+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Temat: AC problem z konfiguracją - potrzebna pomoc

  1. #1
    • Mój komputer
      • Płyta główna:
      • ASRock H81M S1150 H81
      • Procesor:
      • i5-4460 3.20GHz LGA1150
      • Chłodzenie procesora:
      • BOX
      • Pamięć RAM:
      • Crucial 8GB DDR3 1600MHz
      • Karta graficzna:
      • GIGABYTE Radeon HD 6850
      • Chłodzenie karty graficznej:
      • fabryczne
      • Zasilacz:
      • Thermaltake Smart SE630W
      • Dysk twardy:
      • MX100 256GB, WD blue 1TB
      • Napęd optyczny:
      • Lite-On iHAS124-14 24x
      • Karta muzyczna:
      • Realtek ALC-892
      • Zestaw Audio:
      • HD660,SPHF1800A,LD D1014
      • Obudowa:
      • Cooler Master HAF XM
    Michał Berliński will become famous soon enough Avatar Michał Berliński
    Na forum od
    październik 2012
    Skąd
    Koś›cian, Poland
    Wiek
    41
    Postów
    1,701

    Domyślnie AC problem z konfiguracją - potrzebna pomoc

    Nie wiem czy ja coś źle robię czy coś nie tak jest z AC. Ale do rzeczy
    Access point Planet WNAP-1110 v1
    firmware 3.10.2. bulid 100721 rel.51951n

    Ma być ustawiony tak, że odbiera z routera po wifi a udostępnia po kablu neta.
    Lapka ustawiam o 1 wyższe IP niż domyślne AC i loguje się do panelu.
    W opcjach WiFi ustawiam Operation Mode Client z Enable WDS oraz wyszukuje moją sieć wifi i łaczę ją do tych ustawień.
    W sekcji Network daje na ustawienia DHCP. Zapis, reboot i na drugim lapku po podłączeniu kabelkiem na ustawieniach standardowych (DHCP) lipa łączy do urządzenia ale nie ma neta

    Ten AC ma działać podłączony do telewizora jako karta wifi.

  2. #2
    Admin
    • Mój komputer
      • Płyta główna:
      • Asrock Z77 Extreme 4
      • Procesor:
      • Intel Core i5 3570K
      • Chłodzenie procesora:
      • Noctua NH-U14S
      • Pamięć RAM:
      • Ballistix Elite 2x8 GB
      • Karta graficzna:
      • KFA2 GTX1060 6 GB
      • Zasilacz:
      • Antec HCG-620
      • Dysk twardy:
      • Crucial MX200 500GB
      • Karta muzyczna:
      • Fiio E10K
      • Zestaw Audio:
      • Audio Technica ATH-M50X
      • Obudowa:
      • Phanteks Enthoo Pro M
    ppp2211 is a jewel in the roughppp2211 is a jewel in the roughppp2211 is a jewel in the roughppp2211 is a jewel in the rough Avatar ppp2211
    Na forum od
    październik 2010
    Skąd
    London
    Wiek
    21
    Postów
    11,219

    Domyślnie

    W cliencie powinien być wyłączony DHCP bo DHCP masz już w routerze - podwójne DHCP będzie się gryźć.
    Pozdrawiam, Piotrek.

    Masz pytanie? Załóż nowy temat! Proszę nie pisać na PW z pytaniami które można zadać na forum.

    Desktop: i5-3570K@ 4.6 GHz 1,16 V | Noctua NH-U14S | Asrock Z77 Extreme 4 | Ballistix Elite 2x8 GB @ 2400 CL11 | KFA2 1060 6GB EXOC | Crucial MX200 500 GB | WD Green 1.5 TB | Phanteks Enthoo Pro M | Antec HCG-620 | W10 Home | BenQ GW2760
    Laptop: Dell Latitude E7240 | i5-4310U | Intel HD4400 | 12 GB 1600 CL11 | Samsung PM851 256 GB | W10 Pro
    Mobile: Huawei Mate 8 NXT-L29 | Audio: FiiO E10k + Audio Technica ATH-M50X + Vsonic VSD1 + Superlux HD661 | Foto: Nikon D7000 + Nikkor 18-105 VR
    CPU-Z Phenom 955 4,4 GHz | CPU-Z 3570K 5,0 GHz | 3DMark11 - Phenom + 560Ti | 3DMark11 - i5 + 560Ti | 3DMark11 - GTX760 | Fire Strike - GTX760 | Fire Strike - GTX960 | Fire Strike - GTX1060

  3. #3
    • Mój komputer
      • Płyta główna:
      • ASRock H81M S1150 H81
      • Procesor:
      • i5-4460 3.20GHz LGA1150
      • Chłodzenie procesora:
      • BOX
      • Pamięć RAM:
      • Crucial 8GB DDR3 1600MHz
      • Karta graficzna:
      • GIGABYTE Radeon HD 6850
      • Chłodzenie karty graficznej:
      • fabryczne
      • Zasilacz:
      • Thermaltake Smart SE630W
      • Dysk twardy:
      • MX100 256GB, WD blue 1TB
      • Napęd optyczny:
      • Lite-On iHAS124-14 24x
      • Karta muzyczna:
      • Realtek ALC-892
      • Zestaw Audio:
      • HD660,SPHF1800A,LD D1014
      • Obudowa:
      • Cooler Master HAF XM
    Michał Berliński will become famous soon enough Avatar Michał Berliński
    Na forum od
    październik 2012
    Skąd
    Koś›cian, Poland
    Wiek
    41
    Postów
    1,701

    Domyślnie

    a w sekcji network ustawić na sztywno adres sieciowy z pili routera plus barmę taka jak na innych sprzętach ??

    @ppp2211 pomogło dzięki
    Ostatnio edytowane przez Michał Berliński ; 29 październik 16 o 14:44

  4. #4
    Admin
    • Mój komputer
      • Płyta główna:
      • Asrock Z77 Extreme 4
      • Procesor:
      • Intel Core i5 3570K
      • Chłodzenie procesora:
      • Noctua NH-U14S
      • Pamięć RAM:
      • Ballistix Elite 2x8 GB
      • Karta graficzna:
      • KFA2 GTX1060 6 GB
      • Zasilacz:
      • Antec HCG-620
      • Dysk twardy:
      • Crucial MX200 500GB
      • Karta muzyczna:
      • Fiio E10K
      • Zestaw Audio:
      • Audio Technica ATH-M50X
      • Obudowa:
      • Phanteks Enthoo Pro M
    ppp2211 is a jewel in the roughppp2211 is a jewel in the roughppp2211 is a jewel in the roughppp2211 is a jewel in the rough Avatar ppp2211
    Na forum od
    październik 2010
    Skąd
    London
    Wiek
    21
    Postów
    11,219

    Domyślnie

    Nie musisz nic ustawiać na sztywno, tak samo jak kompa nie ustawiasz na sztywno tak samo clienta nie powinieneś - DHCP sobie powinien z tym poradzić bez problemu.
    Pozdrawiam, Piotrek.

    Masz pytanie? Załóż nowy temat! Proszę nie pisać na PW z pytaniami które można zadać na forum.

    Desktop: i5-3570K@ 4.6 GHz 1,16 V | Noctua NH-U14S | Asrock Z77 Extreme 4 | Ballistix Elite 2x8 GB @ 2400 CL11 | KFA2 1060 6GB EXOC | Crucial MX200 500 GB | WD Green 1.5 TB | Phanteks Enthoo Pro M | Antec HCG-620 | W10 Home | BenQ GW2760
    Laptop: Dell Latitude E7240 | i5-4310U | Intel HD4400 | 12 GB 1600 CL11 | Samsung PM851 256 GB | W10 Pro
    Mobile: Huawei Mate 8 NXT-L29 | Audio: FiiO E10k + Audio Technica ATH-M50X + Vsonic VSD1 + Superlux HD661 | Foto: Nikon D7000 + Nikkor 18-105 VR
    CPU-Z Phenom 955 4,4 GHz | CPU-Z 3570K 5,0 GHz | 3DMark11 - Phenom + 560Ti | 3DMark11 - i5 + 560Ti | 3DMark11 - GTX760 | Fire Strike - GTX760 | Fire Strike - GTX960 | Fire Strike - GTX1060

  5. #5
    • Mój komputer
      • Płyta główna:
      • ASRock H81M S1150 H81
      • Procesor:
      • i5-4460 3.20GHz LGA1150
      • Chłodzenie procesora:
      • BOX
      • Pamięć RAM:
      • Crucial 8GB DDR3 1600MHz
      • Karta graficzna:
      • GIGABYTE Radeon HD 6850
      • Chłodzenie karty graficznej:
      • fabryczne
      • Zasilacz:
      • Thermaltake Smart SE630W
      • Dysk twardy:
      • MX100 256GB, WD blue 1TB
      • Napęd optyczny:
      • Lite-On iHAS124-14 24x
      • Karta muzyczna:
      • Realtek ALC-892
      • Zestaw Audio:
      • HD660,SPHF1800A,LD D1014
      • Obudowa:
      • Cooler Master HAF XM
    Michał Berliński will become famous soon enough Avatar Michał Berliński
    Na forum od
    październik 2012
    Skąd
    Koś›cian, Poland
    Wiek
    41
    Postów
    1,701

    Domyślnie

    już działa i hula u klienta

+ Odpowiedz na ten temat Idź na główną stronę forum

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

     

Podobne wątki

  1. Problem z konfiguracją routera
    By Dhoine in forum Sieci, Internet i Strony WWW
    Odpowiedzi: 9
    Ostatni post / autor: 28 wrzesień 13, 15:32
  2. U.S Robotics-problem z konfiguracją
    By CleVer in forum Sieci, Internet i Strony WWW
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 30 maj 12, 17:22
  3. Problem z konfiguracją routera
    By kwiatek13 in forum Sieci, Internet i Strony WWW
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post / autor: 22 styczeń 10, 18:52
  4. Problem z OC AMD720 BE potrzebna pomoc :)
    By brzoza94 in forum Socket AM3(+)/AM2(+)
    Odpowiedzi: 13
    Ostatni post / autor: 07 listopad 09, 23:12
  5. Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 22 styczeń 05, 13:42

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów