+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 22
Like Tree1Przydatne

Temat: Gigabyte Radeon R9 280

  1. #1
    Nowicjusz Stribogh is on a distinguished road Avatar Stribogh
    Na forum od
    listopad 2014
    Skąd
    Polska
    Postów
    11

    Domyślnie Gigabyte Radeon R9 280

    Moja konfiguracja:

    ASUS P7P55 LX Intel P55 LGA 1156
    Intel Core i5 750 (4x 2,67 Ghz)
    Radeon HD 4890
    RipjawsX DDR3 8GB(2x4GB)2133MHz CL9 XMP
    HDD Seagate 1TB ST31000528AS SATA II 32MB
    DVD-REC SONY NEC OPTIARC AD-7240S SATA
    Be Quiet! Pure Power L7-530W 80plus (BN106)

    Mój problem przedstawia się następująco: Zakupiłem nową kartę graficzną radeon r9 280 (http://itpromo.pl/p/1580/72010/gigab...mputerowe.html.) Po zamontowaniu karty, podłączenia zasilania i włączeniu komputera karta nie działa. Karta na 100% jest sprawna, testowałem ją na innym PC i chodziła bez problemów. Na stronie producenta dojrzałem informację, że w/w gpu wymaga zasilacza min. 600W (GIGABYTE - Graphics Card - AMD - PCI Express Solution - Radeon.) Postanowiłem zakupić nowy zasilacz 700W, ale na forach, gdzie przedstawiałem mój problem, wszyscy piszą, że to nie zasilacz. W czym może być problem w takim razie? Z góry dziękuję za wszelką pomoc.

  2. #2
    Admin
    • Mój komputer
      • Płyta główna:
      • Asrock Z97 OC Formula
      • Procesor:
      • i7-4790K 4.8 GHz
      • Chłodzenie procesora:
      • Woda
      • Pamięć RAM:
      • Ballistix Elite 2x8 GB
      • Karta graficzna:
      • GTX1080 Zotac Amp Extrem
      • Zasilacz:
      • RM750i
      • Dysk twardy:
      • Crucial MX200 500GB
      • Karta muzyczna:
      • Fiio E10K
      • Zestaw Audio:
      • Audio Technica ATH-M50X
      • Obudowa:
      • Phanteks Enthoo Pro M
    ppp2211 is just really niceppp2211 is just really niceppp2211 is just really niceppp2211 is just really nice Avatar ppp2211
    Na forum od
    październik 2010
    Skąd
    London
    Wiek
    22
    Postów
    11,568

    Domyślnie

    Problem nie leży w zasilaczu, L7-530 na 150% jest w stanie uciągnąć ten zestaw. Resetowałeś CMOS po wsadzeniu karty?
    Pozdrawiam, Piotrek.

    Masz pytanie? Załóż nowy temat! Proszę nie pisać na PW z pytaniami które można zadać na forum.

    Desktop: i7-4790K delid @ 4.8 GHz 1.29 V | Asrock Z97 OC Formula | Ballistix Elite 2x8 GB @ 2400 CL11 | GTX1080 Zotac Amp Extreme | Crucial MX200 500 GB | WD Green 1.5 TB | Phanteks Enthoo Pro M | Corsair RM750i | W10 Home | BenQ GW2760
    Chłodzenie: EK Supremacy EVO | Mayhems Havoc 240 | Laing DDC PWM + EK X-TOP Acetal | Phobya Balancer 150
    Laptop: Dell Latitude E7240 | i5-4310U | Intel HD4400 | 12 GB @ 1600 CL11 | Samsung 850 Evo 250 GB | W10 Pro
    CPU-Z Phenom 955 4,4 GHz | CPU-Z 3570K 5,0 GHz | CPU-Z 4790K 5,0 GHz | 3DMark11 - Phenom + 560Ti | 3DMark11 - i5 + 560Ti | 3DMark11 - GTX760 | Fire Strike - GTX760 | Fire Strike - GTX960 | Fire Strike - GTX1060 | Fire Strike - i7 + GTX1060

  3. #3
    Nowicjusz Stribogh is on a distinguished road Avatar Stribogh
    Na forum od
    listopad 2014
    Skąd
    Polska
    Postów
    11

    Domyślnie

    Nie. Nie wiem nawet o co chodzi.

  4. #4
    Fanatyk
    • Mój komputer
      • Płyta główna:
      • Asus P8Z77-M
      • Procesor:
      • i5 3570k 4,4@1,2
      • Chłodzenie procesora:
      • Zalman Flex + Lepa Vorte
      • Pamięć RAM:
      • HyperX 2x8 1866@2133
      • Karta graficzna:
      • 970 MSI Gaming (:E)
      • Zasilacz:
      • OCZ ZT 650
      • Dysk twardy:
      • Crucial MX100 256, WD 2T
      • Napęd optyczny:
      • DVD RW
      • Zestaw Audio:
      • Genius 1255A
      • Obudowa:
      • In Win
    Pioy is a jewel in the roughPioy is a jewel in the roughPioy is a jewel in the roughPioy is a jewel in the rough Avatar Pioy
    Na forum od
    styczeń 2011
    Skąd
    Piła/Poznań
    Wiek
    26
    Postów
    7,790

    Domyślnie

    Reset biosu a jak nie pomoże to update, jak nie pomoże to możemy myśleć co dalej.
    "Łaptop" Ale też się kręci ;] |- Acer TimelineX 3820TG -||- i5 450M (udało się ustawić bclk=160) -||- 2+4GB DDR3 -||- ATI MR5650@700/1000 -||- SSD MX100 256GB -||- 13,3" led -||- Lenovo L220x 22" 16:10 1920x1200 S-PVA -|


    OCForum też ma swojego nadpobudliwego moderatora: link1, link2

  5. #5
    Nowicjusz Stribogh is on a distinguished road Avatar Stribogh
    Na forum od
    listopad 2014
    Skąd
    Polska
    Postów
    11

    Domyślnie

    Ok, w poniedziałek ogarnę temat i napiszę, czy coś się zmieniło.

  6. #6
    Nowicjusz Stribogh is on a distinguished road Avatar Stribogh
    Na forum od
    listopad 2014
    Skąd
    Polska
    Postów
    11

    Domyślnie

    Zupdatowałem BIOS, nadal to nic się nie dzieje. Karta nie rusza.

  7. #7
    Bywalec krzych_un is on a distinguished road
    Na forum od
    grudzień 2012
    Postów
    466

    Domyślnie

    Ja miałem w ciągu blisko 2 miesięcy 3 sztuki 270x (najdłużej działała 3 dni, nakrócej 4-5h). To, że karta działa, nie znaczy że za godzinę będzie działać... Po 2 miesiącach od zakupu zażądałem zwrotu pieniędzy (przesyłka wtedy oczywiście na mój koszt) i kupiłem w sklepie GF660. W końcu zaczął działać. Nigdy więcej nie kupię nic w Morele i nic od Gigabyte.

    Po prostu odeślij ją, kup coś z innej firmy, a najlepiej od nVidii..
    Nie reaguję na posty nie mające wartości merytorycznej, a mające na celu jedynie atak personalny.

  8. #8
    Fanatyk
    • Mój komputer
      • Płyta główna:
      • Asus P8Z77-M
      • Procesor:
      • i5 3570k 4,4@1,2
      • Chłodzenie procesora:
      • Zalman Flex + Lepa Vorte
      • Pamięć RAM:
      • HyperX 2x8 1866@2133
      • Karta graficzna:
      • 970 MSI Gaming (:E)
      • Zasilacz:
      • OCZ ZT 650
      • Dysk twardy:
      • Crucial MX100 256, WD 2T
      • Napęd optyczny:
      • DVD RW
      • Zestaw Audio:
      • Genius 1255A
      • Obudowa:
      • In Win
    Pioy is a jewel in the roughPioy is a jewel in the roughPioy is a jewel in the roughPioy is a jewel in the rough Avatar Pioy
    Na forum od
    styczeń 2011
    Skąd
    Piła/Poznań
    Wiek
    26
    Postów
    7,790

    Domyślnie

    E tam takie gadanie. Mam 280X Gigabyte'a na MSI P55, działa. Sprawdź na innym kompie bo karta faktycznie może być uszkodzona.
    "Łaptop" Ale też się kręci ;] |- Acer TimelineX 3820TG -||- i5 450M (udało się ustawić bclk=160) -||- 2+4GB DDR3 -||- ATI MR5650@700/1000 -||- SSD MX100 256GB -||- 13,3" led -||- Lenovo L220x 22" 16:10 1920x1200 S-PVA -|


    OCForum też ma swojego nadpobudliwego moderatora: link1, link2

  9. #9
    Nowicjusz Stribogh is on a distinguished road Avatar Stribogh
    Na forum od
    listopad 2014
    Skąd
    Polska
    Postów
    11

    Domyślnie

    Cytat Napisał/a Pioy Zobacz post
    E tam takie gadanie. Mam 280X Gigabyte'a na MSI P55, działa. Sprawdź na innym kompie bo karta faktycznie może być uszkodzona.
    Sprawdzałem i działała jak ją podłączałem u kumpla. Nie mam już pomysłów co z tym fantem zrobić. Na zwrot już za późno, bo można max do 10 dni po otrzymaniu przesyłki. Teraz tylko reklamacja, ale wtedy dostanę najwyżej nowy egzemplarz, a nie zwrot kasy. Sam już nie wiem, może jakiegoś profesjonalnego informatyka ściągnąć i mu zapłacić, niech to ogarnie.

  10. #10
    Fanatyk
    • Mój komputer
      • Płyta główna:
      • Asus P8Z77-M
      • Procesor:
      • i5 3570k 4,4@1,2
      • Chłodzenie procesora:
      • Zalman Flex + Lepa Vorte
      • Pamięć RAM:
      • HyperX 2x8 1866@2133
      • Karta graficzna:
      • 970 MSI Gaming (:E)
      • Zasilacz:
      • OCZ ZT 650
      • Dysk twardy:
      • Crucial MX100 256, WD 2T
      • Napęd optyczny:
      • DVD RW
      • Zestaw Audio:
      • Genius 1255A
      • Obudowa:
      • In Win
    Pioy is a jewel in the roughPioy is a jewel in the roughPioy is a jewel in the roughPioy is a jewel in the rough Avatar Pioy
    Na forum od
    styczeń 2011
    Skąd
    Piła/Poznań
    Wiek
    26
    Postów
    7,790

    Domyślnie

    Jak wsadzisz kartę w slot to dolega mocno do slotu? Nie wystają pola stykowe z plastiku w płycie?
    "Łaptop" Ale też się kręci ;] |- Acer TimelineX 3820TG -||- i5 450M (udało się ustawić bclk=160) -||- 2+4GB DDR3 -||- ATI MR5650@700/1000 -||- SSD MX100 256GB -||- 13,3" led -||- Lenovo L220x 22" 16:10 1920x1200 S-PVA -|


    OCForum też ma swojego nadpobudliwego moderatora: link1, link2

  11. #11
    Admin
    • Mój komputer
      • Płyta główna:
      • Asrock Z97 OC Formula
      • Procesor:
      • i7-4790K 4.8 GHz
      • Chłodzenie procesora:
      • Woda
      • Pamięć RAM:
      • Ballistix Elite 2x8 GB
      • Karta graficzna:
      • GTX1080 Zotac Amp Extrem
      • Zasilacz:
      • RM750i
      • Dysk twardy:
      • Crucial MX200 500GB
      • Karta muzyczna:
      • Fiio E10K
      • Zestaw Audio:
      • Audio Technica ATH-M50X
      • Obudowa:
      • Phanteks Enthoo Pro M
    ppp2211 is just really niceppp2211 is just really niceppp2211 is just really niceppp2211 is just really nice Avatar ppp2211
    Na forum od
    październik 2010
    Skąd
    London
    Wiek
    22
    Postów
    11,568

    Domyślnie

    Cytat Napisał/a Stribogh Zobacz post
    Sam już nie wiem, może jakiegoś profesjonalnego informatyka ściągnąć i mu zapłacić, niech to ogarnie.
    90% "profesjonalnych informatyków" powie ci to samo co my tutaj na forum, a do tego zgarnie 100zł.

    Czasem zdarzają się jakieś dziwne fochy z kompatybilnością niektórych gpu i mobo, być może u ciebie tak się właśnie stało. Spróbuj jeszcze pociągnąć do niej prąd przejściówką molex-6pin zamiast bezpośrednio do zasilacza wpinać, może wtedy ruszy. Spróbuj też testowo wpiąć do drugiego slotu pcie.
    Pozdrawiam, Piotrek.

    Masz pytanie? Załóż nowy temat! Proszę nie pisać na PW z pytaniami które można zadać na forum.

    Desktop: i7-4790K delid @ 4.8 GHz 1.29 V | Asrock Z97 OC Formula | Ballistix Elite 2x8 GB @ 2400 CL11 | GTX1080 Zotac Amp Extreme | Crucial MX200 500 GB | WD Green 1.5 TB | Phanteks Enthoo Pro M | Corsair RM750i | W10 Home | BenQ GW2760
    Chłodzenie: EK Supremacy EVO | Mayhems Havoc 240 | Laing DDC PWM + EK X-TOP Acetal | Phobya Balancer 150
    Laptop: Dell Latitude E7240 | i5-4310U | Intel HD4400 | 12 GB @ 1600 CL11 | Samsung 850 Evo 250 GB | W10 Pro
    CPU-Z Phenom 955 4,4 GHz | CPU-Z 3570K 5,0 GHz | CPU-Z 4790K 5,0 GHz | 3DMark11 - Phenom + 560Ti | 3DMark11 - i5 + 560Ti | 3DMark11 - GTX760 | Fire Strike - GTX760 | Fire Strike - GTX960 | Fire Strike - GTX1060 | Fire Strike - i7 + GTX1060

  12. #12
    Bywalec krzych_un is on a distinguished road
    Na forum od
    grudzień 2012
    Postów
    466

    Domyślnie

    Cytat Napisał/a Stribogh Zobacz post
    bo można max do 10 dni po otrzymaniu przesyłki
    Ale to zależy tylko i wyłącznie od sprzedawcy. Może po prostu zadzwoń, powiedz o co chodzi i może się jakoś dogadacie... Jeśli sprzedawca jest ok to z wymianą na inny model nie powinno być problemu.
    Pioy uważa to za przydatne.
    Nie reaguję na posty nie mające wartości merytorycznej, a mające na celu jedynie atak personalny.

  13. #13
    Nowicjusz Stribogh is on a distinguished road Avatar Stribogh
    Na forum od
    listopad 2014
    Skąd
    Polska
    Postów
    11

    Domyślnie

    Karta jest włożona dobrze. Przekładałem ją juz z 5-6 razy, sprawdzałem też drugi PCI-E16. Tak jak pisałem, kiedy wziąłem ją do kumpla, włożyliśmy ją do jego kompa i bez niczego od razu po włączeniu ruszyła. Może to jednak zasilacz? Może nie ma już takiej mocy jak powinien, ma już z 5 lat.

  14. #14
    Admin
    • Mój komputer
      • Płyta główna:
      • Asrock Z97 OC Formula
      • Procesor:
      • i7-4790K 4.8 GHz
      • Chłodzenie procesora:
      • Woda
      • Pamięć RAM:
      • Ballistix Elite 2x8 GB
      • Karta graficzna:
      • GTX1080 Zotac Amp Extrem
      • Zasilacz:
      • RM750i
      • Dysk twardy:
      • Crucial MX200 500GB
      • Karta muzyczna:
      • Fiio E10K
      • Zestaw Audio:
      • Audio Technica ATH-M50X
      • Obudowa:
      • Phanteks Enthoo Pro M
    ppp2211 is just really niceppp2211 is just really niceppp2211 is just really niceppp2211 is just really nice Avatar ppp2211
    Na forum od
    październik 2010
    Skąd
    London
    Wiek
    22
    Postów
    11,568

    Domyślnie

    Najlepiej by było jakbyś pożyczył od kogoś zasilacz... jeżeli ten twój be quiet jest sprawny to powinien lekkim ruchem dać radę, chyba że nie jest sprawny.
    Pozdrawiam, Piotrek.

    Masz pytanie? Załóż nowy temat! Proszę nie pisać na PW z pytaniami które można zadać na forum.

    Desktop: i7-4790K delid @ 4.8 GHz 1.29 V | Asrock Z97 OC Formula | Ballistix Elite 2x8 GB @ 2400 CL11 | GTX1080 Zotac Amp Extreme | Crucial MX200 500 GB | WD Green 1.5 TB | Phanteks Enthoo Pro M | Corsair RM750i | W10 Home | BenQ GW2760
    Chłodzenie: EK Supremacy EVO | Mayhems Havoc 240 | Laing DDC PWM + EK X-TOP Acetal | Phobya Balancer 150
    Laptop: Dell Latitude E7240 | i5-4310U | Intel HD4400 | 12 GB @ 1600 CL11 | Samsung 850 Evo 250 GB | W10 Pro
    CPU-Z Phenom 955 4,4 GHz | CPU-Z 3570K 5,0 GHz | CPU-Z 4790K 5,0 GHz | 3DMark11 - Phenom + 560Ti | 3DMark11 - i5 + 560Ti | 3DMark11 - GTX760 | Fire Strike - GTX760 | Fire Strike - GTX960 | Fire Strike - GTX1060 | Fire Strike - i7 + GTX1060

  15. #15
    Nowicjusz Stribogh is on a distinguished road Avatar Stribogh
    Na forum od
    listopad 2014
    Skąd
    Polska
    Postów
    11

    Domyślnie

    Cytat Napisał/a ppp2211 Zobacz post
    Najlepiej by było jakbyś pożyczył od kogoś zasilacz... jeżeli ten twój be quiet jest sprawny to powinien lekkim ruchem dać radę, chyba że nie jest sprawny.
    Akurat niedawno otworzyli koło mnie jakiś większy komputerowy. Pójdę, zapytam czy jest u nich możliwość oddania karty w przeciągu iluś tam dni gdybym nie był happy. Inaczej ciężko o zasilacz, bo nikomu nie chce się tego wszystkiego odłączać, za dużo babrania.

  16. #16
    Nowicjusz Stribogh is on a distinguished road Avatar Stribogh
    Na forum od
    listopad 2014
    Skąd
    Polska
    Postów
    11

    Domyślnie

    Ok, okazało się, że to najprawdopodobniej płyta główna. Znalazłem wątek, gdzie forumowicz miał podobny problem z R9 280 i wyszło, że producent nie updatuje już BIOSU do tego modelu. Wszedłem na stronę ASUSA i okazało się, że sterowniki do mojej płyty, które zainstalowałem, ostatni raz były aktualizowane w 2012 roku. Mam więc teraz pytanie o płytę główną. W oko wpadły mi 2 modele, ale wszelkie inne sugestie mile widziane.

    1.MSI Z97 Gaming 5
    Z97 GAMING 5, Intel Z97, 4xDDR3, 1xM2, VGA, GbLAN, ATX (Z97 GAMING 5) w Morele.net
    2.Ga-Z97X-Gaming 5
    GA-Z97X-Gaming 5, Z97, DualDDR3-1600, SATA3, RAID, HDMI, DVI D-Sub, ATX (GA-Z97X-Gaming 5) w Morele.net

  17. #17
    Admin
    • Mój komputer
      • Płyta główna:
      • Asrock Z97 OC Formula
      • Procesor:
      • i7-4790K 4.8 GHz
      • Chłodzenie procesora:
      • Woda
      • Pamięć RAM:
      • Ballistix Elite 2x8 GB
      • Karta graficzna:
      • GTX1080 Zotac Amp Extrem
      • Zasilacz:
      • RM750i
      • Dysk twardy:
      • Crucial MX200 500GB
      • Karta muzyczna:
      • Fiio E10K
      • Zestaw Audio:
      • Audio Technica ATH-M50X
      • Obudowa:
      • Phanteks Enthoo Pro M
    ppp2211 is just really niceppp2211 is just really niceppp2211 is just really niceppp2211 is just really nice Avatar ppp2211
    Na forum od
    październik 2010
    Skąd
    London
    Wiek
    22
    Postów
    11,568

    Domyślnie

    Ani ta ani ta, bo to nie ten socket. Ty masz s1156, to są płyty pod 1150. Albo kup inną, używaną płytę pod 1156, albo płytę + procesor na 1150.
    Pozdrawiam, Piotrek.

    Masz pytanie? Załóż nowy temat! Proszę nie pisać na PW z pytaniami które można zadać na forum.

    Desktop: i7-4790K delid @ 4.8 GHz 1.29 V | Asrock Z97 OC Formula | Ballistix Elite 2x8 GB @ 2400 CL11 | GTX1080 Zotac Amp Extreme | Crucial MX200 500 GB | WD Green 1.5 TB | Phanteks Enthoo Pro M | Corsair RM750i | W10 Home | BenQ GW2760
    Chłodzenie: EK Supremacy EVO | Mayhems Havoc 240 | Laing DDC PWM + EK X-TOP Acetal | Phobya Balancer 150
    Laptop: Dell Latitude E7240 | i5-4310U | Intel HD4400 | 12 GB @ 1600 CL11 | Samsung 850 Evo 250 GB | W10 Pro
    CPU-Z Phenom 955 4,4 GHz | CPU-Z 3570K 5,0 GHz | CPU-Z 4790K 5,0 GHz | 3DMark11 - Phenom + 560Ti | 3DMark11 - i5 + 560Ti | 3DMark11 - GTX760 | Fire Strike - GTX760 | Fire Strike - GTX960 | Fire Strike - GTX1060 | Fire Strike - i7 + GTX1060

  18. #18
    Nowicjusz Stribogh is on a distinguished road Avatar Stribogh
    Na forum od
    listopad 2014
    Skąd
    Polska
    Postów
    11

    Domyślnie

    Ano racja, już mam taki mętlik, że nawet nie sprawdziłem że ten nowy socket nie jest kompatybilny z procesorami 1155. No i niestety wychodzi na to, że będę musiał kupić też nowy procesor. Z innego forum dostałem sugestię w postaci AsRock Z97 Anniversary /intel Z97, LGA 1150/ - 349zł : Esc.pl do tego Intel Core i5-4460 /3.2GHz, 6MB, LGA 1150, BOX/ [BX80646I54460] - 699zł : Esc.pl. Nie wiem tylko czy ten Asrock cokolwiek wart. Co do zasilacza, miejmy nadzieję, że nie będzie problemów ze starym, bo z upgradu za 1000zł zrobiły mi się zakupy za ponad 2000zł. :/

  19. #19
    Admin
    • Mój komputer
      • Płyta główna:
      • Asrock Z97 OC Formula
      • Procesor:
      • i7-4790K 4.8 GHz
      • Chłodzenie procesora:
      • Woda
      • Pamięć RAM:
      • Ballistix Elite 2x8 GB
      • Karta graficzna:
      • GTX1080 Zotac Amp Extrem
      • Zasilacz:
      • RM750i
      • Dysk twardy:
      • Crucial MX200 500GB
      • Karta muzyczna:
      • Fiio E10K
      • Zestaw Audio:
      • Audio Technica ATH-M50X
      • Obudowa:
      • Phanteks Enthoo Pro M
    ppp2211 is just really niceppp2211 is just really niceppp2211 is just really niceppp2211 is just really nice Avatar ppp2211
    Na forum od
    październik 2010
    Skąd
    London
    Wiek
    22
    Postów
    11,568

    Domyślnie

    Nie ma sensu kupować płyty Z97 do i5 z zablokowanyn mnoznikiem, Gigabyte B85M-D3H wystarczy (250zl) a w sumie to nawet i Asrock H81M (180zl).

    Aczkolwiek ja bym radził jednak kupić po prostu inna płytę pod 1156, bo wielkiego zysku z przesiadki na 1150 nie będzie, a wydasz prawie 1000 złotych.
    Pozdrawiam, Piotrek.

    Masz pytanie? Załóż nowy temat! Proszę nie pisać na PW z pytaniami które można zadać na forum.

    Desktop: i7-4790K delid @ 4.8 GHz 1.29 V | Asrock Z97 OC Formula | Ballistix Elite 2x8 GB @ 2400 CL11 | GTX1080 Zotac Amp Extreme | Crucial MX200 500 GB | WD Green 1.5 TB | Phanteks Enthoo Pro M | Corsair RM750i | W10 Home | BenQ GW2760
    Chłodzenie: EK Supremacy EVO | Mayhems Havoc 240 | Laing DDC PWM + EK X-TOP Acetal | Phobya Balancer 150
    Laptop: Dell Latitude E7240 | i5-4310U | Intel HD4400 | 12 GB @ 1600 CL11 | Samsung 850 Evo 250 GB | W10 Pro
    CPU-Z Phenom 955 4,4 GHz | CPU-Z 3570K 5,0 GHz | CPU-Z 4790K 5,0 GHz | 3DMark11 - Phenom + 560Ti | 3DMark11 - i5 + 560Ti | 3DMark11 - GTX760 | Fire Strike - GTX760 | Fire Strike - GTX960 | Fire Strike - GTX1060 | Fire Strike - i7 + GTX1060

  20. #20
    Nowicjusz Stribogh is on a distinguished road Avatar Stribogh
    Na forum od
    listopad 2014
    Skąd
    Polska
    Postów
    11

    Domyślnie

    Ja się z Tobą zgadzam, że prawdopodobnie nawet nie odczuję różnicy po zakupie tego procesora, kasy też szkoda. Problem w tym, że nie chcę znów kupić płyty pod starego socketa, do której za rok-2 przestaną wydawać aktualizacje BIOSu. A nikt mi nie jest w stanie tego przewidzieć ani dać gwarancji, że tak się nie stanie. Co do podanych przez ciebie modeli - może się mylę, ale w specyfikacji stoi, że nie obsługują taktowania pamięci powyżej 1600MHz.

+ Odpowiedz na ten temat Idź na główną stronę forum
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

     

Podobne wątki

  1. OC Gigabyte Radeon HD 7950
    By brofarek in forum Karty graficzne
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 06 luty 13, 20:35
  2. [SPRZEDAM] Sapphire Radeon HD 5870 Vapor-X, GIGABYTE Radeon HD 6950
    By MMRK in forum Sprzedam
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 09 lipiec 11, 18:44
  3. Odpowiedzi: 9
    Ostatni post / autor: 01 kwiecień 11, 11:54
  4. GIGABYTE RADEON 9550 V-MOD !!!???
    By Kozer in forum Vmody
    Odpowiedzi: 16
    Ostatni post / autor: 20 marzec 06, 19:29

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów