+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Temat: komputer sie wlancza a monitor nie, przyczyna ram ?

  1. #1
    Nowicjusz qwerty159 is on a distinguished road
    Na forum od
    luty 2010
    Wiek
    25
    Postów
    2

    Domyślnie komputer sie wlancza a monitor nie, przyczyna ram ?

    Czasc mam wileki problem
    na poaczatku chcialbym powiedziec ze monitor dziala w 100% juz go testowalem, ram tez jest ok
    problem polega na tym ze gdy wkladalem ram ddr z innego kompa do swojego po czym wlaczylem

    komputer do jakiegos czasu sie wlaczal normalnie po chwili wyskoczyly jakies napisy i

    komputer momentalnie sie zresetowal. gdy po raz drugi chcialem go wlaczyc slyszalem

    normalna prace komputera lecz monitor tylko mrugal (chodzi tu o diode na monitorze)

    probowalem jeszcze kilkakrotnie resetowac komputer ... okazalo sie nadarmo. wlaczalem tez

    komputer ze stara koscia ram bez tej nowej ale to nic nie pomoglo, probowalem tez wlaczyc

    kompa bez kosci ramu tez nie pomoglo :F ... wiec mam pytanie co to moze za przyczyna ?

    prosze o szybka odpowiedz.

  2. #2
    Overpower Znawca
    • Mój komputer
      • Płyta główna:
      • Asrock 770DE+
      • Procesor:
      • Sempron 140 x1 ->>> Athl
      • Chłodzenie procesora:
      • Zalman performa
      • Pamięć RAM:
      • 2x 2GB Geil 800mhz CL5
      • Karta graficzna:
      • HD 6950@HD 6970
      • Chłodzenie karty graficznej:
      • stock
      • Zasilacz:
      • Topower 450W
      • Dysk twardy:
      • seagate barracuda 10 250
      • Napęd optyczny:
      • Zwykly DVD od LG
      • Karta muzyczna:
      • Augidy SE @ X-FI extreme
      • Zestaw Audio:
      • creative SBS580
      • Obudowa:
      • Tracer Emo-żyleta
    Arlic will become famous soon enoughArlic will become famous soon enough Avatar Arlic
    Na forum od
    sierpień 2008
    Skąd
    DolnyŚląsk
    Wiek
    20
    Postów
    2,050

    Domyślnie

    ja cie nie rozumieć, ty wsadzić nowa kość i nie działać, a z stara kość działać??

    ps. nie ten dział, jak wiesz ze monitor działa, to poco dajesz do tego działu ?

  3. #3
    Nowicjusz qwerty159 is on a distinguished road
    Na forum od
    luty 2010
    Wiek
    25
    Postów
    2

    Domyślnie

    poniewaz szukalem wczesniej opisu problemu i w tym dziale byl podobny problem,

    chcialbym nieco odswizyc temat poniewaz zaszly male zmiany w moim pc, otoz gdy wlaczam go

    do pewnego momentu ( wyswietlaja sie poczatkowe napisy itp az do momentu w ktorym jest

    szuka "windowsa podczas formatowania" mniej wiecej to ten moment pozniej wszystko jest ciemne nic nie widac

    a monitor zaczal pracoac )

  4. #4
    Miszcz Ortografii :) Dyskutant
    • Mój komputer
      • Płyta główna:
      • ASRock Z87 Extreme 3
      • Procesor:
      • i7 4770k
      • Chłodzenie procesora:
      • Raijintek Themis
      • Pamięć RAM:
      • 2x4GB| Vulcan 2400 |CL11
      • Karta graficzna:
      • Msi TwinFrzrIV 770 2GB
      • Zasilacz:
      • Thermaltake Smart 550w
      • Dysk twardy:
      • Samsung Evo 840 120gb
      • Napęd optyczny:
      • Writemaster DVD+RW DL
      • Karta muzyczna:
      • Integra
      • Zestaw Audio:
      • Sennheiser HD202
      • Obudowa:
      • Silentium PC Gladius m40
    darthbercik is on a distinguished road Avatar darthbercik
    Na forum od
    luty 2010
    Skąd
    Sydney
    Wiek
    20
    Postów
    793

    Domyślnie

    hmm te napisy co wyskoczyly to byly na niebieskim tle??

  5. #5
    damned Dyskutant
    • Mój komputer
      • Płyta główna:
      • Gigabyte P35-DS3L
      • Procesor:
      • Intel Core 2 Quad Q6600 2,4 ghz@ 3,6 ghz 1,38v (cpu-z)
      • Chłodzenie procesora:
      • Cooler Master hyper tx2
      • Pamięć RAM:
      • Goodram ddr2 800mhz 2x 2GB dual @ 972 mhz 1,87v 5-5-5-18
      • Karta graficzna:
      • Gigabyte GeForce 9600GT Silent 720/1800/2000@825/2110/2260 1,17v
      • Chłodzenie karty graficznej:
      • 2x80mm pod kartą
      • Zasilacz:
      • Chieftec GPS-500AB-A 500W
      • Dysk twardy:
      • Seagate 500GB ST3500320AS Sata II
      • Napęd optyczny:
      • DVD-RW Samsung SH-S203P
      • Karta muzyczna:
      • Zitegrowana Realtek ALC888
      • Zestaw Audio:
      • Creative m2600
    miszczmaciej is on a distinguished road Avatar miszczmaciej
    Na forum od
    maj 2008
    Skąd
    Kraków, Poland
    Wiek
    23
    Postów
    979

    Domyślnie

    ---
    Btw... komputer się włĄcza a nie włANcza, być może to jest rozwiązaniem Twojego problemu
    PC: Q6600/P35-DS3L/2x2GB Goodram 800mhz/9600gt/Seagate 7200:11 500GB/CoolerMaster TX2/
    Notebook: T6500/PM45/2x2GB DDR3/GT130m 1GB/500gb/15'6
    Nie wydaję już pieniędzy na komputery, nie gram w żadne gry, nie podkręcam.... poświęcam się innej pasji. Jestem na forum z racji przywiązania do ludzi, klimatu i miłych wspomnień. Przepraszam.

  6. #6
    Overpower Znawca
    • Mój komputer
      • Płyta główna:
      • Asrock 770DE+
      • Procesor:
      • Sempron 140 x1 ->>> Athl
      • Chłodzenie procesora:
      • Zalman performa
      • Pamięć RAM:
      • 2x 2GB Geil 800mhz CL5
      • Karta graficzna:
      • HD 6950@HD 6970
      • Chłodzenie karty graficznej:
      • stock
      • Zasilacz:
      • Topower 450W
      • Dysk twardy:
      • seagate barracuda 10 250
      • Napęd optyczny:
      • Zwykly DVD od LG
      • Karta muzyczna:
      • Augidy SE @ X-FI extreme
      • Zestaw Audio:
      • creative SBS580
      • Obudowa:
      • Tracer Emo-żyleta
    Arlic will become famous soon enoughArlic will become famous soon enough Avatar Arlic
    Na forum od
    sierpień 2008
    Skąd
    DolnyŚląsk
    Wiek
    20
    Postów
    2,050

    Domyślnie

    1. przeczyściłeś komputer?
    2. zostawiłeś tylko jedna kość ramu ?? (inne wyjąłeś)

  7. #7
    eL Znawca
    • Mój komputer
      • Płyta główna:
      • MSI Neo2 P35 FR
      • Procesor:
      • Pentium E5200 2.5@4.0 1.3V
      • Chłodzenie procesora:
      • Thermalright ultra 120a + Acutake 120mm
      • Pamięć RAM:
      • GEIL ULTRA 2x1Gb DDR2 800Mhz 4-4-4-12
      • Karta graficzna:
      • Inno3D 8800GTS 640Mb Core500@680 Mem1800@1960
      • Chłodzenie karty graficznej:
      • Accelero Xtreme 8800 + 3xAcutake Fan92 Pro temp max 58(C) ;)
      • Zasilacz:
      • OCZ StealthXStream v2 500W
      • Dysk twardy:
      • HDD Samsung 500Gb HD502HJ 7200 SATA II 16MB CACHE
      • Napęd optyczny:
      • DVD REC czarny BULK SAMSUNG SH-S182D DL/RAM
      • Karta muzyczna:
      • Sound Blaster Audigy SE
      • Zestaw Audio:
      • THOMSON ALTIMA 3300 (JBL) Lognetmedia Aero 5.1 (lutuje :E )
    eragonn14 will become famous soon enougheragonn14 will become famous soon enough Avatar eragonn14
    Na forum od
    grudzień 2007
    Skąd
    Polanowice / Kluczbork / Opole
    Wiek
    20
    Postów
    2,928

    Domyślnie

    Miałem dokładnie przed chwilą to samo
    Wyciągnij wszystkie kości ram, przedmuchaj piny i sloty ramu. Włóż kości ponownie (mocno dociśnij )

+ Odpowiedz na ten temat Idź na główną stronę forum

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

     

Podobne wątki

  1. Komputer za 2000zł + monitor za 1000zł :)
    By pabllo101 in forum Co kupić?
    Odpowiedzi: 45
    Ostatni post / autor: 04 styczeń 11, 19:00
  2. Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 21 wrzesień 10, 23:20
  3. Sprzedam komputer(cel 2,8) + monitor LCD
    By hooopsa in forum Sprzedam
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 17 maj 08, 14:11
  4. Komputer + monitor lcd.
    By Majes86 in forum Co kupić?
    Odpowiedzi: 24
    Ostatni post / autor: 13 styczeń 07, 11:25
  5. [sprzedam] Komputer @ AMD64 + Monitor NEC
    By Allen in forum Sprzedam
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 20 luty 05, 22:53

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów