+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Temat: [P67A-UD4-B3] Problem z dyskiem twardym.

  1. #1
    Nowicjusz Vidmox is on a distinguished road
    Na forum od
    wrzesień 2014
    Skąd
    Katowice
    Wiek
    27
    Postów
    3

    Domyślnie [P67A-UD4-B3] Problem z dyskiem twardym.

    Witam. Ostatnio wpadłem na pomysł żeby postawić system na nowo. Sformatowałem dysk, zainstalowałem świeży system i sterowniki. Po instalacji sterowników do karty graficznej musiałem uruchomić ponownie system i zaczęły się problemy. Windows się nie ładuje i wyskakuje blue screen (0x0000007B (0xFFFFF880009A97E8, 0XFFFFFFFFC0000034 , 0x0000000000000000 , 0x0000000000000000). Chciałem rozwiązać to ponowną instalacją systemu ale przy okienku do formatowania dysków mój dysk się nie pojawia i trzeba załadować sterownik.

    BSOD: Zdjęcia - Pokazywarka.pl

    Specyfikacja mojego komputera:

    Procesor: i5 2500k 3,3 GHz
    Karta Graficzna: Gigabyte GeForce GTX 560 Ti
    MOBO: Gigabyte P67A-UD4-B3
    Zasilacz: Corsair HX650W
    Dysk: WD Caviar Green 1TB
    System: Windows 7 64bit

    Czytałem w internecie, że trzeba coś zmienić w BIOSIE jednak nie wiem dokładnie co. Próbowałem również przywrócić ustawienia fabryczne BIOSU lecz nie pomogło. Na pewno dysk nie jest uszkodzony bo wcześniej pięknie chodził. Jakbyście mogli to podeślijcie linka do odpowiednich sterowników (tych ze strony gigabyte nie akceptuje) oraz pomóżcie rozwiązać ten problem.

  2. #2
    Dyskutant
    • Mój komputer
      • Płyta główna:
      • Asrock z170 Extreme4
      • Procesor:
      • Core i5 6600k
      • Chłodzenie procesora:
      • Noctua NH-D15
      • Pamięć RAM:
      • Fury 2x8GB 2400
      • Karta graficzna:
      • MSI GTX 970 G4
      • Zasilacz:
      • Corsair RM-650
      • Dysk twardy:
      • Samsung 850 Evo + 830
      • Napęd optyczny:
      • LG Sata Generic
      • Karta muzyczna:
      • Integra
      • Zestaw Audio:
      • Philips HTS3154 + 5Hv2
      • Obudowa:
      • SPC M40 Pure Black
    Emancypat0r is on a distinguished road Avatar Emancypat0r
    Na forum od
    lipiec 2012
    Skąd
    Śląsk
    Wiek
    24
    Postów
    559

    Domyślnie

    Jeżeli jest to problem sterownika, odpal w trybie awaryjnym i go usuń. Natomiast z tego co mi się wydaje to BSoD typu 7b to coś z dyskiem twardym, więc dla pewności też go przeskanuj, bo to, że wcześniej działał nie jest ważne, gdyż w każdej chwili mógł paść (dodatkowo WD Green-y lubią padać w najróżniejszych momentach). Porpo zmiany w biosie ? Gdzie czytałeś ? Internety są wielkie i szerokie i różne rzeczy różnego typu można tam wyczytać, więc musisz podać więcej szczegółów. A jak nie przyjmuje Ci sterów ze strony gigabyte to możesz ich szukać na dev-id.info, po podaniu ID układu do którego szukasz sterownika, ale na 90% są to te same co na stronie producenta.

    CPU: Intel Core i5 6600k @4,6Ghz @1.35V
    RAM: 2x8GB HyperX Fury 2400Mhz @ 1.2V
    GPU: MSI Geforce GTX 970 4G
    CPU cooler: Noctua NH-D15
    MOBO: Asrock z170 Extreme 4
    Case: Darthbercik-owy SilentiumPC Gladius M40 Pure Black
    PSU: Corsair RM-650
    Headphones: Steelseries 5HV2
    Screen: Acer V223HQL
    SSD: SATA III Samsung 850 EVO
    SSD2: SATA III Samsung 830
    HDD: SATA II Samsung Spinpoint P166
    HDD2: SATA II Piotrkowy Samsung Spinpoint F3
    Sony Xperia SP C5303

  3. #3
    Admin
    • Mój komputer
      • Płyta główna:
      • Asrock Z97 OC Formula
      • Procesor:
      • i7-4790K 4.8 GHz
      • Chłodzenie procesora:
      • Woda
      • Pamięć RAM:
      • Ballistix Elite 2x8 GB
      • Karta graficzna:
      • GTX1080 Zotac Amp Extrem
      • Zasilacz:
      • RM750i
      • Dysk twardy:
      • Crucial MX200 500GB
      • Karta muzyczna:
      • Fiio E10K
      • Zestaw Audio:
      • Audio Technica ATH-M50X
      • Obudowa:
      • Phanteks Enthoo Pro M
    ppp2211 is just really niceppp2211 is just really niceppp2211 is just really niceppp2211 is just really nice Avatar ppp2211
    Na forum od
    październik 2010
    Skąd
    London
    Wiek
    22
    Postów
    11,646

    Domyślnie

    A w BIOSie dysk się w ogóle pokazuje?
    Pozdrawiam, Piotrek.

    Masz pytanie? Załóż nowy temat! Proszę nie pisać na PW z pytaniami które można zadać na forum.

    Desktop: i7-4790K delid @ 4.8 GHz 1.29 V | Asrock Z97 OC Formula | Ballistix Elite 2x8 GB @ 2400 CL11 | GTX1080 Zotac Amp Extreme | Crucial MX200 500 GB | WD Green 1.5 TB | Phanteks Enthoo Pro M | Corsair RM750i | W10 Home | BenQ GW2760
    Chłodzenie: EK Supremacy EVO | Mayhems Havoc 240 | Laing DDC PWM + EK X-TOP Acetal | Phobya Balancer 150
    Laptop: Dell Latitude E7240 | i5-4310U | Intel HD4400 | 12 GB @ 1600 CL11 | Samsung 850 Evo 250 GB | W10 Pro
    CPU-Z Phenom 955 4,4 GHz | CPU-Z 3570K 5,0 GHz | CPU-Z 4790K 5,0 GHz | 3DMark11 - Phenom + 560Ti | 3DMark11 - i5 + 560Ti | 3DMark11 - GTX760 | Fire Strike - GTX760 | Fire Strike - GTX960 | Fire Strike - GTX1060 | Fire Strike - i7 + GTX1060

  4. #4
    Dyskutant
    • Mój komputer
      • Płyta główna:
      • Asrock z170 Extreme4
      • Procesor:
      • Core i5 6600k
      • Chłodzenie procesora:
      • Noctua NH-D15
      • Pamięć RAM:
      • Fury 2x8GB 2400
      • Karta graficzna:
      • MSI GTX 970 G4
      • Zasilacz:
      • Corsair RM-650
      • Dysk twardy:
      • Samsung 850 Evo + 830
      • Napęd optyczny:
      • LG Sata Generic
      • Karta muzyczna:
      • Integra
      • Zestaw Audio:
      • Philips HTS3154 + 5Hv2
      • Obudowa:
      • SPC M40 Pure Black
    Emancypat0r is on a distinguished road Avatar Emancypat0r
    Na forum od
    lipiec 2012
    Skąd
    Śląsk
    Wiek
    24
    Postów
    559

    Domyślnie

    Cytat Napisał/a ppp2211 Zobacz post
    A w BIOSie dysk się w ogóle pokazuje?
    Skodo dostaje BSOD to bios próbuje system załadować ale coś mu nie gra, więc zapewne tak

    Jedyne z ustaweń w biosie które mogą rozwiązać problem to przestawienie trybu pracy dysku z AHCI na IDE lub odwrotnie, ale jeśli sam tego nie zmieniałeś i BIOS się nie zrestartował to zapewne nic Ci to nie da.

    CPU: Intel Core i5 6600k @4,6Ghz @1.35V
    RAM: 2x8GB HyperX Fury 2400Mhz @ 1.2V
    GPU: MSI Geforce GTX 970 4G
    CPU cooler: Noctua NH-D15
    MOBO: Asrock z170 Extreme 4
    Case: Darthbercik-owy SilentiumPC Gladius M40 Pure Black
    PSU: Corsair RM-650
    Headphones: Steelseries 5HV2
    Screen: Acer V223HQL
    SSD: SATA III Samsung 850 EVO
    SSD2: SATA III Samsung 830
    HDD: SATA II Samsung Spinpoint P166
    HDD2: SATA II Piotrkowy Samsung Spinpoint F3
    Sony Xperia SP C5303

  5. #5
    Nowicjusz Vidmox is on a distinguished road
    Na forum od
    wrzesień 2014
    Skąd
    Katowice
    Wiek
    27
    Postów
    3

    Domyślnie

    Dysk w BIOSIE się pokazuje. Jaki tryb mam ustawić w BIOSIE - ide, raid czy ahci?

    Czym i jak sprawdzić czy dysk jest sprawny? (coś na pendrive najlepiej)

  6. #6
    ACϟDC Entuzjasta
    • Mój komputer
      • Płyta główna:
      • Medion MS-7707
      • Procesor:
      • Intel i5 2400
      • Chłodzenie procesora:
      • Fera 2
      • Pamięć RAM:
      • 8 GB DDR3 1333 MHz
      • Karta graficzna:
      • Gigabyte GTX 670 WF3
      • Chłodzenie karty graficznej:
      • WindForce 3
      • Zasilacz:
      • bequiet E9 580w
      • Dysk twardy:
      • SSD 250 GB+2xHDD 250 GB
    CleVer will become famous soon enoughCleVer will become famous soon enough Avatar CleVer
    Na forum od
    czerwiec 2011
    Skąd
    Bieszczady
    Postów
    4,183

    Domyślnie

    Spróbuj IDE i AHCI.
    Np. Hirens Boot i tam są różne testy(do sprawdzania dysków chyba też).

  7. #7
    Nowicjusz Vidmox is on a distinguished road
    Na forum od
    wrzesień 2014
    Skąd
    Katowice
    Wiek
    27
    Postów
    3

    Domyślnie

    Na obu trybach nadal wyskakuje blue screen.

+ Odpowiedz na ten temat Idź na główną stronę forum

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

     

Podobne wątki

  1. MSI P67A-GD65 problem z biosem
    By Shogun in forum Socket 115X/1366/2011
    Odpowiedzi: 10
    Ostatni post / autor: 04 październik 12, 09:20
  2. Problem ze zmiana napiecia MSI P67A-C45
    By kompe in forum Socket 115X/1366/2011
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 07 luty 11, 11:01
  3. Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 07 styczeń 11, 11:08
  4. Problem z dyskiem twardym
    By B4R4K4 in forum Dyski twarde
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 24 sierpień 10, 20:19
  5. PRoblem z dyskiem twardym
    By Frantic in forum Dyski twarde
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post / autor: 30 sierpień 08, 22:05

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów