+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Temat: Mysz bezprz. Lenovo N50 nie działa

  1. #1
    Szeregowy revar is on a distinguished road
    Na forum od
    marzec 2014
    Skąd
    olesno
    Postów
    38

    Domyślnie Mysz bezprz. Lenovo N50 nie działa

    Witam.

    Kupiłem nową mysz bezprzewodową (jak w tytule) do starego komputera na Win7 lecz nie chce działać. Wszystko podpiąłem i sprawdziłem prawidłowo bo na nowym komputerze z Win8 zrobiłem tak samo i tam działa. Odinstalowałem nawet z menadżera urządzeń poprzednią mysz, zresetowałem komputer i nic. A nowej myszy w ogóle nie pokazuje w menadżerze urządzeń. Co więcej w zakładce Inne Urządzenia mam 2x USB Receiver z wykrzyknikiem ze starą myszką która nadal działa a jak podepną tą nową to jest 4x USB Receiver z wykrzyknikiem. Nie wiem czy to ma znaczenie jakieś. Jak przekładam do różnych portów USB to wyskakuje dymek z instalacją sterownika, ale zawsze po chwili jest "Niepowodzenie instalacji oprogramowanie sterownika urządzenia".
    Moja myszka przewodowa z nowego komputera też nie chce na tym starym działać. Bardzo proszę o pomoc bo nie wiem gdzie leży problem. Z góry dzięki.

  2. #2
    Stały dyskutant
    • Mój komputer
      • Płyta główna:
      • ASRock Z170 Extreme4
      • Procesor:
      • i7 6700K Skylake@4,4GHz
      • Chłodzenie procesora:
      • LC MNP
      • Pamięć RAM:
      • 16GB HyperX 2400 CL15
      • Karta graficzna:
      • MSI GTX 970 GAMING
      • Chłodzenie karty graficznej:
      • Twin Frozr V
      • Zasilacz:
      • Corsair TX 650 W
      • Dysk twardy:
      • 1:SSD Samsung830 128GB
      • Napęd optyczny:
      • 2:SSD SanDisk Plus 480GB
      • Karta muzyczna:
      • Realtek ALC1150 Audio
      • Zestaw Audio:
      • Logitech X-530 5.1
      • Obudowa:
      • Thermaltake Armor A90
    Jaan is on a distinguished road Avatar Jaan
    Na forum od
    wrzesień 2010
    Skąd
    Birmingham
    Wiek
    45
    Postów
    1,050

  3. #3
    Szeregowy revar is on a distinguished road
    Na forum od
    marzec 2014
    Skąd
    olesno
    Postów
    38

    Domyślnie

    Dokładnie ten pobrałem, choć w sklepie powiedzieli że tylko starczy podłączyć. Niestety sterownik nie pomógł, w panelu sterowania nadal mysz nie jest widoczna, pojawiają się tylko 2 dodatkowe USB Receiver z wykrzyknikiem. Ale po tym sterowniku już nie wyskakuje dymek z instalacją i niepowodzeniem gdy przełączam mysz między portami.

  4. #4
    Uzależniony
    • Mój komputer
      • Płyta główna:
      • Medion MS-7667
      • Procesor:
      • i7 2600k @4.4GHz
      • Chłodzenie procesora:
      • Fera PRO HE1224
      • Pamięć RAM:
      • 2x4GB GoodramPlay 1866
      • Karta graficzna:
      • Zotac GTX 970 @1.4GHz
      • Chłodzenie karty graficznej:
      • Accelero Mono Plus
      • Zasilacz:
      • ANTEC TP3-650
      • Dysk twardy:
      • Intel S3610
      • Napęd optyczny:
      • jakieś DVD
      • Karta muzyczna:
      • onboard
      • Zestaw Audio:
      • Logitech LS21
      • Obudowa:
      • Silentium BT-410
    maxx_gda will become famous soon enough Avatar maxx_gda
    Na forum od
    kwiecień 2012
    Skąd
    Bedford/Gdańsk
    Wiek
    38
    Postów
    3,810

    Domyślnie

    Próbowałeś instalować sterownik ręcznie? Wybierając z listy?

  5. #5
    Szeregowy revar is on a distinguished road
    Na forum od
    marzec 2014
    Skąd
    olesno
    Postów
    38

    Domyślnie

    Tej myszy w ogóle nie wyświetla w menadżerze urządzeń, więc nie wiem do którego to ręcznie zrobić.
    Tak jest z podłączoną niedziałającą myszką: http://s2.ifotos.pl/img/2jpg_qparnaw.jpg
    Ze starą która działa pokazuje normalnie Mysz zgodna z HID.

  6. #6
    Uzależniony
    • Mój komputer
      • Płyta główna:
      • Medion MS-7667
      • Procesor:
      • i7 2600k @4.4GHz
      • Chłodzenie procesora:
      • Fera PRO HE1224
      • Pamięć RAM:
      • 2x4GB GoodramPlay 1866
      • Karta graficzna:
      • Zotac GTX 970 @1.4GHz
      • Chłodzenie karty graficznej:
      • Accelero Mono Plus
      • Zasilacz:
      • ANTEC TP3-650
      • Dysk twardy:
      • Intel S3610
      • Napęd optyczny:
      • jakieś DVD
      • Karta muzyczna:
      • onboard
      • Zestaw Audio:
      • Logitech LS21
      • Obudowa:
      • Silentium BT-410
    maxx_gda will become famous soon enough Avatar maxx_gda
    Na forum od
    kwiecień 2012
    Skąd
    Bedford/Gdańsk
    Wiek
    38
    Postów
    3,810

    Domyślnie

    Skasuj te wszystkie urządzenia i zobacz co się pojawi po ponownym podłączeniu. Obawiam się, że może to być syndrom starego Windowsa który błaga o format.

  7. #7
    Szeregowy revar is on a distinguished road
    Na forum od
    marzec 2014
    Skąd
    olesno
    Postów
    38

    Domyślnie

    Po ich odinstalowaniu wyskakują po kolei dymki z ponowną instalacją i po chwili jest niepowodzenie i znowu w menadżerze urządzeń wygląda tak samo.

  8. #8
    Uzależniony
    • Mój komputer
      • Płyta główna:
      • Medion MS-7667
      • Procesor:
      • i7 2600k @4.4GHz
      • Chłodzenie procesora:
      • Fera PRO HE1224
      • Pamięć RAM:
      • 2x4GB GoodramPlay 1866
      • Karta graficzna:
      • Zotac GTX 970 @1.4GHz
      • Chłodzenie karty graficznej:
      • Accelero Mono Plus
      • Zasilacz:
      • ANTEC TP3-650
      • Dysk twardy:
      • Intel S3610
      • Napęd optyczny:
      • jakieś DVD
      • Karta muzyczna:
      • onboard
      • Zestaw Audio:
      • Logitech LS21
      • Obudowa:
      • Silentium BT-410
    maxx_gda will become famous soon enough Avatar maxx_gda
    Na forum od
    kwiecień 2012
    Skąd
    Bedford/Gdańsk
    Wiek
    38
    Postów
    3,810

    Domyślnie

    Musisz pokombinować z ręczną instalacją. Jeśli to się nie uda to format (bo pewnie dawno nie było).

  9. #9
    Szeregowy revar is on a distinguished road
    Na forum od
    marzec 2014
    Skąd
    olesno
    Postów
    38

    Domyślnie

    Odinstalowałem starą mysz Logitecha w menadżerze urządzeń, odinstalowałem także te USB Receiver z wykrzyknikami
    Uruchomiłem ponownie
    Zainstalowałem sterowniki do Lenovo
    Uruchomiłem ponownie
    Myszka działała! Ale tylko 10 sekund aż znowu wyskoczyły te dymki po lewej z instalacja i niepowodzeniem i mysz przestała działać. A w menadżerze zadań znów pojawiły się te USB Receiver z wykrzyknikami.

+ Odpowiedz na ten temat Idź na główną stronę forum

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

     

Podobne wątki

  1. Lenovo Y530 wymiana płyty głównej i problem z działaniem
    By Michał Berliński in forum Laptopy
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 25 kwiecień 15, 15:28
  2. Lenovo G50 nie działa myszka na USB.
    By staH in forum Laptopy
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 27 styczeń 15, 19:30
  3. Dysk 2.5 do Lenovo Y580
    By Adam_HQ in forum Co kupić?
    Odpowiedzi: 12
    Ostatni post / autor: 23 listopad 12, 19:46
  4. Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 07 maj 12, 20:50
  5. lenovo y550
    By remember4107 in forum Laptopy
    Odpowiedzi: 13
    Ostatni post / autor: 17 styczeń 11, 17:17

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów