Zamknięty Temat
Pokaż wyniki od 1 do 19 z 19

Temat: Ograniczenie lub brak łączności

  1. #1
    Nowicjusz zygfryd1708 is on a distinguished road
    Na forum od
    październik 2007
    Wiek
    22
    Postów
    12

    Exclamation Ograniczenie lub brak łączności

    Mam problem i potrzebuje szybkiej odpowiedzi
    Mam w domu komputer stacjonarny podłączony do internetu przez osiedlową sieć kablową. Na tym kompie internet dzieła ale kiedy podłącze kabel od internetu do laptopa wyskakuje ograniczenie lub brak łączności. Pomyślałem że karta jest zepsuta i oddam lapka na gwarancje ale kiedy odpaliłem linuxa (kubuntu) z live cd internet działał ? Może wiecie o co chodzi??

  2. #2
    Bywalec
    • Mój komputer
      • Płyta główna:
      • DFI LanParty UT RDX200 + MNP Channel
      • Procesor:
      • AMD Athlon X2 3800+ 2.0@2.78ghz 2x512kB (10x278mhz) 1.425V
      • Chłodzenie procesora:
      • MNP Hydra + Laing DCC 1T + Black Water Ultimate 123 + Fander 12cm + 2xAcutake 12cm
      • Pamięć RAM:
      • 2x512 Corsair + 2x512 Kingston Dual DDR 347mhz 2,5-3-3-7 2T + OCZ XTC Memory Cooler
      • Karta graficzna:
      • Sapphire ATI Radeon HD 4830
      • Zasilacz:
      • Corsair HX620W
      • Dysk twardy:
      • 2xSamsung F1 HD322HJ 320GB RAID0 + Seagate ES.2 500GB 32mb + 2xSeagate 7200.10 250GB + Seagate 120GB + Samsung 200GB + Zephyr 12cm + Akasa 12cm
      • Napęd optyczny:
      • NEC Optiarc DVD RW AD-7191A
      • Karta muzyczna:
      • Creative Sound Blaster Live! Value
      • Zestaw Audio:
      • Glosniki 2.1 Logitech Z-2300, Sluchawki Philips SBC HP200
    Kainti is on a distinguished road Avatar Kainti
    Na forum od
    listopad 2006
    Skąd
    Gorzów Wlkp/Szczecin
    Wiek
    27
    Postów
    289

    Domyślnie

    Przepisz IP, Brame, DNSy i MACa ze stacjornarnego na laptopa i zobacz czy dalej nie dziala.

  3. #3
    Xtreme member Zasłużeni Kean will become famous soon enough Avatar Kean
    Na forum od
    październik 2003
    Skąd
    Wrocław
    Wiek
    28
    Postów
    7,105

    Domyślnie

    Nie przypisuje Ci pewnie adresow tak jak pisze porzednik.
    Zadzwon do providera i powiedz ze masz nowego laptopa i ze chcesz na nim miec net i zeby wpisali do siebie jego numer MAC.
    Ranking SuperPI >> Klik!
    Ranking SuperPI Low Clock Challenge >> Klik!

    Regulamin forum

  4. #4
    Nowicjusz zygfryd1708 is on a distinguished road
    Na forum od
    październik 2007
    Wiek
    22
    Postów
    12

    Domyślnie

    jak dałem automat to pobrało mi IP, Maske podsieci i zatrzymało sie na pobieraniu Bramy (nie pobrało) . Wpisałem wszystko ręcznie pisało że złapało połączenie ( były wysłane i odebrane) ale stron nie otwierało dalej! Jak przepisać maca bo nie czaje?? aha i jeszcze jedno to jest komp mojej siostry i ona była w salonie plusa zainstalować iPlus jak gościana zainstalowała to powiedziała ze nie połączy bo komp zepsuty (modem na usb) potem była jeszcze raz i był jakiś gościu który lepiej sie znał i powiedział że mółby jej to zrobić ale ma za dużo klientów i jeśli chce to może zostawić lapka ale nie zostawiła bo nie wiadomo czy sobie nie wezmą!

  5. #5
    Xtreme member Zasłużeni Kean will become famous soon enough Avatar Kean
    Na forum od
    październik 2003
    Skąd
    Wrocław
    Wiek
    28
    Postów
    7,105

    Domyślnie

    dns'ow pewnie brakuje
    Ranking SuperPI >> Klik!
    Ranking SuperPI Low Clock Challenge >> Klik!

    Regulamin forum

  6. #6
    Nowicjusz zygfryd1708 is on a distinguished road
    Na forum od
    październik 2007
    Wiek
    22
    Postów
    12

    Domyślnie

    DNS,y wpisałem i nic
    u mnie na kompie jak dam ipconfig pisze DHCP włączony a na lapku jak wpisze ręcznie to pisze wyłączone

  7. #7
    Xtreme member Zasłużeni Kean will become famous soon enough Avatar Kean
    Na forum od
    październik 2003
    Skąd
    Wrocław
    Wiek
    28
    Postów
    7,105

    Domyślnie

    a ustawiles automatyczne pobieranie adresu?
    to jest wlasnie DHCP
    Ranking SuperPI >> Klik!
    Ranking SuperPI Low Clock Challenge >> Klik!

    Regulamin forum

  8. #8
    Nowicjusz zygfryd1708 is on a distinguished road
    Na forum od
    październik 2007
    Wiek
    22
    Postów
    12

    Domyślnie

    na manualu pisze że dhcp wyłączone . które to dhcp

  9. #9
    Bywalec
    • Mój komputer
      • Płyta główna:
      • DFI LanParty UT RDX200 + MNP Channel
      • Procesor:
      • AMD Athlon X2 3800+ 2.0@2.78ghz 2x512kB (10x278mhz) 1.425V
      • Chłodzenie procesora:
      • MNP Hydra + Laing DCC 1T + Black Water Ultimate 123 + Fander 12cm + 2xAcutake 12cm
      • Pamięć RAM:
      • 2x512 Corsair + 2x512 Kingston Dual DDR 347mhz 2,5-3-3-7 2T + OCZ XTC Memory Cooler
      • Karta graficzna:
      • Sapphire ATI Radeon HD 4830
      • Zasilacz:
      • Corsair HX620W
      • Dysk twardy:
      • 2xSamsung F1 HD322HJ 320GB RAID0 + Seagate ES.2 500GB 32mb + 2xSeagate 7200.10 250GB + Seagate 120GB + Samsung 200GB + Zephyr 12cm + Akasa 12cm
      • Napęd optyczny:
      • NEC Optiarc DVD RW AD-7191A
      • Karta muzyczna:
      • Creative Sound Blaster Live! Value
      • Zestaw Audio:
      • Glosniki 2.1 Logitech Z-2300, Sluchawki Philips SBC HP200
    Kainti is on a distinguished road Avatar Kainti
    Na forum od
    listopad 2006
    Skąd
    Gorzów Wlkp/Szczecin
    Wiek
    27
    Postów
    289

    Domyślnie

    Jezeli to jest siec osiedlowa to prawie na pewno wina MACa.
    Na stacjonarnym maca sprawdz w polaczenie sieciowe->zakladka obsluga->szczegoly->pole Adres Fizyczny.
    W laptopie zmieniasz w polaczenie sieciowe->wlasciwosci->Konfiguruj->zakladka zaawansowane->i wpisujesz w polu Network Adress (tylko bez myslnikow).
    W ustawieniach tcp/ip ustaw by wszystko bylo automatycznie.

  10. #10
    Nowicjusz zygfryd1708 is on a distinguished road
    Na forum od
    październik 2007
    Wiek
    22
    Postów
    12

    Domyślnie

    gdzie jest to połączeni sieciowe->ZAKŁADKA OBSŁUGA???

  11. #11
    Bywalec
    • Mój komputer
      • Płyta główna:
      • DFI LanParty UT RDX200 + MNP Channel
      • Procesor:
      • AMD Athlon X2 3800+ 2.0@2.78ghz 2x512kB (10x278mhz) 1.425V
      • Chłodzenie procesora:
      • MNP Hydra + Laing DCC 1T + Black Water Ultimate 123 + Fander 12cm + 2xAcutake 12cm
      • Pamięć RAM:
      • 2x512 Corsair + 2x512 Kingston Dual DDR 347mhz 2,5-3-3-7 2T + OCZ XTC Memory Cooler
      • Karta graficzna:
      • Sapphire ATI Radeon HD 4830
      • Zasilacz:
      • Corsair HX620W
      • Dysk twardy:
      • 2xSamsung F1 HD322HJ 320GB RAID0 + Seagate ES.2 500GB 32mb + 2xSeagate 7200.10 250GB + Seagate 120GB + Samsung 200GB + Zephyr 12cm + Akasa 12cm
      • Napęd optyczny:
      • NEC Optiarc DVD RW AD-7191A
      • Karta muzyczna:
      • Creative Sound Blaster Live! Value
      • Zestaw Audio:
      • Glosniki 2.1 Logitech Z-2300, Sluchawki Philips SBC HP200
    Kainti is on a distinguished road Avatar Kainti
    Na forum od
    listopad 2006
    Skąd
    Gorzów Wlkp/Szczecin
    Wiek
    27
    Postów
    289

    Domyślnie

    Start -> ustawienia -> polaczenia sieciowe -> polaczenie lokalne 1 lub jak tam masz nazwane.
    Jezeli korzystasz z tego stylu xp co jest ten glupi start to masz to ustawienia->panel sterowania->polaczenia sieciowe.
    Mozna tez poprzez ikonke w trayu jezeli jest wlaczona (takie dwa monitorki migajace ).

  12. #12
    Nowicjusz zygfryd1708 is on a distinguished road
    Na forum od
    październik 2007
    Wiek
    22
    Postów
    12

    Domyślnie

    Czemu na Linuksie wszystko jest ok??
    I czemu jej w iplusie nie mogli ustawić
    Ostatnio edytowane przez zygfryd1708 ; 09 luty 08 o 18:49 Powód: Autoscalenie postów.

  13. #13
    Bywalec
    • Mój komputer
      • Płyta główna:
      • DFI LanParty UT RDX200 + MNP Channel
      • Procesor:
      • AMD Athlon X2 3800+ 2.0@2.78ghz 2x512kB (10x278mhz) 1.425V
      • Chłodzenie procesora:
      • MNP Hydra + Laing DCC 1T + Black Water Ultimate 123 + Fander 12cm + 2xAcutake 12cm
      • Pamięć RAM:
      • 2x512 Corsair + 2x512 Kingston Dual DDR 347mhz 2,5-3-3-7 2T + OCZ XTC Memory Cooler
      • Karta graficzna:
      • Sapphire ATI Radeon HD 4830
      • Zasilacz:
      • Corsair HX620W
      • Dysk twardy:
      • 2xSamsung F1 HD322HJ 320GB RAID0 + Seagate ES.2 500GB 32mb + 2xSeagate 7200.10 250GB + Seagate 120GB + Samsung 200GB + Zephyr 12cm + Akasa 12cm
      • Napęd optyczny:
      • NEC Optiarc DVD RW AD-7191A
      • Karta muzyczna:
      • Creative Sound Blaster Live! Value
      • Zestaw Audio:
      • Glosniki 2.1 Logitech Z-2300, Sluchawki Philips SBC HP200
    Kainti is on a distinguished road Avatar Kainti
    Na forum od
    listopad 2006
    Skąd
    Gorzów Wlkp/Szczecin
    Wiek
    27
    Postów
    289

    Domyślnie

    Linuks moze sam sobie znajdywac tego MACa prawidlowo.

  14. #14
    Nowicjusz zygfryd1708 is on a distinguished road
    Na forum od
    październik 2007
    Wiek
    22
    Postów
    12

    Domyślnie

    wpisałem maca i nic dalej nie może bramy pobrać?!

  15. #15
    Bywalec
    • Mój komputer
      • Płyta główna:
      • ASUS P5Q Pro
      • Procesor:
      • Intel Core2Duo E7200
      • Chłodzenie procesora:
      • Scythe Kama Cross
      • Pamięć RAM:
      • A-Data Vitesta Extreme 2x2GB
      • Karta graficzna:
      • Sapphire Radeon HD4850 DualSlot Fansink
      • Zasilacz:
      • Corsair VX550
      • Dysk twardy:
      • #1 320GB [Seagate Barracuda 7200.11] #2 250GB [SAMSUNG SP2504C]
      • Napęd optyczny:
      • LG SuperMulti DVD+/-R GH20NS15
      • Obudowa:
      • Antec Three Hundred
    rakoczyn is on a distinguished road Avatar rakoczyn
    Na forum od
    sierpień 2007
    Wiek
    23
    Postów
    342

    Domyślnie

    Skontaktuj sie z adminem sieci. To najlepsze rozwiązanie.

  16. #16
    Nowicjusz zygfryd1708 is on a distinguished road
    Na forum od
    październik 2007
    Wiek
    22
    Postów
    12

    Domyślnie

    dobra to nie była wina karty ani netu tylko antywirus blokował połączenie ! Dzięki wszystkim za pomoc

  17. #17
    MPower Znawca
    • Mój komputer
      • Płyta główna:
      • ASUS P5Q DELUXE
      • Procesor:
      • E8400 8 x 533 Mhz@1,43V
      • Chłodzenie procesora:
      • Scythe Orochi + Nanoxia 120 mm
      • Pamięć RAM:
      • Corsair Dominator 2x2 GB
      • Karta graficzna:
      • Asus 470 GTX
      • Chłodzenie karty graficznej:
      • Stock
      • Zasilacz:
      • Antec Signature 850W
      • Dysk twardy:
      • Seagate 1.5 TB Sata II
      • Zestaw Audio:
      • Creative G500 + skrzynia z 22 mm MDF na Rockford 4415 15 cali
    Karolo is on a distinguished road Avatar Karolo
    Na forum od
    luty 2005
    Skąd
    Center
    Postów
    2,488

    Domyślnie

    wszystkie wasze problemy rozwiasze SP1 do visty wiec trzeba czekać
    Audio - Elektro spec

  18. #18
    Bywalec
    • Mój komputer
      • Płyta główna:
      • Asus P5KC
      • Procesor:
      • Intel Core 2 Duo E6750 2,66GHz
      • Chłodzenie procesora:
      • narazie BOX
      • Pamięć RAM:
      • PDP Patriot PATRIOT DDR2 2048MB PC800 DUAL 2 x 1024 CL4 EPP LLK
      • Karta graficzna:
      • Asus EN8800GT/G/HTDP/512M/A
      • Chłodzenie karty graficznej:
      • BOX
      • Zasilacz:
      • Chieftec GPS-500AB-A
      • Dysk twardy:
      • Seagate ST3250410AS 16MB cache 7200rpm
    tomcik90 is on a distinguished road
    Na forum od
    listopad 2007
    Postów
    147

    Domyślnie

    Znalazłem taką stronę: http://www.poradykomputerowe.pl/pora...rnetu-620.html
    i jak wpisuje ping -f -l 1500 to pokazuje mi "Adres IP musi być określony". Co zrobić żeby było tak jak jest napisane na stronie?

  19. #19
    Nowicjusz Jakubscv123 is on a distinguished road
    Na forum od
    czerwiec 2008
    Postów
    1

    Domyślnie

    Witam,
    pozwolę sobie odświeżyć ten temat. Mam problem opisany powyżej czyli po długim czasie pobierania adresu komunikat o ograniczeniu lub braku połączenia. Modem motorolki SB5100 mam podpięty do laptopa przez usb, natomiast do stacjonarnego przez eth. Do wczoraj wszystko śmigało, a teraz na stacjonarnym nie mam problemów z połączeniem a na laptopie lipa. Próbowałem podpiąć laptop na eth i po zmianie w konfiguracji karty adresu fizycznego zaczęło śmigać, ale usb dalej nie działa. Stała zamiana kabli (stacjonarka usb, laptop eth) niestety nie wchodzi w grę. Macie jakieś pomysły?

    Pozdrawiam

    PS. reinstalacje sterowników mam już za sobą i dalej nic

Zamknięty Temat Idź na główną stronę forum

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

     

Podobne wątki

  1. Windows7 (ograniczenie łącza internetowego)
    By military.modding in forum Systemy operacyjne
    Odpowiedzi: 30
    Ostatni post / autor: 06 styczeń 10, 13:48
  2. Realtek ALC883 brak dzwięku, brak karty
    By squarem in forum Karty dźwiękowe
    Odpowiedzi: 26
    Ostatni post / autor: 16 grudzień 09, 09:03
  3. Ograniczenie lub brak lacznosci
    By 0n7 in forum Sieci, Internet i Strony WWW
    Odpowiedzi: 11
    Ostatni post / autor: 07 wrzesień 09, 21:59
  4. Ograniczenie predkosci netu dla niektorych urzytkownikow
    By jackieee in forum Sieci, Internet i Strony WWW
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 22 wrzesień 05, 21:15
  5. Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 29 październik 04, 14:50

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów