+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Temat: Gigabyte GA-Z97X-Gaming 5 nie uruchamia się

  1. #1
    Nowicjusz coold3r is on a distinguished road
    Na forum od
    listopad 2014
    Skąd
    Wieliczka
    Postów
    1

    Domyślnie Gigabyte GA-Z97X-Gaming 5 nie uruchamia się

    Witam wszystkich

    Kupiłem wczoraj nowe podzespoły do komputera, złożyłem no i niestety nie działa.
    Procesor: Intel i5 4690k
    Ram: Corsair Vengeance Pro 8GB
    Dysk ssd: Kingston HyperX 3K ssd 120 GB
    HDD Seagate 1TB(ST1000DM003)
    Zasilacz: SilentiumPC Deus 600W PSU 80Plus Bronze
    Grafika: AMD Radeon HD 6850

    Problem jest taki że po naciśnięciu przycisku power komputer próbuje się uruchomić tzn. dioda na obudowie (ta czerwona na płycie nie), wentylatory, dyski uruchamiają się na jedną sekundę i od razu się wyłącza, po 3 sekundach powtarza się to samo. Gdy odpiąłem wszystko i został tylko procesor i ram i płyta to dzieje się to samo ale czasami (na przykład po 5 minutach)uruchomi się i po podpięciu monitora do zintegrowanej grafiki bios normalnie się wyświetla ale miałem dwa razy że tak się uruchomił, pochodził z 1 minutę i wyłączył się. Gdy wyciągnąłem jeszcze ram to dalej było to samo ale znów czasami się uruchomił i piszczał głośniczek że nie ma ramu. Proszę o jakąś pomoc co z tym fantem zrobić bo trochę mnie to wszystko kosztowało a jak widać nie działa. Nie wiem czy coś jest źle podłączone (ale na samym procesorze też nie działa). Mam płytkę oddać na gwarancję czy jeszcze coś próbować?

    Z góry Dziękuję za pomoc

  2. #2
    Msi
    Msi jest offline
    maniak PC Stały dyskutant
    • Mój komputer
      • Płyta główna:
      • ASRock H81M-HDS
      • Procesor:
      • Intel Celeron G1840
      • Chłodzenie procesora:
      • BOX
      • Pamięć RAM:
      • GeIL 8GB 1333MHz
      • Karta graficzna:
      • Intel HD integra
      • Zasilacz:
      • Corsair VS Series 350W
      • Dysk twardy:
      • MX200 250GB; WD RED 3TB
      • Napęd optyczny:
      • Samsung SH-224DB
      • Karta muzyczna:
      • Integra Realtek
      • Obudowa:
      • Modecom Fine
    Msi will become famous soon enough Avatar Msi
    Na forum od
    grudzień 2007
    Skąd
    Koszalin
    Wiek
    33
    Postów
    1,280

    Domyślnie

    Zdemontuj chłodzenie i procesor, zamontuj ponownie, być może tutaj tkwi problem.

    Pozdrawiam

  3. #3
    Daj dowody! Dyskutant
    • Mój komputer
      • Płyta główna:
      • ASRock Z75 Pro3
      • Procesor:
      • i5 3570K @ 4.2Ghz
      • Chłodzenie procesora:
      • box
      • Pamięć RAM:
      • 2x4GB 1600Mhz Cl9
      • Karta graficzna:
      • MSI R9 270 2GB
      • Chłodzenie karty graficznej:
      • 2 fany na kawałku metalu
      • Zasilacz:
      • Corsair VX450
      • Dysk twardy:
      • 500GB samsung F3
      • Napęd optyczny:
      • Pioneer 216BK
      • Karta muzyczna:
      • Asus Xonar DX/XD
      • Zestaw Audio:
      • Logitech X530
      • Obudowa:
      • Gladius 600
    Guz-00 is on a distinguished road Avatar Guz-00
    Na forum od
    kwiecień 2010
    Skąd
    Internet
    Wiek
    24
    Postów
    967

    Domyślnie

    Wyjmij baterie biosu i naciśnij power, przy wyłączonym zasilaniu.
    Życie jest śmiertelne...

+ Odpowiedz na ten temat Idź na główną stronę forum

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

     

Podobne wątki

  1. Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 06 luty 12, 20:09
  2. Asus F3S nie uruchamia się
    By eragonn14 in forum Laptopy
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 09 czerwiec 11, 16:50

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów