Zamknięty Temat
Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Temat: Probem z wejściem na głośniki

  1. #1
    Szeregowy Ent3x is on a distinguished road
    Na forum od
    luty 2009
    Skąd
    Białystok
    Wiek
    26
    Postów
    26

    Domyślnie Probem z wejściem na głośniki

    Mam taki oto problem , z tyłu nie działa mi wejście na głośniki a z przodu działa tylko 1 głośnik
    Jest to lekko irytujące ,
    mam kartę muzyczną zintegrowaną z płytą a płyta to: ECS k7vta3 v5
    Ostatnio edytowane przez Ent3x ; 04 luty 09 o 18:39

  2. #2
    Obrońca Krzyża ! Stały dyskutant
    • Mój komputer
      • Płyta główna:
      • ASRock Z87 Extreme 4
      • Procesor:
      • Intel Core i5 4670k
      • Chłodzenie procesora:
      • Scythe Mugen 4 SCMG-4000
      • Pamięć RAM:
      • 2x4gb DDR3 Corsair
      • Karta graficzna:
      • GeForce GTX 660OC
      • Chłodzenie karty graficznej:
      • BOX
      • Zasilacz:
      • Thermaltake Modular 530W
      • Dysk twardy:
      • Systemowy: Kingston SSD
      • Napęd optyczny:
      • ASUS DRW-24F1ST E-Green
      • Obudowa:
      • Zalman Z12 Plus
    blackknight will become famous soon enoughblackknight will become famous soon enough Avatar blackknight
    Na forum od
    sierpień 2008
    Skąd
    Kraków
    Wiek
    29
    Postów
    1,278

    Domyślnie

    Cytat Napisał/a Ent3x Zobacz post
    kartę graficzną
    chyba muzyczną

    Ja miałem tak na swoim starym mobo MSI pod socket AM2 - sempron 64bit na niej śmigał.. rzecz w tym, że tak samo jak u Ciebie, nic z tego nic z owego nagle przestał grać jeden kanał.. reinstal systemu, sterowników, wkładanie do innych gniazd kombinując z wyjściem na wielokanał.. nic... grał tylko jeden... Dźwiękówka padła więc raczej, no i zmuszony byłem kupić zewnętrzną.. SB Live! 24bit dobra i tania, polecam.
    III ZLOT OCLAB 2015 - misja na Księżyc - w toku, może będzie banglać
    II ZLOT OCLAB 2011
    - misja ratunkowa zakończona powodzeniem
    I ZLOT OCLAB 2010 - misja na Marsa zakończona powodzeniem




    .:Konstruktor Elementów Pneumatyki:.
    .:Projektowanie 3D CAD/CAM/CAE: Autocad, Solidworks, SolidEdge, MasterCAM, SolidCAM i inne:.
    .:Programowanie sterowników PLC i wykonywanie instalacji z ich wykorzystaniem:.
    .:Projektowanie i wykonywanie instalacji pneumatycznych i hydraulicznych:.
    .:Sprzedaż elementów automatyki przemysłowej, mechaniki i pneumatyki:.
    Kontakt przez PW, Mail

  3. #3
    Szeregowy Ent3x is on a distinguished road
    Na forum od
    luty 2009
    Skąd
    Białystok
    Wiek
    26
    Postów
    26

    Domyślnie

    o kurde powaliło mi się ;d zaraz poprawie ^^
    a co do karty dźwiękowej ,szkoda mi wwalać kase w tego kompa może da się coś zrobić z tylnym wyjściem?

  4. #4
    Master of nothing... Dyskutant
    • Mój komputer
      • Płyta główna:
      • ASRock M3A785GMH
      • Procesor:
      • AMD Athlon II x2 240
      • Chłodzenie procesora:
      • SCYTHE Katana 2
      • Pamięć RAM:
      • 2GB DDR3 1333 cl 9
      • Karta graficzna:
      • Integra
      • Chłodzenie karty graficznej:
      • Stock
      • Zasilacz:
      • Chieftec 350W
      • Dysk twardy:
      • Maxtor Diamond 80GB ATA
      • Napęd optyczny:
      • Jest, ale nie podłączony
      • Karta muzyczna:
      • Integra
      • Zestaw Audio:
      • 2.1 / Creative 5.1
    Petro is on a distinguished road Avatar Petro
    Na forum od
    listopad 2008
    Wiek
    23
    Postów
    729

    Domyślnie

    Też tak miałem przez jakiś czas...
    Przeinstalowałem na nowsze sterowniki, a potem kopnąłem w komputer.
    Tak jak mój poprzednik mówi kup se nową kartę muzyczną.
    Jak nie jesteś jakimś super fanatykiem muzyki to wystarczy taki coś za 40-50zł
    A jak chcesz kombinować z wyjściem to:
    1. może coś z wtykiem się stało
    2. Chipsetopodobne się zepsuło xD więc nic Ci to nie da jak chipset się popsuł xD

  5. #5
    Obrońca Krzyża ! Stały dyskutant
    • Mój komputer
      • Płyta główna:
      • ASRock Z87 Extreme 4
      • Procesor:
      • Intel Core i5 4670k
      • Chłodzenie procesora:
      • Scythe Mugen 4 SCMG-4000
      • Pamięć RAM:
      • 2x4gb DDR3 Corsair
      • Karta graficzna:
      • GeForce GTX 660OC
      • Chłodzenie karty graficznej:
      • BOX
      • Zasilacz:
      • Thermaltake Modular 530W
      • Dysk twardy:
      • Systemowy: Kingston SSD
      • Napęd optyczny:
      • ASUS DRW-24F1ST E-Green
      • Obudowa:
      • Zalman Z12 Plus
    blackknight will become famous soon enoughblackknight will become famous soon enough Avatar blackknight
    Na forum od
    sierpień 2008
    Skąd
    Kraków
    Wiek
    29
    Postów
    1,278

    Domyślnie

    spróbuj pokombinować z wyjściem wielokanałowym... daj, żeby dźwięk wychodził na 4 głośniki, podłącz wtyk do drugiego gniazda i sprawdzaj na jakimś filmie (piosenki nie działają wielokanałowo, chyba że zostały nagrane w przestrzennym.. jeśli nie masz upmixa to nie da rady tego zmixować ze stereo na wielokanał), lub grze, lub po prostu będąc w tym całym sterowniku od dźwięku testujesz głośniki... jak będzie słychać w innych to znaczy, że być może uszkodzenia fizyczne gniazda i blaszki się już zbytnio poodginały... te którę łączą się z wtykiem w środku gniazda
    III ZLOT OCLAB 2015 - misja na Księżyc - w toku, może będzie banglać
    II ZLOT OCLAB 2011
    - misja ratunkowa zakończona powodzeniem
    I ZLOT OCLAB 2010 - misja na Marsa zakończona powodzeniem




    .:Konstruktor Elementów Pneumatyki:.
    .:Projektowanie 3D CAD/CAM/CAE: Autocad, Solidworks, SolidEdge, MasterCAM, SolidCAM i inne:.
    .:Programowanie sterowników PLC i wykonywanie instalacji z ich wykorzystaniem:.
    .:Projektowanie i wykonywanie instalacji pneumatycznych i hydraulicznych:.
    .:Sprzedaż elementów automatyki przemysłowej, mechaniki i pneumatyki:.
    Kontakt przez PW, Mail

  6. #6
    Szeregowy Ent3x is on a distinguished road
    Na forum od
    luty 2009
    Skąd
    Białystok
    Wiek
    26
    Postów
    26

    Domyślnie

    Dźwięk nie działa na wielokanałowym ;/

  7. #7
    Obrońca Krzyża ! Stały dyskutant
    • Mój komputer
      • Płyta główna:
      • ASRock Z87 Extreme 4
      • Procesor:
      • Intel Core i5 4670k
      • Chłodzenie procesora:
      • Scythe Mugen 4 SCMG-4000
      • Pamięć RAM:
      • 2x4gb DDR3 Corsair
      • Karta graficzna:
      • GeForce GTX 660OC
      • Chłodzenie karty graficznej:
      • BOX
      • Zasilacz:
      • Thermaltake Modular 530W
      • Dysk twardy:
      • Systemowy: Kingston SSD
      • Napęd optyczny:
      • ASUS DRW-24F1ST E-Green
      • Obudowa:
      • Zalman Z12 Plus
    blackknight will become famous soon enoughblackknight will become famous soon enough Avatar blackknight
    Na forum od
    sierpień 2008
    Skąd
    Kraków
    Wiek
    29
    Postów
    1,278

    Domyślnie

    a zmieniałeś gniazda ?


    Spróbuj jeszcze z mikrofonem... podłącz go, skonfiguruj, jak będzie działał to ok.. jak nie to znaczy, że Ci dźwiękówka padła.
    III ZLOT OCLAB 2015 - misja na Księżyc - w toku, może będzie banglać
    II ZLOT OCLAB 2011
    - misja ratunkowa zakończona powodzeniem
    I ZLOT OCLAB 2010 - misja na Marsa zakończona powodzeniem




    .:Konstruktor Elementów Pneumatyki:.
    .:Projektowanie 3D CAD/CAM/CAE: Autocad, Solidworks, SolidEdge, MasterCAM, SolidCAM i inne:.
    .:Programowanie sterowników PLC i wykonywanie instalacji z ich wykorzystaniem:.
    .:Projektowanie i wykonywanie instalacji pneumatycznych i hydraulicznych:.
    .:Sprzedaż elementów automatyki przemysłowej, mechaniki i pneumatyki:.
    Kontakt przez PW, Mail

  8. #8
    Szeregowy Ent3x is on a distinguished road
    Na forum od
    luty 2009
    Skąd
    Białystok
    Wiek
    26
    Postów
    26

    Domyślnie

    mikro działa bez problemu

  9. #9
    Obrońca Krzyża ! Stały dyskutant
    • Mój komputer
      • Płyta główna:
      • ASRock Z87 Extreme 4
      • Procesor:
      • Intel Core i5 4670k
      • Chłodzenie procesora:
      • Scythe Mugen 4 SCMG-4000
      • Pamięć RAM:
      • 2x4gb DDR3 Corsair
      • Karta graficzna:
      • GeForce GTX 660OC
      • Chłodzenie karty graficznej:
      • BOX
      • Zasilacz:
      • Thermaltake Modular 530W
      • Dysk twardy:
      • Systemowy: Kingston SSD
      • Napęd optyczny:
      • ASUS DRW-24F1ST E-Green
      • Obudowa:
      • Zalman Z12 Plus
    blackknight will become famous soon enoughblackknight will become famous soon enough Avatar blackknight
    Na forum od
    sierpień 2008
    Skąd
    Kraków
    Wiek
    29
    Postów
    1,278

    Domyślnie

    usuń sterowniki i zainstaluj ponownie... sprawdź w directX'ie czy wyskakują jakieś błędy w sterach od dźwięku...

    możesz też sprawdzić stan fizyczny gniazd... Jak masz jakiś miernik to możesz sprawdzić wyjście na danej końcówce czy pojawia się jakiś sygnał na jednym i drugim kanale... miliwolty przypuśćmy... jeśli na jednym i drugim jest ok, to znaczy, że fizycznie gniazdo się uszkodziło i te blaszki mogły się odgiąć do środka no i nie łączy z jednym kanałem.. Spróbuj też chamsko poruszać wtyczką podpiętą do gniazdka ...
    III ZLOT OCLAB 2015 - misja na Księżyc - w toku, może będzie banglać
    II ZLOT OCLAB 2011
    - misja ratunkowa zakończona powodzeniem
    I ZLOT OCLAB 2010 - misja na Marsa zakończona powodzeniem




    .:Konstruktor Elementów Pneumatyki:.
    .:Projektowanie 3D CAD/CAM/CAE: Autocad, Solidworks, SolidEdge, MasterCAM, SolidCAM i inne:.
    .:Programowanie sterowników PLC i wykonywanie instalacji z ich wykorzystaniem:.
    .:Projektowanie i wykonywanie instalacji pneumatycznych i hydraulicznych:.
    .:Sprzedaż elementów automatyki przemysłowej, mechaniki i pneumatyki:.
    Kontakt przez PW, Mail

Zamknięty Temat Idź na główną stronę forum

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

     

Podobne wątki

  1. Spis kart z wejściem Video
    By Paniki in forum Karty graficzne
    Odpowiedzi: 16
    Ostatni post / autor: 23 grudzień 08, 11:19
  2. Router z wejściem na antenę WiFi zewn.
    By BartekS in forum Sieci, Internet i Strony WWW
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 24 listopad 08, 08:47
  3. Odpowiedzi: 23
    Ostatni post / autor: 13 listopad 08, 01:58
  4. ati 1800 gt problem z wejściem sygnału
    By antonio350 in forum Karty graficzne
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 20 maj 08, 21:40
  5. Kolejny probem
    By Panczapa in forum Systemy operacyjne
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 01 wrzesień 03, 08:25

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów