+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: HD7970OC-3GD rev 2.1 problem

  1. #1
    • Mój komputer
      • Płyta główna:
      • ASRock H81M S1150 H81
      • Procesor:
      • i5-4460 3.20GHz LGA1150
      • Chłodzenie procesora:
      • BOX
      • Pamięć RAM:
      • Crucial 8GB DDR3 1600MHz
      • Karta graficzna:
      • GIGABYTE Radeon HD 6850
      • Chłodzenie karty graficznej:
      • fabryczne
      • Zasilacz:
      • Thermaltake Smart SE630W
      • Dysk twardy:
      • MX100 256GB, WD blue 1TB
      • Napęd optyczny:
      • Lite-On iHAS124-14 24x
      • Karta muzyczna:
      • Realtek ALC-892
      • Zestaw Audio:
      • HD660,SPHF1800A,LD D1014
      • Obudowa:
      • Cooler Master HAF XM
    Michał Berliński will become famous soon enough Avatar Michał Berliński
    Na forum od
    październik 2012
    Skąd
    Koś›cian, Poland
    Wiek
    41
    Postów
    1,715

    Domyślnie HD7970OC-3GD rev 2.1 problem

    Witam
    Wspomniana karta działała bez zarzutu ponad 2 lata. W pewnym momencie przy uruchamianiu gry komp się wyłączył po czym przy restarcie brak obrazu. Po przełączeniu na integre komp działa normalnie ale nie widzi grafiki. W urządzeniach nie ma HD7970 ani innego urządzenia. Czy w warunkach domowych mogę coś zrobić żeby ją sprawdzić?? Wiatraczki od karty obracają się po włączeniu. Sam komp wygląda jakby ładował windę, nie ma żadnych sygnałów dźwiękowych z biosu o błędzie.
    HD7970OC-3GD Rev: 2.1
    S/N:124501003473
    Platforma:
    Płyta główna ASRock Z77 EXTREME4
    Procesor Intel Core i7-3770K
    Chłodzenie CPU SilentiumPC Fortis HE1225
    Pamięć A-Data AX3U2000GC4G9B-2G (2x4GB)
    Dysk SSD SanDisk Standard 128GB SATA3
    Dysk Western Digital 1TB Caviar Black 7200 64MB SATAIII
    Zasilacz OCZ ZT Series 750W fully Modular 80 Plus Bronze, ATX12V v2.2 Active PFC (OCZ-ZT750W-EU)
    Obudowa Zalman Z11 PLUS - USB3.0 - CZARNA (Z11 PLUS)

  2. #2
    Uzytkujący inaczej Maniak OCF
    • Mój komputer
      • Płyta główna:
      • Ursus P8Z68-V Pro Gen3
      • Procesor:
      • Ipińć 2400 3.8Ghz
      • Chłodzenie procesora:
      • Prison Pro
      • Pamięć RAM:
      • 4GB 1666 CL8 1T
      • Karta graficzna:
      • 7950 Giguś rev1
      • Chłodzenie karty graficznej:
      • Prison Pro
      • Zasilacz:
      • Lepa B800-MAS
      • Dysk twardy:
      • Razem 1TB ;]
      • Napęd optyczny:
      • Nie ma :P
      • Karta muzyczna:
      • Coś co ma 7.1 :D
      • Zestaw Audio:
      • Genius SW-HF 5.1 5005
      • Obudowa:
      • Amtec XYZ
    Zeta198 is just really niceZeta198 is just really niceZeta198 is just really niceZeta198 is just really niceZeta198 is just really nice Avatar Zeta198
    Na forum od
    marzec 2007
    Skąd
    Warszawa
    Postów
    10,268

    Domyślnie

    Przeczyść slot pci-e? Sprawdź czy w innych dzieje slotach dzieje się to samo. Jak jest podkręcony piec w szczególności ruszone fsb to wróć do standardowych 100. Masz możliwość podniesienia delikatnie vpci-e? Próbowałeś na innych biosach gpu?
    Jedna śmierć to tragedia, milion - to statystyka.

    http://adf.ly/H4BUX <<Moja Pani
    >>>Aktualne zestawy komputerowe link<<<
    Suzi
    Poseł

  3. #3
    • Mój komputer
      • Płyta główna:
      • ASRock H81M S1150 H81
      • Procesor:
      • i5-4460 3.20GHz LGA1150
      • Chłodzenie procesora:
      • BOX
      • Pamięć RAM:
      • Crucial 8GB DDR3 1600MHz
      • Karta graficzna:
      • GIGABYTE Radeon HD 6850
      • Chłodzenie karty graficznej:
      • fabryczne
      • Zasilacz:
      • Thermaltake Smart SE630W
      • Dysk twardy:
      • MX100 256GB, WD blue 1TB
      • Napęd optyczny:
      • Lite-On iHAS124-14 24x
      • Karta muzyczna:
      • Realtek ALC-892
      • Zestaw Audio:
      • HD660,SPHF1800A,LD D1014
      • Obudowa:
      • Cooler Master HAF XM
    Michał Berliński will become famous soon enough Avatar Michał Berliński
    Na forum od
    październik 2012
    Skąd
    Koś›cian, Poland
    Wiek
    41
    Postów
    1,715

    Domyślnie

    karta jest nie ruszona, będę musiał znaleźć kompa gdzie się zmieści bo do mojego nie wejdzie
    Co do zmiany biosu nigdy tego nie robiłem dla kart graficznych. I jak to zrobić jeśli komp jej nie wykrywa??

  4. #4
    Uzytkujący inaczej Maniak OCF
    • Mój komputer
      • Płyta główna:
      • Ursus P8Z68-V Pro Gen3
      • Procesor:
      • Ipińć 2400 3.8Ghz
      • Chłodzenie procesora:
      • Prison Pro
      • Pamięć RAM:
      • 4GB 1666 CL8 1T
      • Karta graficzna:
      • 7950 Giguś rev1
      • Chłodzenie karty graficznej:
      • Prison Pro
      • Zasilacz:
      • Lepa B800-MAS
      • Dysk twardy:
      • Razem 1TB ;]
      • Napęd optyczny:
      • Nie ma :P
      • Karta muzyczna:
      • Coś co ma 7.1 :D
      • Zestaw Audio:
      • Genius SW-HF 5.1 5005
      • Obudowa:
      • Amtec XYZ
    Zeta198 is just really niceZeta198 is just really niceZeta198 is just really niceZeta198 is just really niceZeta198 is just really nice Avatar Zeta198
    Na forum od
    marzec 2007
    Skąd
    Warszawa
    Postów
    10,268

    Domyślnie

    Wyciągnij ją najpierw i przetrzyj pci-e na niej+slot. Sprawdź też w innym slocie może zatrybi ;]
    Jedna śmierć to tragedia, milion - to statystyka.

    http://adf.ly/H4BUX <<Moja Pani
    >>>Aktualne zestawy komputerowe link<<<
    Suzi
    Poseł

  5. #5
    • Mój komputer
      • Płyta główna:
      • ASRock H81M S1150 H81
      • Procesor:
      • i5-4460 3.20GHz LGA1150
      • Chłodzenie procesora:
      • BOX
      • Pamięć RAM:
      • Crucial 8GB DDR3 1600MHz
      • Karta graficzna:
      • GIGABYTE Radeon HD 6850
      • Chłodzenie karty graficznej:
      • fabryczne
      • Zasilacz:
      • Thermaltake Smart SE630W
      • Dysk twardy:
      • MX100 256GB, WD blue 1TB
      • Napęd optyczny:
      • Lite-On iHAS124-14 24x
      • Karta muzyczna:
      • Realtek ALC-892
      • Zestaw Audio:
      • HD660,SPHF1800A,LD D1014
      • Obudowa:
      • Cooler Master HAF XM
    Michał Berliński will become famous soon enough Avatar Michał Berliński
    Na forum od
    październik 2012
    Skąd
    Koś›cian, Poland
    Wiek
    41
    Postów
    1,715

    Domyślnie

    Dobra przetarłem i włożyłem katę do innego kompa (po 2 dniach leżakowania na półce) i eureka zatrabiła ...... na 1 minutę po czym biały ekran i nic nie idzie zrobić

  6. #6
    ACϟDC Entuzjasta
    • Mój komputer
      • Płyta główna:
      • Medion MS-7707
      • Procesor:
      • Intel i5 2400
      • Chłodzenie procesora:
      • Fera 2
      • Pamięć RAM:
      • 8 GB DDR3 1333 MHz
      • Karta graficzna:
      • Gigabyte GTX 670 WF3
      • Chłodzenie karty graficznej:
      • WindForce 3
      • Zasilacz:
      • bequiet E9 580w
      • Dysk twardy:
      • SSD 250 GB+2xHDD 250 GB
    CleVer will become famous soon enoughCleVer will become famous soon enough Avatar CleVer
    Na forum od
    czerwiec 2011
    Skąd
    Bieszczady
    Postów
    4,170

    Domyślnie

    Sprawdzałeś na różnych DVI/HDMI na karcie?
    Wepnij kartę w slot PCI-e, ale używaj zintegrowanej i wgraj inny bios(ale koniecznie od tej samej karty), może coś zdziała.

+ Odpowiedz na ten temat Idź na główną stronę forum

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

     

Podobne wątki

  1. Problem z internetem oraz kilka pytań - Nie standardowy problem
    By exon in forum Sieci, Internet i Strony WWW
    Odpowiedzi: 20
    Ostatni post / autor: 17 grudzień 10, 22:59
  2. Odpowiedzi: 9
    Ostatni post / autor: 30 kwiecień 09, 12:42

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów