+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: Problem "Aero Lag" z nowymi sterownikami ATI

  1. #1
    Kombinator :) Bywalec
    • Mój komputer
      • Płyta główna:
      • GA-B150N Phoenix-WIFI
      • Procesor:
      • Intel Core i5-6500
      • Chłodzenie procesora:
      • Noctua NH-L9x65
      • Pamięć RAM:
      • HyperX 16GB 2400MHz FB
      • Karta graficzna:
      • GB GTX 1060 Mini 6GB
      • Zasilacz:
      • Corsair CX500M
      • Dysk twardy:
      • Crucial BX100 250GB
      • Karta muzyczna:
      • Realtek ALC892
      • Zestaw Audio:
      • Log. X-230 + Sen. HD 485
      • Obudowa:
      • Fractal Design Node 304
    314TeR is on a distinguished road Avatar 314TeR
    Na forum od
    luty 2010
    Skąd
    Bytów
    Wiek
    32
    Postów
    153

    Angry Problem "Aero Lag" z nowymi sterownikami ATI

    Siema

    Qrde, mam dziwny problem. Nie wiem, czy słyszeliście o problemie w Windows 7 nazywanym Aero Lag. Wygląda to tak, że wyłączanie/włączanie okien w systemie (czasami też minimalizowanie) nie działa płynnie. Występuje takie "rwanie". Jak ktoś miał z tym styczność to wie o co chodzi. Tu np. jest oficjalna notka na forum Microsoftu (TUTAJ). Ja z tym problemu nie miałem, ale siedziałem cały czas na sterownikach 10.9 do mojego Radeona HD5770. Wczoraj zainstalowałem DiRT3 i miałem defekt z czerwonym słońcem. Rozwiązaniem była instalacja nowych sterowników. Problem w tym, że na tych nowych sterownikach pojawiły się ten cały Aero Lag w pełni mocy. Wkurza to niemiłosiernie, ma ktoś na to jakieś lekarstwo?

  2. #2
    Entuzjasta
    • Mój komputer
      • Płyta główna:
      • ASRock Z68 Pro3 Gen
      • Procesor:
      • Intel i5 3570K
      • Chłodzenie procesora:
      • BOX
      • Pamięć RAM:
      • HyperX 2x4GB 1600/CL9
      • Karta graficzna:
      • MSI GTX560 Ti OC
      • Chłodzenie karty graficznej:
      • TwinFrozr II
      • Zasilacz:
      • Modecom MC 620 Carbon
      • Dysk twardy:
      • RAID0 2xSamsung F3 500GB
      • Napęd optyczny:
      • HL-DT-ST DVD-RAM GH22LP20 ATA Device
      • Karta muzyczna:
      • Realtek ALC892
      • Zestaw Audio:
      • Logitech 5.1 S-500 Black
      • Obudowa:
      • Antec Gamer Two Hundred
    Evolancer is just really niceEvolancer is just really niceEvolancer is just really niceEvolancer is just really nice Avatar Evolancer
    Na forum od
    marzec 2009
    Wiek
    26
    Postów
    4,789

    Domyślnie

    Nowsze/starsze stery ? Jakieś beta ? Skoro to problem z softem to raczej nic nie zrobisz oprócz zmiany. Nie ma na to jakiejś poprawki w win update ?
    Zobacz może na techpowerup albo guru3d nieraz są modowane do pobrania.

  3. #3
    Kombinator :) Bywalec
    • Mój komputer
      • Płyta główna:
      • GA-B150N Phoenix-WIFI
      • Procesor:
      • Intel Core i5-6500
      • Chłodzenie procesora:
      • Noctua NH-L9x65
      • Pamięć RAM:
      • HyperX 16GB 2400MHz FB
      • Karta graficzna:
      • GB GTX 1060 Mini 6GB
      • Zasilacz:
      • Corsair CX500M
      • Dysk twardy:
      • Crucial BX100 250GB
      • Karta muzyczna:
      • Realtek ALC892
      • Zestaw Audio:
      • Log. X-230 + Sen. HD 485
      • Obudowa:
      • Fractal Design Node 304
    314TeR is on a distinguished road Avatar 314TeR
    Na forum od
    luty 2010
    Skąd
    Bytów
    Wiek
    32
    Postów
    153

    Domyślnie

    Ten cały Aero Lag to jakaś zmora użytkowników Win7. Poprawki w Windows Update nie ma. W ogóle to MS siedzi cicho w tej sprawie od czasu wyjścia Win7 RC1. Tak jakby nic z tym nie mogli zrobić.

    Napisałem feedback do ATI w sprawie sterów Może ktoś się zainteresuje.

    Poszukam jeszcze jakiś info w necie. Jak nic nie znajdę to wyłączę to całe Aero (choć mi szkoda), bo te nowe stery (11.7) nieźle mi kartę rozkręciły. Mam więcej FPS w DiRT 3 niż w DiRT 2

    Jakby ktoś miał jakiś pomysł to będę wdzięczny za pomoc.

  4. #4
    Entuzjasta
    • Mój komputer
      • Płyta główna:
      • ASRock Z68 Pro3 Gen
      • Procesor:
      • Intel i5 3570K
      • Chłodzenie procesora:
      • BOX
      • Pamięć RAM:
      • HyperX 2x4GB 1600/CL9
      • Karta graficzna:
      • MSI GTX560 Ti OC
      • Chłodzenie karty graficznej:
      • TwinFrozr II
      • Zasilacz:
      • Modecom MC 620 Carbon
      • Dysk twardy:
      • RAID0 2xSamsung F3 500GB
      • Napęd optyczny:
      • HL-DT-ST DVD-RAM GH22LP20 ATA Device
      • Karta muzyczna:
      • Realtek ALC892
      • Zestaw Audio:
      • Logitech 5.1 S-500 Black
      • Obudowa:
      • Antec Gamer Two Hundred
    Evolancer is just really niceEvolancer is just really niceEvolancer is just really niceEvolancer is just really nice Avatar Evolancer
    Na forum od
    marzec 2009
    Wiek
    26
    Postów
    4,789

  5. #5
    Kombinator :) Bywalec
    • Mój komputer
      • Płyta główna:
      • GA-B150N Phoenix-WIFI
      • Procesor:
      • Intel Core i5-6500
      • Chłodzenie procesora:
      • Noctua NH-L9x65
      • Pamięć RAM:
      • HyperX 16GB 2400MHz FB
      • Karta graficzna:
      • GB GTX 1060 Mini 6GB
      • Zasilacz:
      • Corsair CX500M
      • Dysk twardy:
      • Crucial BX100 250GB
      • Karta muzyczna:
      • Realtek ALC892
      • Zestaw Audio:
      • Log. X-230 + Sen. HD 485
      • Obudowa:
      • Fractal Design Node 304
    314TeR is on a distinguished road Avatar 314TeR
    Na forum od
    luty 2010
    Skąd
    Bytów
    Wiek
    32
    Postów
    153

    Domyślnie

    O qrcze, ciekawe Jutro (w sensie dzisiaj, ale o normalnej godz.) zbadam te stery, może pomoże Dzięki

  6. #6
    Kombinator :) Bywalec
    • Mój komputer
      • Płyta główna:
      • GA-B150N Phoenix-WIFI
      • Procesor:
      • Intel Core i5-6500
      • Chłodzenie procesora:
      • Noctua NH-L9x65
      • Pamięć RAM:
      • HyperX 16GB 2400MHz FB
      • Karta graficzna:
      • GB GTX 1060 Mini 6GB
      • Zasilacz:
      • Corsair CX500M
      • Dysk twardy:
      • Crucial BX100 250GB
      • Karta muzyczna:
      • Realtek ALC892
      • Zestaw Audio:
      • Log. X-230 + Sen. HD 485
      • Obudowa:
      • Fractal Design Node 304
    314TeR is on a distinguished road Avatar 314TeR
    Na forum od
    luty 2010
    Skąd
    Bytów
    Wiek
    32
    Postów
    153

    Domyślnie

    No więc metodą prób rozwiązałem swój problem. W zasadzie nie wiem co pomogło, ale coś z tych 3 rzeczy:

    1. Przed instalacją najnowszych sterów Catalyst zainstalowałem sterowniki chipsetu mobo.
    2. Przed instalacją odznaczyłem efekt "stosuj animację maksymalizowania i minimalizowania".
    3. Podczas instalacji sterowników Catalyst odznaczyłem dwie opcje: "AMD APP..." i "Transkodowanie coś tam..."

    Po instalacji sterów włączyłem ponownie animację w ustawieniach zaawansowanych i wszystko zaczęło śmigać jak należy

    Może się to komuś przyda kiedyś

    Pozdrawiam

+ Odpowiedz na ten temat Idź na główną stronę forum

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

     

Podobne wątki

  1. Odpowiedzi: 6
    Ostatni post / autor: 19 listopad 09, 19:29
  2. Przejściówka "żeński" Fast Port od SE do "męski" jack.
    By Sztyki in forum Urządzenia mobilne
    Odpowiedzi: 16
    Ostatni post / autor: 20 październik 09, 17:18
  3. Gigabyte gf 8600gt różnice między wersją "D" i "H" ?
    By pagus_pgs in forum Karty graficzne
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 04 styczeń 08, 00:39
  4. Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 06 styczeń 07, 09:51
  5. 45nm: Intel "Wolfdale", AMD "Antares"
    By saTan in forum Newsy
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 12 październik 06, 18:58

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów