+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: Brak dźwięku przez jacka, za to jest na HDMI

  1. #1
    Bywalec grana08 is on a distinguished road
    Na forum od
    listopad 2009
    Skąd
    Stawiguda k. Olsztyna
    Wiek
    20
    Postów
    441

    Domyślnie Brak dźwięku przez jacka, za to jest na HDMI

    Cześć, dzisiaj jak to zwykle bywa, wybudziłem komputer ze stanu uśpienia, wszedłem na youtube.com i włączyłem sobie muzykę, no ale.. nie ma dźwięku, sprawdziłem głośniki, zrestartowałem komputer i nic. Komputer jest podłączony do monitora przez dvi i zarazem do telewizora przez złącze HDMI. Wszedłem w ustawienia sprawdzić co jest nie tak, że nie ma dalej dźwięku no i patrzę na listę urządzeń odtwarzających że jest tam tylko "SHARP LCD" no to skumałem szybko o co chodzi, włączam telewizor i dźwięk z komputera na telewizorze działa normalnie. I tu pytanie, co jest przyczyną takiego dziwnego zachowania? Zrobiłem przywracanie systemu i ze 3 restarty, nic to nie dało, dalej telewizor jest jako domyślne urządzenie odtwarzające dźwięk. Póki co głośniki podłączyłem pod TV.

    Z góry dzięki za pomoc

  2. #2
    Admin
    • Mój komputer
      • Płyta główna:
      • Asrock Z77 Extreme 4
      • Procesor:
      • Intel Core i5 3570K
      • Chłodzenie procesora:
      • Noctua NH-U14S
      • Pamięć RAM:
      • Ballistix Elite 2x8 GB
      • Karta graficzna:
      • KFA2 GTX1060 6 GB
      • Zasilacz:
      • Antec HCG-620
      • Dysk twardy:
      • Crucial MX200 500GB
      • Karta muzyczna:
      • Fiio E10K
      • Zestaw Audio:
      • Audio Technica ATH-M50X
      • Obudowa:
      • Phanteks Enthoo Pro M
    ppp2211 is a jewel in the roughppp2211 is a jewel in the roughppp2211 is a jewel in the roughppp2211 is a jewel in the rough Avatar ppp2211
    Na forum od
    październik 2010
    Skąd
    London
    Wiek
    21
    Postów
    11,130

    Domyślnie

    Zmień domyślne źródło audio z HDMI na Realteka.
    Pozdrawiam, Piotrek.

    Masz pytanie? Załóż nowy temat! Proszę nie pisać na PW z pytaniami które można zadać na forum.

    Desktop: i5-3570K@ 4.6 GHz 1,16 V | Noctua NH-U14S | Asrock Z77 Extreme 4 | Ballistix Elite 2x8 GB @ 2400 CL11 | KFA2 1060 6GB EXOC | Crucial MX200 500 GB | WD Green 1.5 TB | Phanteks Enthoo Pro M | Antec HCG-620 | W10 Home | BenQ GW2760
    Laptop: Dell Latitude E7240 | i5-4310U | Intel HD4400 | 12 GB 1600 CL11 | Samsung PM851 256 GB | W10 Pro
    Mobile: Huawei Mate 8 NXT-L29 | Audio: FiiO E10k + Audio Technica ATH-M50X + Vsonic VSD1 + Superlux HD661 | Foto: Nikon D7000 + Nikkor 18-105 VR
    CPU-Z Phenom 955 4,4 GHz | CPU-Z 3570K 5,0 GHz | 3DMark11 - Phenom + 560Ti | 3DMark11 - i5 + 560Ti | 3DMark11 - GTX760 | Fire Strike - GTX760 | Fire Strike - GTX960 | Fire Strike - GTX1060

  3. #3
    Bywalec grana08 is on a distinguished road
    Na forum od
    listopad 2009
    Skąd
    Stawiguda k. Olsztyna
    Wiek
    20
    Postów
    441

    Domyślnie

    Jak mam to zrobić, skoro w zakładce "odtwarzanie" mam tylko "SHARP LCD"?

  4. #4
    Admin
    • Mój komputer
      • Płyta główna:
      • Asrock Z77 Extreme 4
      • Procesor:
      • Intel Core i5 3570K
      • Chłodzenie procesora:
      • Noctua NH-U14S
      • Pamięć RAM:
      • Ballistix Elite 2x8 GB
      • Karta graficzna:
      • KFA2 GTX1060 6 GB
      • Zasilacz:
      • Antec HCG-620
      • Dysk twardy:
      • Crucial MX200 500GB
      • Karta muzyczna:
      • Fiio E10K
      • Zestaw Audio:
      • Audio Technica ATH-M50X
      • Obudowa:
      • Phanteks Enthoo Pro M
    ppp2211 is a jewel in the roughppp2211 is a jewel in the roughppp2211 is a jewel in the roughppp2211 is a jewel in the rough Avatar ppp2211
    Na forum od
    październik 2010
    Skąd
    London
    Wiek
    21
    Postów
    11,130

    Domyślnie

    Nie masz zaznaczonego ukrywania nieaktywnych wyjść audio?
    Pozdrawiam, Piotrek.

    Masz pytanie? Załóż nowy temat! Proszę nie pisać na PW z pytaniami które można zadać na forum.

    Desktop: i5-3570K@ 4.6 GHz 1,16 V | Noctua NH-U14S | Asrock Z77 Extreme 4 | Ballistix Elite 2x8 GB @ 2400 CL11 | KFA2 1060 6GB EXOC | Crucial MX200 500 GB | WD Green 1.5 TB | Phanteks Enthoo Pro M | Antec HCG-620 | W10 Home | BenQ GW2760
    Laptop: Dell Latitude E7240 | i5-4310U | Intel HD4400 | 12 GB 1600 CL11 | Samsung PM851 256 GB | W10 Pro
    Mobile: Huawei Mate 8 NXT-L29 | Audio: FiiO E10k + Audio Technica ATH-M50X + Vsonic VSD1 + Superlux HD661 | Foto: Nikon D7000 + Nikkor 18-105 VR
    CPU-Z Phenom 955 4,4 GHz | CPU-Z 3570K 5,0 GHz | 3DMark11 - Phenom + 560Ti | 3DMark11 - i5 + 560Ti | 3DMark11 - GTX760 | Fire Strike - GTX760 | Fire Strike - GTX960 | Fire Strike - GTX1060

  5. #5
    Bywalec grana08 is on a distinguished road
    Na forum od
    listopad 2009
    Skąd
    Stawiguda k. Olsztyna
    Wiek
    20
    Postów
    441

    Domyślnie

    Mam, jest ich 7 i wszystkie dotyczą wyjścia HDMI

    screen:
    Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - 224734e2b30d8.png

    ---------- Post dodany o 17:28 ---------- Poprzedni był napisany o 17:05 ----------

    Problem rozwiązany, nie wiem jak, ale po kolejnym restarcie zadziałało

  6. #6
    Nowicjusz MarcinBak is on a distinguished road Avatar MarcinBak
    Na forum od
    listopad 2014
    Skąd
    Warszawa
    Wiek
    27
    Postów
    3

    Domyślnie

    Kurcze, mam identyczny problem... Podpinam sie pod ten temat, bo nie ma sensu zakładać nowego. Ktoś zna jakieś rozwiązanie?
    Czytanie, czytanie książki – to dla mnie penetracja wszechświata.

+ Odpowiedz na ten temat Idź na główną stronę forum

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

     

Podobne wątki

  1. Brak dźwięku
    By homosovietus in forum Karty dźwiękowe
    Odpowiedzi: 9
    Ostatni post / autor: 02 lipiec 12, 02:38
  2. Nagły brak dźwięku w przerywnikach (gry)
    By adamus22pl in forum Software i programowanie
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 20 wrzesień 10, 08:56
  3. Brak dźwięku na Ubuntu 7.10
    By Dark_Reaver in forum Systemy operacyjne
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 05 luty 08, 23:09
  4. Brak dźwięku! HELP!!
    By jettusia in forum Sterowniki & BIOSy
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 07 listopad 07, 23:53
  5. Brak dźwięku - Vista
    By Mike in forum Systemy operacyjne
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 15 kwiecień 07, 14:51

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów