+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 21

Temat: Komputer się nie wyłącza po zamknięciu systemu. ;(

  1. #1
    Dyskutant
    • Mój komputer
      • Płyta główna:
      • Asrock z170 Extreme4
      • Procesor:
      • Core i5 6600k
      • Chłodzenie procesora:
      • Noctua NH-D15
      • Pamięć RAM:
      • Fury 2x8GB 2400
      • Karta graficzna:
      • MSI GTX 970 G4
      • Zasilacz:
      • Corsair RM-650
      • Dysk twardy:
      • Samsung 850 Evo + 830
      • Napęd optyczny:
      • LG Sata Generic
      • Karta muzyczna:
      • Integra
      • Zestaw Audio:
      • Philips HTS3154 + 5Hv2
      • Obudowa:
      • SPC M40 Pure Black
    Emancypat0r is on a distinguished road Avatar Emancypat0r
    Na forum od
    lipiec 2012
    Skąd
    Śląsk
    Wiek
    24
    Postów
    559

    Domyślnie Komputer się nie wyłącza po zamknięciu systemu. ;(

    Witam wszystkich, natrafiłem na pewien problem w komputerze znajomego. W wielkim skrócie nie chce się wyłączyć ;/
    System się odpowiednio zamyka, ale w momencie kiedy powinno nastąpić odcięcie zasilania wszystkie wentylatory wędrują na 100% wydajności, diody na klawiaturze (numlock, capslock, scrolllock) zaczynają mrugać w równych odstępach czasu. Jedyne co wtedy można zrobić to fizycznie odłączyć go od zasilania. Próbowałem zmieniać ustawienia dotyczące zarządzania zasilaniem w biosie jak i w systemie, klucze rejestru, oraz ustawienia w przystawkach, niestety nic nie pomaga. Powoli kończą mi się pomysły.
    Komputer przeskanowany i wyczyszczony ze wszelkiego robactwa, zainstalowane programy to niezbędne minimum, czyli sterowniki + przeglądarka + antyvir) Jest to komputer używany głównie do neta: facebook/youtube i inne społecznościowe szmelce.

    MOBO: GA-G31M-ES2L
    CPU: Q9400
    RAM: 2x2GB goodram
    GPU: Gainward GTS250
    OS: Windows 7 64B

    Jestem otwarty na wszelkie pomysły, ale format uważam jako ostateczność. (Dzieje się tak od ponad pół roku, na windows xp problem nie występował).

    CPU: Intel Core i5 6600k @4,6Ghz @1.35V
    RAM: 2x8GB HyperX Fury 2400Mhz @ 1.2V
    GPU: MSI Geforce GTX 970 4G
    CPU cooler: Noctua NH-D15
    MOBO: Asrock z170 Extreme 4
    Case: Darthbercik-owy SilentiumPC Gladius M40 Pure Black
    PSU: Corsair RM-650
    Headphones: Steelseries 5HV2
    Screen: Acer V223HQL
    SSD: SATA III Samsung 850 EVO
    SSD2: SATA III Samsung 830
    HDD: SATA II Samsung Spinpoint P166
    HDD2: SATA II Piotrkowy Samsung Spinpoint F3
    Sony Xperia SP C5303

  2. #2
    Admin
    • Mój komputer
      • Płyta główna:
      • Asrock Z97 OC Formula
      • Procesor:
      • i7-4790K 4.8 GHz
      • Chłodzenie procesora:
      • Woda
      • Pamięć RAM:
      • Ballistix Elite 2x8 GB
      • Karta graficzna:
      • GTX1080 Zotac Amp Extrem
      • Zasilacz:
      • RM750i
      • Dysk twardy:
      • Crucial MX200 500GB
      • Karta muzyczna:
      • Fiio E10K
      • Zestaw Audio:
      • Audio Technica ATH-M50X
      • Obudowa:
      • Phanteks Enthoo Pro M
    ppp2211 is just really niceppp2211 is just really niceppp2211 is just really niceppp2211 is just really nice Avatar ppp2211
    Na forum od
    październik 2010
    Skąd
    London
    Wiek
    22
    Postów
    11,608

    Domyślnie

    Jakie masz sterowniki od grafy? U mnie czasem tak jest jak sie wykrzaczą, system się zamknie, ale cały komp stoi i tylko miele powietrze wentylatorami od gpu na 100%.
    Pozdrawiam, Piotrek.

    Masz pytanie? Załóż nowy temat! Proszę nie pisać na PW z pytaniami które można zadać na forum.

    Desktop: i7-4790K delid @ 4.8 GHz 1.29 V | Asrock Z97 OC Formula | Ballistix Elite 2x8 GB @ 2400 CL11 | GTX1080 Zotac Amp Extreme | Crucial MX200 500 GB | WD Green 1.5 TB | Phanteks Enthoo Pro M | Corsair RM750i | W10 Home | BenQ GW2760
    Chłodzenie: EK Supremacy EVO | Mayhems Havoc 240 | Laing DDC PWM + EK X-TOP Acetal | Phobya Balancer 150
    Laptop: Dell Latitude E7240 | i5-4310U | Intel HD4400 | 12 GB @ 1600 CL11 | Samsung 850 Evo 250 GB | W10 Pro
    CPU-Z Phenom 955 4,4 GHz | CPU-Z 3570K 5,0 GHz | CPU-Z 4790K 5,0 GHz | 3DMark11 - Phenom + 560Ti | 3DMark11 - i5 + 560Ti | 3DMark11 - GTX760 | Fire Strike - GTX760 | Fire Strike - GTX960 | Fire Strike - GTX1060 | Fire Strike - i7 + GTX1060

  3. #3
    Dyskutant
    • Mój komputer
      • Płyta główna:
      • Asrock z170 Extreme4
      • Procesor:
      • Core i5 6600k
      • Chłodzenie procesora:
      • Noctua NH-D15
      • Pamięć RAM:
      • Fury 2x8GB 2400
      • Karta graficzna:
      • MSI GTX 970 G4
      • Zasilacz:
      • Corsair RM-650
      • Dysk twardy:
      • Samsung 850 Evo + 830
      • Napęd optyczny:
      • LG Sata Generic
      • Karta muzyczna:
      • Integra
      • Zestaw Audio:
      • Philips HTS3154 + 5Hv2
      • Obudowa:
      • SPC M40 Pure Black
    Emancypat0r is on a distinguished road Avatar Emancypat0r
    Na forum od
    lipiec 2012
    Skąd
    Śląsk
    Wiek
    24
    Postów
    559

    Domyślnie

    Z tego co wiem są tam stery z lutego 2013, ale próbowałem też starsze...Bez jakichkolwiek zmian. Wgl bez karty również to samo się dzieje.

    CPU: Intel Core i5 6600k @4,6Ghz @1.35V
    RAM: 2x8GB HyperX Fury 2400Mhz @ 1.2V
    GPU: MSI Geforce GTX 970 4G
    CPU cooler: Noctua NH-D15
    MOBO: Asrock z170 Extreme 4
    Case: Darthbercik-owy SilentiumPC Gladius M40 Pure Black
    PSU: Corsair RM-650
    Headphones: Steelseries 5HV2
    Screen: Acer V223HQL
    SSD: SATA III Samsung 850 EVO
    SSD2: SATA III Samsung 830
    HDD: SATA II Samsung Spinpoint P166
    HDD2: SATA II Piotrkowy Samsung Spinpoint F3
    Sony Xperia SP C5303

  4. #4
    Szeregowy
    • Mój komputer
      • Płyta główna:
      • Gigabyte P55A-UD3
      • Procesor:
      • I7 870 2,93@4,2 GHz
      • Chłodzenie procesora:
      • zalman cnps10x flex + 12
      • Pamięć RAM:
      • patriot viper II 1600cl7
      • Karta graficzna:
      • gigabyte GTX660 OC 2GB
      • Chłodzenie karty graficznej:
      • TW II
      • Zasilacz:
      • CM Silent Pro Hybrid 850
      • Dysk twardy:
      • SSD Adata PS900 256 GB
      • Napęd optyczny:
      • LG
      • Karta muzyczna:
      • integra
      • Obudowa:
      • Fractal Design XL
    sido107 is on a distinguished road Avatar sido107
    Na forum od
    marzec 2011
    Skąd
    okolice olkusza
    Wiek
    34
    Postów
    45

    Domyślnie

    Miałem taką samą sytuację pewnego razu po burzy, okazało się że zasilacz szwankował. Poszedł na gwarancję przyjęli bez problemu po opisie usterki. Na nowym do tej pory komp hula . Wspomnę że owe PSU to BQ pure power 430

    Wysłane z mojego GT-I9001 za pomocą Tapatalk 2

  5. #5
    Dyskutant
    • Mój komputer
      • Płyta główna:
      • Asrock z170 Extreme4
      • Procesor:
      • Core i5 6600k
      • Chłodzenie procesora:
      • Noctua NH-D15
      • Pamięć RAM:
      • Fury 2x8GB 2400
      • Karta graficzna:
      • MSI GTX 970 G4
      • Zasilacz:
      • Corsair RM-650
      • Dysk twardy:
      • Samsung 850 Evo + 830
      • Napęd optyczny:
      • LG Sata Generic
      • Karta muzyczna:
      • Integra
      • Zestaw Audio:
      • Philips HTS3154 + 5Hv2
      • Obudowa:
      • SPC M40 Pure Black
    Emancypat0r is on a distinguished road Avatar Emancypat0r
    Na forum od
    lipiec 2012
    Skąd
    Śląsk
    Wiek
    24
    Postów
    559

    Domyślnie

    Z tym, że tak jak napisałem wcześniej na XPeku problemu nie ma.

    ---------- Post dodany o 13:22 ---------- Poprzedni był napisany o 20:28 ----------

    Na prawdę nikt nie jest w stanie mi pomóc ?

    CPU: Intel Core i5 6600k @4,6Ghz @1.35V
    RAM: 2x8GB HyperX Fury 2400Mhz @ 1.2V
    GPU: MSI Geforce GTX 970 4G
    CPU cooler: Noctua NH-D15
    MOBO: Asrock z170 Extreme 4
    Case: Darthbercik-owy SilentiumPC Gladius M40 Pure Black
    PSU: Corsair RM-650
    Headphones: Steelseries 5HV2
    Screen: Acer V223HQL
    SSD: SATA III Samsung 850 EVO
    SSD2: SATA III Samsung 830
    HDD: SATA II Samsung Spinpoint P166
    HDD2: SATA II Piotrkowy Samsung Spinpoint F3
    Sony Xperia SP C5303

  6. #6
    Szeregowy
    • Mój komputer
      • Płyta główna:
      • Gigabyte P55A-UD3
      • Procesor:
      • I7 870 2,93@4,2 GHz
      • Chłodzenie procesora:
      • zalman cnps10x flex + 12
      • Pamięć RAM:
      • patriot viper II 1600cl7
      • Karta graficzna:
      • gigabyte GTX660 OC 2GB
      • Chłodzenie karty graficznej:
      • TW II
      • Zasilacz:
      • CM Silent Pro Hybrid 850
      • Dysk twardy:
      • SSD Adata PS900 256 GB
      • Napęd optyczny:
      • LG
      • Karta muzyczna:
      • integra
      • Obudowa:
      • Fractal Design XL
    sido107 is on a distinguished road Avatar sido107
    Na forum od
    marzec 2011
    Skąd
    okolice olkusza
    Wiek
    34
    Postów
    45

    Domyślnie

    Spróbuj wyłączyć wszystkie opcje zasilania. Na P5K tak ostatnio miałem i xp. Właśnie sobie przypomniałem. Nawet aktualizacja BIOSu nie pomogła. Pogrzeb więc w BIOSie i wyłączaj opcje oszczędzania energii jak c1 c6 czy eist itp. Kombinij.

    Wysłane z mojego GT-I9001 za pomocą Tapatalk 2

  7. #7
    Szeregowy
    • Mój komputer
      • Płyta główna:
      • Gigabyte P55A-UD3
      • Procesor:
      • I7 870 2,93@4,2 GHz
      • Chłodzenie procesora:
      • zalman cnps10x flex + 12
      • Pamięć RAM:
      • patriot viper II 1600cl7
      • Karta graficzna:
      • gigabyte GTX660 OC 2GB
      • Chłodzenie karty graficznej:
      • TW II
      • Zasilacz:
      • CM Silent Pro Hybrid 850
      • Dysk twardy:
      • SSD Adata PS900 256 GB
      • Napęd optyczny:
      • LG
      • Karta muzyczna:
      • integra
      • Obudowa:
      • Fractal Design XL
    sido107 is on a distinguished road Avatar sido107
    Na forum od
    marzec 2011
    Skąd
    okolice olkusza
    Wiek
    34
    Postów
    45

    Domyślnie

    Mi to pomogło.

    Wysłane z mojego GT-I9001 za pomocą Tapatalk 2

  8. #8
    Dyskutant
    • Mój komputer
      • Płyta główna:
      • Asrock z170 Extreme4
      • Procesor:
      • Core i5 6600k
      • Chłodzenie procesora:
      • Noctua NH-D15
      • Pamięć RAM:
      • Fury 2x8GB 2400
      • Karta graficzna:
      • MSI GTX 970 G4
      • Zasilacz:
      • Corsair RM-650
      • Dysk twardy:
      • Samsung 850 Evo + 830
      • Napęd optyczny:
      • LG Sata Generic
      • Karta muzyczna:
      • Integra
      • Zestaw Audio:
      • Philips HTS3154 + 5Hv2
      • Obudowa:
      • SPC M40 Pure Black
    Emancypat0r is on a distinguished road Avatar Emancypat0r
    Na forum od
    lipiec 2012
    Skąd
    Śląsk
    Wiek
    24
    Postów
    559

    Domyślnie

    Tam tego nie ma, jedyne opcje zasilania to zmiana z S1 na S3.

    Overclocking basics on the Gigabyte GA-G31M-ES2L - YouTube

    Zatrzymajcie na 3:04 - tak wygląda zakładka odpowiadająca za zasilanie na tej płycie.

    CPU: Intel Core i5 6600k @4,6Ghz @1.35V
    RAM: 2x8GB HyperX Fury 2400Mhz @ 1.2V
    GPU: MSI Geforce GTX 970 4G
    CPU cooler: Noctua NH-D15
    MOBO: Asrock z170 Extreme 4
    Case: Darthbercik-owy SilentiumPC Gladius M40 Pure Black
    PSU: Corsair RM-650
    Headphones: Steelseries 5HV2
    Screen: Acer V223HQL
    SSD: SATA III Samsung 850 EVO
    SSD2: SATA III Samsung 830
    HDD: SATA II Samsung Spinpoint P166
    HDD2: SATA II Piotrkowy Samsung Spinpoint F3
    Sony Xperia SP C5303

  9. #9
    Entuzjasta
    • Mój komputer
      • Płyta główna:
      • Gigabyte GA-B85M-D3H
      • Procesor:
      • Intel Core i5-4460
      • Chłodzenie procesora:
      • TT Contact 29+2xNB XL2
      • Pamięć RAM:
      • 12GB 1600MHz CL9
      • Karta graficzna:
      • XFX Radeon RX480 8GB
      • Chłodzenie karty graficznej:
      • GTR Black Edition
      • Zasilacz:
      • Seasonic S12II 520W
      • Dysk twardy:
      • Samsung 840 Evo 120GB
      • Karta muzyczna:
      • różnie ;)
      • Zestaw Audio:
      • Beyerdynamic DT990 Pro
      • Obudowa:
      • Coolermaster 690 II Adv.
    BamboszeK is just really niceBamboszeK is just really niceBamboszeK is just really niceBamboszeK is just really nice Avatar BamboszeK
    Na forum od
    styczeń 2009
    Skąd
    Wrocław
    Postów
    4,277

    Domyślnie

    Wygląda na jakiś problem z ACPI

  10. #10
    Dyskutant
    • Mój komputer
      • Płyta główna:
      • Asrock z170 Extreme4
      • Procesor:
      • Core i5 6600k
      • Chłodzenie procesora:
      • Noctua NH-D15
      • Pamięć RAM:
      • Fury 2x8GB 2400
      • Karta graficzna:
      • MSI GTX 970 G4
      • Zasilacz:
      • Corsair RM-650
      • Dysk twardy:
      • Samsung 850 Evo + 830
      • Napęd optyczny:
      • LG Sata Generic
      • Karta muzyczna:
      • Integra
      • Zestaw Audio:
      • Philips HTS3154 + 5Hv2
      • Obudowa:
      • SPC M40 Pure Black
    Emancypat0r is on a distinguished road Avatar Emancypat0r
    Na forum od
    lipiec 2012
    Skąd
    Śląsk
    Wiek
    24
    Postów
    559

    Domyślnie

    No nic walnę jutro formata i się zobaczy czy to rozwiąże problem.

    CPU: Intel Core i5 6600k @4,6Ghz @1.35V
    RAM: 2x8GB HyperX Fury 2400Mhz @ 1.2V
    GPU: MSI Geforce GTX 970 4G
    CPU cooler: Noctua NH-D15
    MOBO: Asrock z170 Extreme 4
    Case: Darthbercik-owy SilentiumPC Gladius M40 Pure Black
    PSU: Corsair RM-650
    Headphones: Steelseries 5HV2
    Screen: Acer V223HQL
    SSD: SATA III Samsung 850 EVO
    SSD2: SATA III Samsung 830
    HDD: SATA II Samsung Spinpoint P166
    HDD2: SATA II Piotrkowy Samsung Spinpoint F3
    Sony Xperia SP C5303

  11. #11
    Szeregowy
    • Mój komputer
      • Płyta główna:
      • Gigabyte P55A-UD3
      • Procesor:
      • I7 870 2,93@4,2 GHz
      • Chłodzenie procesora:
      • zalman cnps10x flex + 12
      • Pamięć RAM:
      • patriot viper II 1600cl7
      • Karta graficzna:
      • gigabyte GTX660 OC 2GB
      • Chłodzenie karty graficznej:
      • TW II
      • Zasilacz:
      • CM Silent Pro Hybrid 850
      • Dysk twardy:
      • SSD Adata PS900 256 GB
      • Napęd optyczny:
      • LG
      • Karta muzyczna:
      • integra
      • Obudowa:
      • Fractal Design XL
    sido107 is on a distinguished road Avatar sido107
    Na forum od
    marzec 2011
    Skąd
    okolice olkusza
    Wiek
    34
    Postów
    45

    Domyślnie

    Na 2:45 masz opcje oszczędzania. Opcje CPU enchnced halt c1e i niżej eist ustaw na disabled .

    Wysłane z mojego GT-I9001 za pomocą Tapatalk 2

  12. #12
    Dyskutant
    • Mój komputer
      • Płyta główna:
      • Asrock z170 Extreme4
      • Procesor:
      • Core i5 6600k
      • Chłodzenie procesora:
      • Noctua NH-D15
      • Pamięć RAM:
      • Fury 2x8GB 2400
      • Karta graficzna:
      • MSI GTX 970 G4
      • Zasilacz:
      • Corsair RM-650
      • Dysk twardy:
      • Samsung 850 Evo + 830
      • Napęd optyczny:
      • LG Sata Generic
      • Karta muzyczna:
      • Integra
      • Zestaw Audio:
      • Philips HTS3154 + 5Hv2
      • Obudowa:
      • SPC M40 Pure Black
    Emancypat0r is on a distinguished road Avatar Emancypat0r
    Na forum od
    lipiec 2012
    Skąd
    Śląsk
    Wiek
    24
    Postów
    559

    Domyślnie

    Po formacie problem nie ustąpił ;( ręce mi opadają... Co to za #gunwo

    Wysłane z mojego C5303 za pomocą Tapatalk 4

    CPU: Intel Core i5 6600k @4,6Ghz @1.35V
    RAM: 2x8GB HyperX Fury 2400Mhz @ 1.2V
    GPU: MSI Geforce GTX 970 4G
    CPU cooler: Noctua NH-D15
    MOBO: Asrock z170 Extreme 4
    Case: Darthbercik-owy SilentiumPC Gladius M40 Pure Black
    PSU: Corsair RM-650
    Headphones: Steelseries 5HV2
    Screen: Acer V223HQL
    SSD: SATA III Samsung 850 EVO
    SSD2: SATA III Samsung 830
    HDD: SATA II Samsung Spinpoint P166
    HDD2: SATA II Piotrkowy Samsung Spinpoint F3
    Sony Xperia SP C5303

  13. #13
    Dyskutant
    • Mój komputer
      • Płyta główna:
      • ASRock 970 Pro3
      • Procesor:
      • AMD FX 6300 3,5-4,1 GHz
      • Chłodzenie procesora:
      • SilentiumPC Fortis 3
      • Pamięć RAM:
      • 4x2 DDR3 1600 MHz CL9
      • Karta graficzna:
      • Gigabyte R9 270 2GB
      • Chłodzenie karty graficznej:
      • Windforce 2X by Gigabyte
      • Zasilacz:
      • OCz SxS 400W
      • Dysk twardy:
      • Seagate (CCTV) 500GB
      • Napęd optyczny:
      • Asus DRW-24B3ST
      • Karta muzyczna:
      • Realtek ALC892
      • Zestaw Audio:
      • Monitor Unitra AT9100
      • Obudowa:
      • Corsair Graphite 230T
    Vanderpool is on a distinguished road Avatar Vanderpool
    Na forum od
    listopad 2011
    Skąd
    Rzeszów
    Wiek
    18
    Postów
    946

    Domyślnie

    BIOS do fabrycznych?
    Nie widziałem żebyś napisał że zrobiłeś.

    P500 Tapa Tapa
    “Bardzo ciężko jest tworzyć produkty w oparciu o wymagania klienta. Ludzie zazwyczaj nie wiedzą czego chcą do momentu, kiedy im tego nie pokażesz”
    Steve Jobs

  14. #14
    Dyskutant
    • Mój komputer
      • Płyta główna:
      • Asrock z170 Extreme4
      • Procesor:
      • Core i5 6600k
      • Chłodzenie procesora:
      • Noctua NH-D15
      • Pamięć RAM:
      • Fury 2x8GB 2400
      • Karta graficzna:
      • MSI GTX 970 G4
      • Zasilacz:
      • Corsair RM-650
      • Dysk twardy:
      • Samsung 850 Evo + 830
      • Napęd optyczny:
      • LG Sata Generic
      • Karta muzyczna:
      • Integra
      • Zestaw Audio:
      • Philips HTS3154 + 5Hv2
      • Obudowa:
      • SPC M40 Pure Black
    Emancypat0r is on a distinguished road Avatar Emancypat0r
    Na forum od
    lipiec 2012
    Skąd
    Śląsk
    Wiek
    24
    Postów
    559

    Domyślnie

    To była pierwsza rzecz o której pomyślałem, biosa nawet nowego wgrałem

    EDIT: dla testów podlaczylem inny zasilacz, również brak różnicy.

    CPU: Intel Core i5 6600k @4,6Ghz @1.35V
    RAM: 2x8GB HyperX Fury 2400Mhz @ 1.2V
    GPU: MSI Geforce GTX 970 4G
    CPU cooler: Noctua NH-D15
    MOBO: Asrock z170 Extreme 4
    Case: Darthbercik-owy SilentiumPC Gladius M40 Pure Black
    PSU: Corsair RM-650
    Headphones: Steelseries 5HV2
    Screen: Acer V223HQL
    SSD: SATA III Samsung 850 EVO
    SSD2: SATA III Samsung 830
    HDD: SATA II Samsung Spinpoint P166
    HDD2: SATA II Piotrkowy Samsung Spinpoint F3
    Sony Xperia SP C5303

  15. #15
    Entuzjasta
    • Mój komputer
      • Płyta główna:
      • ASRock Z68 Pro3 Gen
      • Procesor:
      • Intel i5 3570K
      • Chłodzenie procesora:
      • BOX
      • Pamięć RAM:
      • HyperX 2x4GB 1600/CL9
      • Karta graficzna:
      • MSI GTX560 Ti OC
      • Chłodzenie karty graficznej:
      • TwinFrozr II
      • Zasilacz:
      • Modecom MC 620 Carbon
      • Dysk twardy:
      • RAID0 2xSamsung F3 500GB
      • Napęd optyczny:
      • HL-DT-ST DVD-RAM GH22LP20 ATA Device
      • Karta muzyczna:
      • Realtek ALC892
      • Zestaw Audio:
      • Logitech 5.1 S-500 Black
      • Obudowa:
      • Antec Gamer Two Hundred
    Evolancer is just really niceEvolancer is just really niceEvolancer is just really niceEvolancer is just really nice Avatar Evolancer
    Na forum od
    marzec 2009
    Wiek
    26
    Postów
    4,789

    Domyślnie

    Xp był 32 czy 64 bitowy ?
    Spróbuj jeszcze na próbę win8

  16. #16
    Dyskutant
    • Mój komputer
      • Płyta główna:
      • Asrock z170 Extreme4
      • Procesor:
      • Core i5 6600k
      • Chłodzenie procesora:
      • Noctua NH-D15
      • Pamięć RAM:
      • Fury 2x8GB 2400
      • Karta graficzna:
      • MSI GTX 970 G4
      • Zasilacz:
      • Corsair RM-650
      • Dysk twardy:
      • Samsung 850 Evo + 830
      • Napęd optyczny:
      • LG Sata Generic
      • Karta muzyczna:
      • Integra
      • Zestaw Audio:
      • Philips HTS3154 + 5Hv2
      • Obudowa:
      • SPC M40 Pure Black
    Emancypat0r is on a distinguished road Avatar Emancypat0r
    Na forum od
    lipiec 2012
    Skąd
    Śląsk
    Wiek
    24
    Postów
    559

    Domyślnie

    Xpek był 32 bitowy, 7 próbowałem obie wersje, nic, żadnej różnicy. Dla testu Linuxa ogarnalem tam i system się zamyka, a w ostatniej chwili jest zwis i reszta pracuje tak jak na innych systemach, czyli nie działa.
    Wydaje mi się, że nie jest to wina systemu, ale bardziej biosa lub uszkodzonej płyty, a to, że na xpeku akuratnie działa to chyba przypadek.

    CPU: Intel Core i5 6600k @4,6Ghz @1.35V
    RAM: 2x8GB HyperX Fury 2400Mhz @ 1.2V
    GPU: MSI Geforce GTX 970 4G
    CPU cooler: Noctua NH-D15
    MOBO: Asrock z170 Extreme 4
    Case: Darthbercik-owy SilentiumPC Gladius M40 Pure Black
    PSU: Corsair RM-650
    Headphones: Steelseries 5HV2
    Screen: Acer V223HQL
    SSD: SATA III Samsung 850 EVO
    SSD2: SATA III Samsung 830
    HDD: SATA II Samsung Spinpoint P166
    HDD2: SATA II Piotrkowy Samsung Spinpoint F3
    Sony Xperia SP C5303

  17. #17
    Entuzjasta
    • Mój komputer
      • Płyta główna:
      • ASRock Z68 Pro3 Gen
      • Procesor:
      • Intel i5 3570K
      • Chłodzenie procesora:
      • BOX
      • Pamięć RAM:
      • HyperX 2x4GB 1600/CL9
      • Karta graficzna:
      • MSI GTX560 Ti OC
      • Chłodzenie karty graficznej:
      • TwinFrozr II
      • Zasilacz:
      • Modecom MC 620 Carbon
      • Dysk twardy:
      • RAID0 2xSamsung F3 500GB
      • Napęd optyczny:
      • HL-DT-ST DVD-RAM GH22LP20 ATA Device
      • Karta muzyczna:
      • Realtek ALC892
      • Zestaw Audio:
      • Logitech 5.1 S-500 Black
      • Obudowa:
      • Antec Gamer Two Hundred
    Evolancer is just really niceEvolancer is just really niceEvolancer is just really niceEvolancer is just really nice Avatar Evolancer
    Na forum od
    marzec 2009
    Wiek
    26
    Postów
    4,789

    Domyślnie

    No najbardziej prawdopodobne wydaje się uszkodzenie mobo/dysku .
    Inaczej jak podpinając inne podzespoły sprawdzić się raczej nie da.

  18. #18
    Stały dyskutant
    • Mój komputer
      • Płyta główna:
      • ASUS P8Z68-V lx
      • Procesor:
      • I5 2500K
      • Chłodzenie procesora:
      • LC
      • Pamięć RAM:
      • 12GB HyperXBlu/GOODRAM
      • Karta graficzna:
      • R9 290
      • Chłodzenie karty graficznej:
      • LC
      • Zasilacz:
      • Tt SMART 550W Modular80+
      • Dysk twardy:
      • WD Blue(500 GB)
      • Napęd optyczny:
      • SAMSUNG SE-208GB USB
      • Karta muzyczna:
      • ASUS Xonar DX
      • Zestaw Audio:
      • Edifier R2600 SL HD 681
      • Obudowa:
      • ZALMAN Z9 U3 B&G MOD
    sebagd is on a distinguished road Avatar sebagd
    Na forum od
    marzec 2012
    Skąd
    Kuj-Pom
    Wiek
    25
    Postów
    1,012

    Domyślnie

    Linux był z LiveCD, czy instalowałeś na dysk?

  19. #19
    Dyskutant
    • Mój komputer
      • Płyta główna:
      • Asrock z170 Extreme4
      • Procesor:
      • Core i5 6600k
      • Chłodzenie procesora:
      • Noctua NH-D15
      • Pamięć RAM:
      • Fury 2x8GB 2400
      • Karta graficzna:
      • MSI GTX 970 G4
      • Zasilacz:
      • Corsair RM-650
      • Dysk twardy:
      • Samsung 850 Evo + 830
      • Napęd optyczny:
      • LG Sata Generic
      • Karta muzyczna:
      • Integra
      • Zestaw Audio:
      • Philips HTS3154 + 5Hv2
      • Obudowa:
      • SPC M40 Pure Black
    Emancypat0r is on a distinguished road Avatar Emancypat0r
    Na forum od
    lipiec 2012
    Skąd
    Śląsk
    Wiek
    24
    Postów
    559

    Domyślnie

    @sebagd Obie możliwości

    @Evolancer Propo dysku też sprawdzałem to na swoim HDDeku i niestety bez różnicy, ale zauważyłem coś innego. Na innym procku problem nie występuję, ale procesor też jest sprawny, bo jak został zainstalowany do innego kompa wszystko działa ;o

    CPU: Intel Core i5 6600k @4,6Ghz @1.35V
    RAM: 2x8GB HyperX Fury 2400Mhz @ 1.2V
    GPU: MSI Geforce GTX 970 4G
    CPU cooler: Noctua NH-D15
    MOBO: Asrock z170 Extreme 4
    Case: Darthbercik-owy SilentiumPC Gladius M40 Pure Black
    PSU: Corsair RM-650
    Headphones: Steelseries 5HV2
    Screen: Acer V223HQL
    SSD: SATA III Samsung 850 EVO
    SSD2: SATA III Samsung 830
    HDD: SATA II Samsung Spinpoint P166
    HDD2: SATA II Piotrkowy Samsung Spinpoint F3
    Sony Xperia SP C5303

  20. #20
    Entuzjasta
    • Mój komputer
      • Płyta główna:
      • ASRock Z68 Pro3 Gen
      • Procesor:
      • Intel i5 3570K
      • Chłodzenie procesora:
      • BOX
      • Pamięć RAM:
      • HyperX 2x4GB 1600/CL9
      • Karta graficzna:
      • MSI GTX560 Ti OC
      • Chłodzenie karty graficznej:
      • TwinFrozr II
      • Zasilacz:
      • Modecom MC 620 Carbon
      • Dysk twardy:
      • RAID0 2xSamsung F3 500GB
      • Napęd optyczny:
      • HL-DT-ST DVD-RAM GH22LP20 ATA Device
      • Karta muzyczna:
      • Realtek ALC892
      • Zestaw Audio:
      • Logitech 5.1 S-500 Black
      • Obudowa:
      • Antec Gamer Two Hundred
    Evolancer is just really niceEvolancer is just really niceEvolancer is just really niceEvolancer is just really nice Avatar Evolancer
    Na forum od
    marzec 2009
    Wiek
    26
    Postów
    4,789

    Domyślnie

    Czyli wychodzi na konflikt mobo/cpu.
    Sprawdź jeszcze ram na jakiś zaniżonym ustawieniu 1.9v i jednej kości (w różnych slotach)

+ Odpowiedz na ten temat Idź na główną stronę forum
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

     

Podobne wątki

  1. Błąd systemu
    By Picard in forum Software i programowanie
    Odpowiedzi: 13
    Ostatni post / autor: 25 luty 09, 22:10
  2. Premiera systemu CDN XL 6.0
    By Allen in forum Newsy
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 25 październik 06, 22:10
  3. jak wlaczyc skandisk po nieprawidlowym zamknieciu kompa?
    By grager in forum Systemy operacyjne
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post / autor: 21 czerwiec 06, 12:23
  4. Odpalanie systemu
    By Panczapa in forum Systemy operacyjne
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 24 czerwiec 03, 20:13

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów