+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2

Temat: Problem z ustawieniami BIOS AMD 2400+

  1. #1
    Nowicjusz nowicjusz7 is on a distinguished road
    Na forum od
    wrzesień 2012
    Wiek
    37
    Postów
    1

    Domyślnie Problem z ustawieniami BIOS AMD 2400+

    Witam, czytam i czytam, zmieniam i zmieniam parametry w biosie i ciągle mam ten sam problem. Czarny ekran. Przy ustawieniach domyśłnych biosu wykrywa mi za słaby procesor czyli 1800+ zamiast 2400+. Proszę o pomoc gdyż na innym podobno "specjalistycznym" bardzo znanym forum mi nie pomogli. Przyznaje że jestem zielony w tych kwestiach ale wiem, że da się to ustawić gdyż przed resetem cmos wszystko działało dobrze. Chciałbym jak najwięcej wyciągnąć z tego kompa bez dokupywania żadnych podzespołów. Bios to AmiBios v 3.31a. Procesor to Athlon 2400 +. Ramy 3x512 Kingston. Reszta info w screenach z cpu i z biosu poniżej. Proszę o pomoc.




  2. #2
    Fanatyk
    • Mój komputer
      • Płyta główna:
      • Asus P8Z77-M
      • Procesor:
      • i5 3570k 4,4@1,2
      • Chłodzenie procesora:
      • Zalman Flex + Lepa Vorte
      • Pamięć RAM:
      • HyperX 2x8 1866@2133
      • Karta graficzna:
      • 970 MSI Gaming (:E)
      • Zasilacz:
      • OCZ ZT 650
      • Dysk twardy:
      • Crucial MX100 256, WD 2T
      • Napęd optyczny:
      • DVD RW
      • Zestaw Audio:
      • Genius 1255A
      • Obudowa:
      • In Win
    Pioy is a jewel in the roughPioy is a jewel in the roughPioy is a jewel in the rough Avatar Pioy
    Na forum od
    styczeń 2011
    Skąd
    Piła/Poznań
    Wiek
    26
    Postów
    7,754

    Domyślnie

    CPU FSB Clock ustaw na 133 (mało prawdopodobne - ale jednak możliwe - że trzeba to zrobić zworkami na płycie, zobacz w instrukcji najlepiej) i SDRAM frequency na 133 lub 266 (obie te opcje na pewno nie będą dostępne, wybierz tę która będzie - i żadną inną). Powinno działać.
    "Łaptop" Ale też się kręci ;] |- Acer TimelineX 3820TG -||- i5 450M (udało się ustawić bclk=160) -||- 2+4GB DDR3 -||- ATI MR5650@700/1000 -||- SSD MX100 256GB -||- 13,3" led -||- Lenovo L220x 22" 16:10 1920x1200 S-PVA -|


    OCForum też ma swojego nadpobudliwego moderatora: link1, link2

+ Odpowiedz na ten temat Idź na główną stronę forum

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

     

Podobne wątki

  1. P5Q deluxe - pomoc z ustawieniami w biosie
    By marcinboree in forum Socket 775/771
    Odpowiedzi: 18
    Ostatni post / autor: 19 wrzesień 10, 15:07
  2. [ROZWIĄZANY] OCZ i Corsair na Asusie - problem z ustawieniami
    By Ingrid in forum Pamięci
    Odpowiedzi: 21
    Ostatni post / autor: 28 kwiecień 10, 13:38
  3. o.c na dfi lanparty.. problem z ustawieniami napiec
    By globi-wan in forum Socket 775/771
    Odpowiedzi: 23
    Ostatni post / autor: 06 kwiecień 08, 15:38
  4. AMD Athlon xp 2400+ Problem
    By candy in forum Socket 462 (A)
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 03 marzec 08, 11:27
  5. Problem z Athlonem 2400+
    By Łebol in forum Socket 462 (A)
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 16 listopad 03, 21:26

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów