+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 20
Like Tree3Przydatne
  • 1 Post napisany przez CleVer
  • 1 Post napisany przez ppp2211
  • 1 Post napisany przez Pioy

Temat: ASUS F2A85-V PRO i problem z prędkością RAM

  1. #1
    Nowicjusz Tombom is on a distinguished road
    Na forum od
    styczeń 2015
    Skąd
    Warszawa Ursus
    Wiek
    42
    Postów
    10

    Domyślnie ASUS F2A85-V PRO i problem z prędkością RAM

    Cześć,
    zwracam się do Was z prośbą o pomoc w rozwiązaniu gnębiącego mnie problemu. Myślę, że nie jeden z Was uważa to za błachostkę, jednak ja będąc lajkonikiem w temacie jakoś się nie mogę uporać ze sprawą.

    A więc do rzeczy. Moj zestaw to:
    - MOBO: ASUS F2A85-V PRO
    - CPU AMD Athlon II X4 740 3.2 Ghz
    - COOLER Silentium Fortis 2 XE1226
    - GPU: 2x Gigabyte Radeon R9 280X (crossfire)
    - PSU Dark Power Pro 10 1200W
    - SSD Crucial 240GB M500
    - RAM 2x Kingston HyperX 4GB 1866MHz DDR3 CL9 Predator
    - Obudowa COLOROVO AX-2004
    - Dodatkowo wiatraki 2x Gembird 80×80 mm

    Niestety nie wiem czemu nie mogę ustawić odpowiedniego taktowania kości RAM.
    Czy nie powinny się one ustawić z automatu a dopiero przy kręceniu powinienem wprowadzać własne ustawienia?
    Standardowo BIOS wykrywa 1333 MHz.
    Jeśli zmienię z łapki taktowanie pamięci na 1866 komputer się nie uruchamia

    Poniżej screeny z BIOS-a.
    Robiłem też screene z AI Suite i CPU-Z, ale jakieś małe mi wyszły
    więc nie wrzucam - dokoptuję wieczorem jak będę w domu.

    https://www.dropbox.com/s/yn3m7cqgdg...85834.BMP?dl=0
    https://www.dropbox.com/s/45xsqxas7q...85855.BMP?dl=0
    https://www.dropbox.com/s/k6wsu3zqek...85911.BMP?dl=0
    https://www.dropbox.com/s/a3ez9v8jh2...85944.BMP?dl=0
    https://www.dropbox.com/s/f7vg98ao5d...90000.BMP?dl=0



  2. #2
    ACϟDC Entuzjasta
    • Mój komputer
      • Płyta główna:
      • Medion MS-7707
      • Procesor:
      • Intel i5 2400
      • Chłodzenie procesora:
      • Fera 2
      • Pamięć RAM:
      • 8 GB DDR3 1333 MHz
      • Karta graficzna:
      • Gigabyte GTX 670 WF3
      • Chłodzenie karty graficznej:
      • WindForce 3
      • Zasilacz:
      • bequiet E9 580w
      • Dysk twardy:
      • SSD 250 GB+2xHDD 250 GB
    CleVer will become famous soon enoughCleVer will become famous soon enough Avatar CleVer
    Na forum od
    czerwiec 2011
    Skąd
    Bieszczady
    Postów
    4,172

    Domyślnie

    Proc albo mobo nie łapie pewnie. Ustaw 1600 MHz i zobacz czy zadziała, ale lepiej ustawić 1333 MHz i dać niższe timingi, w nad daje to więcej niż wysokie takty

    Tapa tapa ZTE V967s
    Tombom uważa to za przydatne.

  3. #3
    Nowicjusz Tombom is on a distinguished road
    Na forum od
    styczeń 2015
    Skąd
    Warszawa Ursus
    Wiek
    42
    Postów
    10

    Domyślnie

    CleVer,
    wielkie dzięki - zastanawiam się mocno nad zmianą proca na 750.
    Ale ratuj mnie jeszcze i podpowiedz jakie tajmingi wpisać i czy chodzi o tę sekcję w BIOS-ie:

    https://www.dropbox.com/s/k6wsu3zqek...85911.BMP?dl=0


  4. #4
    Admin
    • Mój komputer
      • Płyta główna:
      • Asrock Z97 OC Formula
      • Procesor:
      • i7-4790K 4.8 GHz
      • Chłodzenie procesora:
      • Woda
      • Pamięć RAM:
      • Ballistix Elite 2x8 GB
      • Karta graficzna:
      • KFA2 GTX1060 6 GB
      • Zasilacz:
      • Antec HCG-620
      • Dysk twardy:
      • Crucial MX200 500GB
      • Karta muzyczna:
      • Fiio E10K
      • Zestaw Audio:
      • Audio Technica ATH-M50X
      • Obudowa:
      • Phanteks Enthoo Pro M
    ppp2211 is just really niceppp2211 is just really niceppp2211 is just really niceppp2211 is just really nice Avatar ppp2211
    Na forum od
    październik 2010
    Skąd
    London
    Wiek
    21
    Postów
    11,334

    Domyślnie

    Nie ma sensu zmieniać proca na 750 - to jest i tak kompletna budżetówka i nie nadaje się do CrossfireX które ma bardzo duży narzut na procesor.

    Masz w biosie jakąś opcje z XMP w nazwie? Z automatu przeważnie ustawia się 1333 MHz, ale pamięci mają profile które wystarczy wczytać żeby chodziło jak trzeba.
    Pozdrawiam, Piotrek.

    Masz pytanie? Załóż nowy temat! Proszę nie pisać na PW z pytaniami które można zadać na forum.

    Desktop: i7-4790K @ 4.8 GHz 1.31 V | Asrock Z97 OC Formula | Ballistix Elite 2x8 GB @ 2400 CL11 | KFA2 1060 6GB EXOC | Crucial MX200 500 GB | WD Green 1.5 TB | Phanteks Enthoo Pro M | Antec HCG-620 | W10 Home | BenQ GW2760
    Chłodzenie: EK Supremacy EVO | Mayhems Havoc 240 | 2x BeQuiet PureWings 2 @ 7V | Laing DDC PWM + EK X-TOP Acetal | Phobya Balancer 150
    Laptop: Dell Latitude E7240 | i5-4310U | Intel HD4400 | 12 GB 1600 CL11 | Samsung 850 Evo 250 GB | W10 Pro
    CPU-Z Phenom 955 4,4 GHz | CPU-Z 3570K 5,0 GHz | 3DMark11 - Phenom + 560Ti | 3DMark11 - i5 + 560Ti | 3DMark11 - GTX760 | Fire Strike - GTX760 | Fire Strike - GTX960 | Fire Strike - GTX1060

  5. #5
    Nowicjusz Tombom is on a distinguished road
    Na forum od
    styczeń 2015
    Skąd
    Warszawa Ursus
    Wiek
    42
    Postów
    10

    Domyślnie

    ppp2211,
    czyli co - coś z grafiką na pokładzie? A8, A10?

    W biosie mam coś takiego jak D.O.C.P - może z tym coś pokombinuję :/

  6. #6
    Fanatyk
    • Mój komputer
      • Płyta główna:
      • Asus P8Z77-M
      • Procesor:
      • i5 3570k 4,4@1,2
      • Chłodzenie procesora:
      • Zalman Flex + Lepa Vorte
      • Pamięć RAM:
      • HyperX 2x8 1866@2133
      • Karta graficzna:
      • 970 MSI Gaming (:E)
      • Zasilacz:
      • OCZ ZT 650
      • Dysk twardy:
      • Crucial MX100 256, WD 2T
      • Napęd optyczny:
      • DVD RW
      • Zestaw Audio:
      • Genius 1255A
      • Obudowa:
      • In Win
    Pioy is a jewel in the roughPioy is a jewel in the roughPioy is a jewel in the roughPioy is a jewel in the rough Avatar Pioy
    Na forum od
    styczeń 2011
    Skąd
    Piła/Poznań
    Wiek
    26
    Postów
    7,765

    Domyślnie

    Cytat Napisał/a Tombom Zobacz post
    czyli co - coś z grafiką na pokładzie? A8, A10?
    Intel. I to nie byle jaki. Ostatecznie jakiś FX, ale trochę to bez sensu.
    "Łaptop" Ale też się kręci ;] |- Acer TimelineX 3820TG -||- i5 450M (udało się ustawić bclk=160) -||- 2+4GB DDR3 -||- ATI MR5650@700/1000 -||- SSD MX100 256GB -||- 13,3" led -||- Lenovo L220x 22" 16:10 1920x1200 S-PVA -|


    OCForum też ma swojego nadpobudliwego moderatora: link1, link2

  7. #7
    Admin
    • Mój komputer
      • Płyta główna:
      • Asrock Z97 OC Formula
      • Procesor:
      • i7-4790K 4.8 GHz
      • Chłodzenie procesora:
      • Woda
      • Pamięć RAM:
      • Ballistix Elite 2x8 GB
      • Karta graficzna:
      • KFA2 GTX1060 6 GB
      • Zasilacz:
      • Antec HCG-620
      • Dysk twardy:
      • Crucial MX200 500GB
      • Karta muzyczna:
      • Fiio E10K
      • Zestaw Audio:
      • Audio Technica ATH-M50X
      • Obudowa:
      • Phanteks Enthoo Pro M
    ppp2211 is just really niceppp2211 is just really niceppp2211 is just really niceppp2211 is just really nice Avatar ppp2211
    Na forum od
    październik 2010
    Skąd
    London
    Wiek
    21
    Postów
    11,334

    Domyślnie

    Nic na FM2 nie jest wystarczająco mocne żeby uciągnąć nawet jednego 280X sensownie, a co dopiero 2 280X. Jedyna sensowna platforma to i5 na socket 1150 albo w ostateczności FX8350, ale tak jak Pioy mówi, trochę bez sensu, bo ten proc też mocny nie jest.
    Tombom uważa to za przydatne.
    Pozdrawiam, Piotrek.

    Masz pytanie? Załóż nowy temat! Proszę nie pisać na PW z pytaniami które można zadać na forum.

    Desktop: i7-4790K @ 4.8 GHz 1.31 V | Asrock Z97 OC Formula | Ballistix Elite 2x8 GB @ 2400 CL11 | KFA2 1060 6GB EXOC | Crucial MX200 500 GB | WD Green 1.5 TB | Phanteks Enthoo Pro M | Antec HCG-620 | W10 Home | BenQ GW2760
    Chłodzenie: EK Supremacy EVO | Mayhems Havoc 240 | 2x BeQuiet PureWings 2 @ 7V | Laing DDC PWM + EK X-TOP Acetal | Phobya Balancer 150
    Laptop: Dell Latitude E7240 | i5-4310U | Intel HD4400 | 12 GB 1600 CL11 | Samsung 850 Evo 250 GB | W10 Pro
    CPU-Z Phenom 955 4,4 GHz | CPU-Z 3570K 5,0 GHz | 3DMark11 - Phenom + 560Ti | 3DMark11 - i5 + 560Ti | 3DMark11 - GTX760 | Fire Strike - GTX760 | Fire Strike - GTX960 | Fire Strike - GTX1060

  8. #8
    Nowicjusz Tombom is on a distinguished road
    Na forum od
    styczeń 2015
    Skąd
    Warszawa Ursus
    Wiek
    42
    Postów
    10

    Domyślnie

    Heh - dopiero zacząłem zabawę z AMD na FM2 i już należałoby zmieniać
    Ot - prawo Murphiego
    Szczerze mówiąc, to na razie mi starcza
    Ostatnio w Alien Isolation pogrywam - wszystko na full i chodzi płynnie, więc może następny krok za jakiś czas to będzie zmiana platformy. Teraz za dużo bym stracił na wymianie :/
    Ale - będę pamiętał co radzicie

    Tym czasem powalczę z pamięcią i wieczorem napiszę czy coś z tym D.O.C.P. udało się zawalczyć.

    extra_prosze.gif

  9. #9
    KGB
    KGB jest offline
    Antypartyzant Moderator
    • Mój komputer
      • Płyta główna:
      • DFI Infinity NF ultraII
      • Procesor:
      • AMD Athlon64 5400BE
      • Chłodzenie procesora:
      • Delta 0.6A + kawałek alu
      • Pamięć RAM:
      • 4x1024mb Geil : Kingmax
      • Karta graficzna:
      • HIS HD3870 ddr4
      • Chłodzenie karty graficznej:
      • suszarka
      • Zasilacz:
      • DELTA DPS-465AB
      • Dysk twardy:
      • SSD Intel + 2xSamsung F3
      • Napęd optyczny:
      • LG GSA-4167B
      • Karta muzyczna:
      • ALC850
      • Zestaw Audio:
      • 3D sound AROWANA
      • Obudowa:
      • SexiPlexiCzerwona
    KGB has a spectacular aura aboutKGB has a spectacular aura about Avatar KGB
    Na forum od
    kwiecień 2004
    Skąd
    z łona matki
    Wiek
    34
    Postów
    6,758

    Domyślnie

    proca mozesz podkrecic ,ze 4Ghz powinien isc,
    a jednego radeona mozesz wyjac,bo szkoda pradu - co Cie podkusilo na dwie grafy? przeciez wszedzie sie mowi,ze SLI i CF to nie sa rozwiazania do grania,tylko do nabijania punktow w benchmarkach
    dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapierd...a, aż głowa puchnie....
    ledwo co ich wyprzedzam

  10. #10
    Nowicjusz Tombom is on a distinguished road
    Na forum od
    styczeń 2015
    Skąd
    Warszawa Ursus
    Wiek
    42
    Postów
    10

    Domyślnie

    KGB,
    z tego co szukałem w necie, to powinien nawet 4,2 pociągnąć.
    Zobaczymy, bo na razie to nawet nie zielony, ale szary jestem w sprawach kręcenia

    Co do grafy, na samym początku na tym forum nie będę pisał, bo kicha że chej

    Ale jeśli się już kiedyś (może) przesiądę na Intela to będzie jak znalazł na początek

  11. #11
    KGB
    KGB jest offline
    Antypartyzant Moderator
    • Mój komputer
      • Płyta główna:
      • DFI Infinity NF ultraII
      • Procesor:
      • AMD Athlon64 5400BE
      • Chłodzenie procesora:
      • Delta 0.6A + kawałek alu
      • Pamięć RAM:
      • 4x1024mb Geil : Kingmax
      • Karta graficzna:
      • HIS HD3870 ddr4
      • Chłodzenie karty graficznej:
      • suszarka
      • Zasilacz:
      • DELTA DPS-465AB
      • Dysk twardy:
      • SSD Intel + 2xSamsung F3
      • Napęd optyczny:
      • LG GSA-4167B
      • Karta muzyczna:
      • ALC850
      • Zestaw Audio:
      • 3D sound AROWANA
      • Obudowa:
      • SexiPlexiCzerwona
    KGB has a spectacular aura aboutKGB has a spectacular aura about Avatar KGB
    Na forum od
    kwiecień 2004
    Skąd
    z łona matki
    Wiek
    34
    Postów
    6,758

    Domyślnie

    no tak, on juz jest na FXie zrobiony ,wiec i 4.5GHz powinien isc lub nawet wiecej, ale nie masz odblokowanego mnoznika, wiec plyta moze byc ograniczeniem
    dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapierd...a, aż głowa puchnie....
    ledwo co ich wyprzedzam

  12. #12
    Nowicjusz Tombom is on a distinguished road
    Na forum od
    styczeń 2015
    Skąd
    Warszawa Ursus
    Wiek
    42
    Postów
    10

    Domyślnie

    Udało się. Opcją D.O.C.P do 1866. Pokombinowałem chwilę z AI Suite i wykręciłem RAM na 1941 MHz a CPU na 3328 MHz.

    Muszę poczytac forum i poszukać informacji jak kręcić ręcznie - może wycisnę więcej.

    https://www.dropbox.com/s/n5ucsttq41...93354.BMP?dl=0

    ---------- Post dodany o 10:11 ---------- Poprzedni był napisany o 20:12 ----------

    FSB udało się max przestawić na 116 MHz co dało na CPU 3700 z groszami i RAM bodajże 1900 z groszami.
    Dziś postawię na pół godziny ORTHOS-a - wczoraj (a wlaściwie już dzisiaj ) odpaliłem ORTHOS-a na jakieś 10 min to żadnych błędów nie wywalił a temp. CPU była w okolicy 40 st.
    W AI Suite dodałem +1 klik do CPU VCORE Voltage, ale nie pozwoliło to na zwiększenie FSB - podawać tutaj większe napięcie?
    Czy możecie mi podpowiedzieć ile mogę max napięcia dodawać do CPU, żeby nie przegiąć?

  13. #13
    Fanatyk
    • Mój komputer
      • Płyta główna:
      • Asus P8Z77-M
      • Procesor:
      • i5 3570k 4,4@1,2
      • Chłodzenie procesora:
      • Zalman Flex + Lepa Vorte
      • Pamięć RAM:
      • HyperX 2x8 1866@2133
      • Karta graficzna:
      • 970 MSI Gaming (:E)
      • Zasilacz:
      • OCZ ZT 650
      • Dysk twardy:
      • Crucial MX100 256, WD 2T
      • Napęd optyczny:
      • DVD RW
      • Zestaw Audio:
      • Genius 1255A
      • Obudowa:
      • In Win
    Pioy is a jewel in the roughPioy is a jewel in the roughPioy is a jewel in the roughPioy is a jewel in the rough Avatar Pioy
    Na forum od
    styczeń 2011
    Skąd
    Piła/Poznań
    Wiek
    26
    Postów
    7,765
    Tombom uważa to za przydatne.
    "Łaptop" Ale też się kręci ;] |- Acer TimelineX 3820TG -||- i5 450M (udało się ustawić bclk=160) -||- 2+4GB DDR3 -||- ATI MR5650@700/1000 -||- SSD MX100 256GB -||- 13,3" led -||- Lenovo L220x 22" 16:10 1920x1200 S-PVA -|


    OCForum też ma swojego nadpobudliwego moderatora: link1, link2

  14. #14
    Nowicjusz Tombom is on a distinguished road
    Na forum od
    styczeń 2015
    Skąd
    Warszawa Ursus
    Wiek
    42
    Postów
    10

    Domyślnie

    Pioy,



    ---------- Post dodany o 21:23 ---------- Poprzedni był napisany o 10:30 ----------

    Przy 135 Mhz CPU wykręcił się do 4319 Mhz.
    Podczas testów Orthosa przy ustawionym teście Stres CPU i Priority na 10 nie wykazał żadnych błędów a temperatura procka nie skoczyła powyżej 45 st.
    I nie zauważyłem, żeby jakoś ten test wpłynął na pracę Windows-a.
    Ostatnio edytowane przez Tombom ; 06 luty 15 o 22:20

  15. #15
    KGB
    KGB jest offline
    Antypartyzant Moderator
    • Mój komputer
      • Płyta główna:
      • DFI Infinity NF ultraII
      • Procesor:
      • AMD Athlon64 5400BE
      • Chłodzenie procesora:
      • Delta 0.6A + kawałek alu
      • Pamięć RAM:
      • 4x1024mb Geil : Kingmax
      • Karta graficzna:
      • HIS HD3870 ddr4
      • Chłodzenie karty graficznej:
      • suszarka
      • Zasilacz:
      • DELTA DPS-465AB
      • Dysk twardy:
      • SSD Intel + 2xSamsung F3
      • Napęd optyczny:
      • LG GSA-4167B
      • Karta muzyczna:
      • ALC850
      • Zestaw Audio:
      • 3D sound AROWANA
      • Obudowa:
      • SexiPlexiCzerwona
    KGB has a spectacular aura aboutKGB has a spectacular aura about Avatar KGB
    Na forum od
    kwiecień 2004
    Skąd
    z łona matki
    Wiek
    34
    Postów
    6,758

    Domyślnie

    a napiecie jakie ustawiles ?
    nie musisz sie zatrzymywac na fsb135 ,mozesz podnoscic po kilka MHz w gore i testowac, tak do 150MHz mozesz probowac,zeby zachowac akceptowalne taktowanie szyny pci,
    chocieaz wczesniej moze kleknac juz proc,albo plyta,
    ale do FSB 140 sprawdzaj smialo
    dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapierd...a, aż głowa puchnie....
    ledwo co ich wyprzedzam

  16. #16
    Admin
    • Mój komputer
      • Płyta główna:
      • Asrock Z97 OC Formula
      • Procesor:
      • i7-4790K 4.8 GHz
      • Chłodzenie procesora:
      • Woda
      • Pamięć RAM:
      • Ballistix Elite 2x8 GB
      • Karta graficzna:
      • KFA2 GTX1060 6 GB
      • Zasilacz:
      • Antec HCG-620
      • Dysk twardy:
      • Crucial MX200 500GB
      • Karta muzyczna:
      • Fiio E10K
      • Zestaw Audio:
      • Audio Technica ATH-M50X
      • Obudowa:
      • Phanteks Enthoo Pro M
    ppp2211 is just really niceppp2211 is just really niceppp2211 is just really niceppp2211 is just really nice Avatar ppp2211
    Na forum od
    październik 2010
    Skąd
    London
    Wiek
    21
    Postów
    11,334

    Domyślnie

    Do testów stabilności polecam OCCT zamiast Orthosa.

    Z RAMem możesz kombinować, ale to jest gra nie warta świeczki na tym sprzęcie.
    Pozdrawiam, Piotrek.

    Masz pytanie? Załóż nowy temat! Proszę nie pisać na PW z pytaniami które można zadać na forum.

    Desktop: i7-4790K @ 4.8 GHz 1.31 V | Asrock Z97 OC Formula | Ballistix Elite 2x8 GB @ 2400 CL11 | KFA2 1060 6GB EXOC | Crucial MX200 500 GB | WD Green 1.5 TB | Phanteks Enthoo Pro M | Antec HCG-620 | W10 Home | BenQ GW2760
    Chłodzenie: EK Supremacy EVO | Mayhems Havoc 240 | 2x BeQuiet PureWings 2 @ 7V | Laing DDC PWM + EK X-TOP Acetal | Phobya Balancer 150
    Laptop: Dell Latitude E7240 | i5-4310U | Intel HD4400 | 12 GB 1600 CL11 | Samsung 850 Evo 250 GB | W10 Pro
    CPU-Z Phenom 955 4,4 GHz | CPU-Z 3570K 5,0 GHz | 3DMark11 - Phenom + 560Ti | 3DMark11 - i5 + 560Ti | 3DMark11 - GTX760 | Fire Strike - GTX760 | Fire Strike - GTX960 | Fire Strike - GTX1060

  17. #17
    Nowicjusz Tombom is on a distinguished road
    Na forum od
    styczeń 2015
    Skąd
    Warszawa Ursus
    Wiek
    42
    Postów
    10

    Domyślnie

    ppp2211,
    ściągnę i potestuję.

    KGB,
    napięcie podstawowe - nic nie zmieniałem - 1,44 V

    ---------- Post dodany o 12:42 ---------- Poprzedni był napisany o 01:15 ----------

    Zapuściłem na godzinę OCCTPT, wynik:

    https://www.dropbox.com/s/ffzor3u2cr....2015.png?dl=0

  18. #18
    Fanatyk
    • Mój komputer
      • Płyta główna:
      • Asus P8Z77-M
      • Procesor:
      • i5 3570k 4,4@1,2
      • Chłodzenie procesora:
      • Zalman Flex + Lepa Vorte
      • Pamięć RAM:
      • HyperX 2x8 1866@2133
      • Karta graficzna:
      • 970 MSI Gaming (:E)
      • Zasilacz:
      • OCZ ZT 650
      • Dysk twardy:
      • Crucial MX100 256, WD 2T
      • Napęd optyczny:
      • DVD RW
      • Zestaw Audio:
      • Genius 1255A
      • Obudowa:
      • In Win
    Pioy is a jewel in the roughPioy is a jewel in the roughPioy is a jewel in the roughPioy is a jewel in the rough Avatar Pioy
    Na forum od
    styczeń 2011
    Skąd
    Piła/Poznań
    Wiek
    26
    Postów
    7,765

    Domyślnie

    Spoko jest. Tak jak KGB napisał, próbuj jeszcze kilka MHz w górę.
    "Łaptop" Ale też się kręci ;] |- Acer TimelineX 3820TG -||- i5 450M (udało się ustawić bclk=160) -||- 2+4GB DDR3 -||- ATI MR5650@700/1000 -||- SSD MX100 256GB -||- 13,3" led -||- Lenovo L220x 22" 16:10 1920x1200 S-PVA -|


    OCForum też ma swojego nadpobudliwego moderatora: link1, link2

  19. #19
    KGB
    KGB jest offline
    Antypartyzant Moderator
    • Mój komputer
      • Płyta główna:
      • DFI Infinity NF ultraII
      • Procesor:
      • AMD Athlon64 5400BE
      • Chłodzenie procesora:
      • Delta 0.6A + kawałek alu
      • Pamięć RAM:
      • 4x1024mb Geil : Kingmax
      • Karta graficzna:
      • HIS HD3870 ddr4
      • Chłodzenie karty graficznej:
      • suszarka
      • Zasilacz:
      • DELTA DPS-465AB
      • Dysk twardy:
      • SSD Intel + 2xSamsung F3
      • Napęd optyczny:
      • LG GSA-4167B
      • Karta muzyczna:
      • ALC850
      • Zestaw Audio:
      • 3D sound AROWANA
      • Obudowa:
      • SexiPlexiCzerwona
    KGB has a spectacular aura aboutKGB has a spectacular aura about Avatar KGB
    Na forum od
    kwiecień 2004
    Skąd
    z łona matki
    Wiek
    34
    Postów
    6,758

    Domyślnie

    1.44v to standardowe ,takie wysokie ?
    moze plyta sama podniosla
    dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapierd...a, aż głowa puchnie....
    ledwo co ich wyprzedzam

  20. #20
    Nowicjusz Tombom is on a distinguished road
    Na forum od
    styczeń 2015
    Skąd
    Warszawa Ursus
    Wiek
    42
    Postów
    10

    Domyślnie

    KGB, oczywiście masz rację - myślałem coś o pamięciach, na szybko napisaem posta i wyszło jak zawsze...

    Teraz sprawdziłem - na standardzie ma 1,28750V. Czyli jak napisałeś - chyba płyta sama podniosła.


+ Odpowiedz na ten temat Idź na główną stronę forum

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

     

Podobne wątki

  1. Odpowiedzi: 15
    Ostatni post / autor: 18 październik 13, 10:49
  2. Problem z prędkościami wentylatorów HD7950
    By miszczu888 in forum Karty graficzne
    Odpowiedzi: 14
    Ostatni post / autor: 15 luty 13, 21:08
  3. Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 24 wrzesień 12, 17:30
  4. Problem z dyskiem wd160gb... niska prędkość
    By X_OCmaniak_X in forum Dyski twarde
    Odpowiedzi: 17
    Ostatni post / autor: 29 kwiecień 08, 21:44
  5. Asus PC Probe II - tolerancja prędkości wiatraków
    By piotrecius in forum Software i programowanie
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 09 listopad 07, 17:01

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów