+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 10 1 2 3 4 5 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 185

Temat: Zmiany na witrynie - opinie

OCLab.plHardcore użytkownik Allen will become famous soon enough Avatar Allen
    Na forum od
    luty 2003

Domyślnie Zmiany na witrynie - opinie

Zaczynamy od publikacji aktualności oraz artykułów. Z czasem rozwiniemy zarówno zakres funkcjonalności jak i zakres tematyczny publikacji. Pojawią się nowe elementy, nowe działy na witrynie, m.in. poradniki.

Portal ma służyć czytelnikom, z tego względu chcemy wspólnie z Wami budować portal. W kolejnych dniach będziemy modyfikować stronę wizualną oraz funkcjonalności dostępne na niej. Przy każdej liczymy na odzew, komentarze.

Chcemy wiedzieć, czy to co wprowadzamy podoba się, czy też nie; czy jest potrzeba, aby istniało, czy też nie. Wnioski można zamieszczać bezpośrednio w tym wątku.

http://oclab.pl
    Ostatnio edytowane przez spinnaker ; 17 lipiec 10 o 01:40
    Zmieniamy. Na lepsze. 2.02.2003 - 31.12.2009 Dzięki za współpracę!. Nie zapomnę.

H&K

"Twoja przyszła pierwsza emerytura ZUS (4 471,23 zł) wraz z dodatkową wypłatą z Twoich oszczędności
    będzie wynosiła 50 592,99 zł, co dzisiaj stanowi wartość 15 900,70 zł.
    By co miesiąc móc wypłacać dodatkową kwotę w planowanej wysokości przed 60 rokiem życia
    musisz uzbierać kwotę 16 204 568,95 zł - bez obaw - jak to mówią - ziarnko do ziarnka."

Uzależniony dyskutant squarem will become famous soon enough Avatar squarem
    Na forum od
    marzec 2008

Domyślnie

Czyli pomagamy propozycjami, komentarzami...
    Fajnie kocham takie akcje
    W wyszukiwarce to szukaj jest chyba nie na swoim miejscu.

Hamster Chief Moderator allmark is a jewel in the rough allmark is a jewel in the rough allmark is a jewel in the rough allmark is a jewel in the rough Avatar allmark
    Na forum od
    luty 2004

Domyślnie

Zmieniłbym nagłówki newsów, tak żeby się jakoś wyróżniały (pogrubienia albo jakieś inne tło/belka) - teraz gubią się między treściami wiadomości. Fajne byłoby też oprócz RSS konto na Twitterze i Blipie + skrypt, który automatycznie wysyłałby info o nowych newsach.

EDIT: Jeszcze ten gradient na dole u mnie jest "ucięty" - kończy się w 3/4 belki z napisem "developed by".

Be aware... The Mod is watching.

http://allmarkpl.blogspot.com

--------------- Szef Moderatorów marcin255 is a jewel in the rough marcin255 is a jewel in the rough marcin255 is a jewel in the rough Avatar marcin255
    Na forum od
    luty 2006

Domyślnie

Kolor to na stałe ,mdłe to jakies
    I7-975 EE-Asus RE II - G.Skill Trident 3x2GB

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko
    niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
    Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

aktualne bejbe
    pierwsze bejbe

Redaktor Naczelny Redakcja Omen is a jewel in the rough Omen is a jewel in the rough Omen is a jewel in the rough Avatar Omen
    Na forum od
    kwiecień 2007

Domyślnie

Akurat skórka i kolor to sprawa bardzo płynna
    Podstawy języka polskiego

Bynajmniej przynajmniej || Choć chodź || Czego dlaczego
    Dlatego dla tego || Jakiś jakichś || Kąt kont
    Może morze || Póki puki || Więc wiec
    cdn...

W temacie błędów - Absolutny Mistrz Argumentacji
    Cytat Napisał/a Overclocker Zobacz post
    bledy w pisowni sa poto zeby je popelniac a i tak wszyscy wiedza oco chodzi wiec poco pisac poprawnie niejestem dumny z tego ze w kraju zadza sami ...... wiec pisze tak jak oni zadza jak bedzie git to bede pisal jak nalezy a puki co pisze jak jest

Moderator Vesper is just really nice Vesper is just really nice Vesper is just really nice Vesper is just really nice Vesper is just really nice Avatar Vesper
    Na forum od
    maj 2005

Domyślnie

1. Usunięcie napisu "Szukaj:" w wyszukiwarce.
    2. Dobrze by było aby theme portalu i forum były przynajmniej zbliżone (czekamy na vb4 i nową skórkę?).
    3. Na głównej można by dawać urywki/skróty newsów i przycisk "czytaj więcej", pewnie jak już się rozkręci portal to będzie kilka-kilkanaście newsów na dzień i by się wszystko rozciągnęło.
    4. Zakładka "Artykuły","Konkursy" (w swoim czasie ) itp .
    5. Home -> Strona główna.
    6. Kalendarz mógł by wyświetlać również czas trwania targów i różnych event'ów.
    7. "Subscribe to feeds via feedburner" ?
    Desktop:: C2D E7500 || DFI DK P45-T2RS || OCZ Reaper 2x2GB || HD5770 1GB || ST3250310NS || Tagan U15 480W

Laptop:: Lenovo Y530 || C2D P7350 || 4GB DDR2 || 9300GS M || ST9250410AS

OCLab.pl || OC FAQ || HWBot || Napięcia sprawdzamy miernikiem || Mini Recenzje i Artykuły || Szukaj

Sprzedam:
    ● Router Linksys WAG120N-EE - KLIK

Redaktor Naczelny Redakcja Omen is a jewel in the rough Omen is a jewel in the rough Omen is a jewel in the rough Avatar Omen
    Na forum od
    kwiecień 2007

Domyślnie

Dodanie nowej favicony :]
    Podstawy języka polskiego

Bynajmniej przynajmniej || Choć chodź || Czego dlaczego
    Dlatego dla tego || Jakiś jakichś || Kąt kont
    Może morze || Póki puki || Więc wiec
    cdn...

W temacie błędów - Absolutny Mistrz Argumentacji
    Cytat Napisał/a Overclocker Zobacz post
    bledy w pisowni sa poto zeby je popelniac a i tak wszyscy wiedza oco chodzi wiec poco pisac poprawnie niejestem dumny z tego ze w kraju zadza sami ...... wiec pisze tak jak oni zadza jak bedzie git to bede pisal jak nalezy a puki co pisze jak jest

Na forum od
    marzec 2008

Domyślnie

Nie wiem czy to masz aż tak wielkie znaczenie, ale w górnym pasku nawigacyjnym tam gdzie jest efekt rolllover razem z podkreśleniem przesuwa się też ten pasek pionowy. Tego nie widać tak bardzo ale np. mnie denerwuje

Webmaster barat has a spectacular aura about barat has a spectacular aura about barat has a spectacular aura about Avatar barat
    Na forum od
    wrzesień 2003

Domyślnie

Sugestia - zainstalować plugin All in One SEO Pack, Google XML Sitemaps, włączyć przepisywanie adresów na bardziej SEO np

Kod:
    /%category%/%postname%/ lub /%postname%/
    (Priorytet, bo jak google poindeksuje te wszystkie ?p= to będzie go potem trudno tego oduczyć, a dzięki pingom, które też warto ustawić, posty indeksowane są bardzo szybko)

Co więcej - właśnie do mnie coś dotarło ... jeśli dwie domeny (overclockers.pl oraz oclab) będą prowadzić na tą samą stronę z tą samą treścią to tylko czekać aż od googla oberwie się filtrem za duplicate content

Kolejna rzecz - pod zamykającym </html> umieszczony jest jeszcze <div> od Balta oraz kod google analytics ... pod </html> nie powinno być już nic ... to tak jakby metr za oknem wierzowca, w "powietrzu" chcieć postawić stolik lub krzesło ...

Inne - mniej znaczące. Logo portalu jest w .png z przezroczystością. W IE6 będzie wyglądać źle, a w IE7 może pojawić się (lecz nie musi) różnica odcieni.
    Jest na to prosty sposób - wpisać w google ie7.js , dołączyć ten skrypt do szablonu a następnie nazwę loga zmienić na logo-trans.png . Ogólnie od dołaczenia skryptu dopisując "-trans" do nazwy obrazka .png sprawiamy, że będzie się on zachowywał prawidłowo (naprawia to też sporo innych błędów IE6 - praktycznie upgradeuje ją do IE7)

Jak mi się skończy sesja i zacznie (bądź też nie) nowy semestr to sprawdzę jakie są możliwości odnośnie takiego MOD'a, że pisząc art na oclab automatycznie tworzony jest thread w vbulletin

PS. Bardzo fajna książka (e-book) o WP ... niestety - nie darmowa
    http://digwp.com/book/

Propozycja:
    Niech ludzie piszą jakie kolory by widzieli dla portalu, niech dają linki do designe'ów, które ich zdaniem są fajne i użyteczne (by wiedzieć do czego dążyć) ... dobrym źródłem do inspiracji są themeforest.net, templatemonster.com oraz rodzimy digart.pl Z ciekawostek - purepc (portal) to też WordPress
    Znając preferencje stałych użytkowników będzie potem można coś sklecić "szytego na miarę" Wiemy już np, że Marcin nie koniecznie gustuje w pastelach (zwłaszcza fiolecie)

Wrrr... miałem się uczyć a co chwila zerkam w kod tej strony ...
    Znowu...
    Again ... :/
    Mam nadzieję, że po raz ostatni ...
    Ostatnio edytowane przez barat ; 13 styczeń 10 o 19:41
    e7400 | P5Q SE PLUS | 4GB | 88GTS
    Lenovo Y530 | T42 | 3GB DDR3 | 320GB | 96M GS
    -------------------------------------------------------------------------------
    Photoshop Tutoriale: Tutoriale do photoshopa i nie tylko [ANG].
    Poradnik SwapMagic: Przydatne linki, informacje i porady.

Uzależniony dyskutant .:BamboszeK:. has a spectacular aura about .:BamboszeK:. has a spectacular aura about Avatar .:BamboszeK:.
    Na forum od
    styczeń 2009

Domyślnie

No no bardzo ładnie :]
    Przez wakacje rzadziej na forum.
    CPU : AMD Phenom II x4 955 BE - AeroCool DCC-C1200
    MOBO :
    Biostar TA790GX A3+
    RAM : G.Skill 2x2gb 1600mhz F3 CL9 Ripjaws
    GPU : Sapphire Radeon HD4890
    - Vapor-X
    PSU : OCZ ModXStream 500w
    Case : Antec Three Hundred -
    Front : 2x Revoltec DarkBlue 120mm

Rear : Antec ThreeCool 120mm
    Top : Antec ThreeCool 140mm

ehh Fluffy Fluffy :P Redakcja StickY has a spectacular aura about StickY has a spectacular aura about Avatar StickY
    Na forum od
    styczeń 2009

Domyślnie

Moim skromnym zdaniem obok Home, Redakcji itp powinna być zakładka o podstawach OC z linkami do tych najważniejszych tematów. Tak jak było wcześniej. po drugie trochę denerwujące są te angielskie napisy na polskim portalu. Nie znam się na internecie i sieciach więc nie wiem czy można z tym coś zrobić. Favikona to podstawa. Jeśli chodzi o logo to przydałoby się podobne dla forum i Lab'u. Na ten moment to chyba wszystko ode mnie. Jak coś mi wpadnie jeszcze do głowy to napiszę

Mów mi Sex... Sex BOMB

Uzależniony dyskutant Władca Much will become famous soon enough Władca Much will become famous soon enough
    Na forum od
    grudzień 2006

Domyślnie

...Co z kalendarzem?
    Jak już jest to może by go wykorzystać i np. wydarzenia typu targi etc. dodać.
    Każdy by mógł zobaczyć gdzie, co i kiedy + dowiedzieć się czy ktoś reprezentujący portal będzie, jak się skontaktować etc. etc.

Mi osobiście kolory podobają się ...tylko może nieco bardziej oddzielić od siebie newsy i większe nagłówki dać?

OCLab.plHardcore użytkownik Allen will become famous soon enough Avatar Allen
    Na forum od
    luty 2003

Domyślnie

Na wszystko odpiszę dzisiaj w nocy. Na razie mam jazdę z prezentacją na fizykę na dzisiaj na 17. ((
    Zmieniamy. Na lepsze. 2.02.2003 - 31.12.2009 Dzięki za współpracę!. Nie zapomnę.

H&K

"Twoja przyszła pierwsza emerytura ZUS (4 471,23 zł) wraz z dodatkową wypłatą z Twoich oszczędności
    będzie wynosiła 50 592,99 zł, co dzisiaj stanowi wartość 15 900,70 zł.
    By co miesiąc móc wypłacać dodatkową kwotę w planowanej wysokości przed 60 rokiem życia
    musisz uzbierać kwotę 16 204 568,95 zł - bez obaw - jak to mówią - ziarnko do ziarnka."

Urlop Admin spinnaker is a glorious beacon of light spinnaker is a glorious beacon of light spinnaker is a glorious beacon of light spinnaker is a glorious beacon of light spinnaker is a glorious beacon of light Avatar spinnaker
    Na forum od
    maj 2004

Domyślnie

Powoli wprowadzamy zmiany:
    - spolszczamy w miarę możliwości co się da,
    - dodajemy nowe możliwości (widget logowania),
    - poprawa nagłówków aktualności (obecna forma tymczasowa).

Będę się starał na bieżąco informować o postępach.

i7, X58, HyperX, Juniper, Samsung, LG, Tagan, Xonar, Creative Inspire, Linksys WRT320N, Moje bejbe , Bejbe chase'a
    COOLED: WC - 2x Prison Pro, Eheim, Black Water 123 Ultimate rev.2, Arctic Cooling, Borygo, Godmar

Na forum od
    marzec 2008

Domyślnie

Jak się najedzie kursorem na 12 stycznia to w tym okienku są elementy html'a dokładnie <b /> które zreszta nie działa...

Urlop Admin spinnaker is a glorious beacon of light spinnaker is a glorious beacon of light spinnaker is a glorious beacon of light spinnaker is a glorious beacon of light spinnaker is a glorious beacon of light Avatar spinnaker
    Na forum od
    maj 2004

Domyślnie

Trzeci myślnik z postu #14 Pracuje nad tym jeszcze.

i7, X58, HyperX, Juniper, Samsung, LG, Tagan, Xonar, Creative Inspire, Linksys WRT320N, Moje bejbe , Bejbe chase'a
    COOLED: WC - 2x Prison Pro, Eheim, Black Water 123 Ultimate rev.2, Arctic Cooling, Borygo, Godmar

Webmaster barat has a spectacular aura about barat has a spectacular aura about barat has a spectacular aura about Avatar barat
    Na forum od
    wrzesień 2003

Domyślnie

Widzę, że linki w końcu są w formacie %category%/%postname%

Mała porada - radzę dodawać posty tylko do jednej kategorii - wordpress będzie "wiedział" jaki link stworzyć i będzie to przewidywalne.
    W przypadku, gdy post dodany jest do kilku kategorii - link tworzony jest z wykorzystaniem tej o najniższym ID
    Do tego jeśli w przyszłości zdecydujecie się na podkategorie - nie trzeba dodawać do kategorii nadrzędnej - wystarczy dodać do podrzędnej
    Dla przykładu:
    Kod:
    #Aktualności
    -- OC
    -- Sprzęt
    -- Soft
    #Recenzje
    -- Płyty
    -- Procki
    -- Pamięci
    W takim wypadku recenzje procka dodajemy tylko do podkategorii "procki", będzie ona i tak widoczna także w kategorii głównej "Recenzje"
    Link będzie wyglądał: oclab.pl/recenzje/procki/tytuł-posta-z-recenzją-procka/
    W przypadku gdyby dodać post do "Recenzje" oraz "procki"
    Link będzie wyglądał: oclab.pl/recenzje/tytuł-posta-z-recenzją-procka/

Powód - "Recenzje" ma niższe ID od "procki"

Mam nadzieję, że zaoszczędzi to Wam trochę kłopotów

Oczywiście miniaturki do postów wstawiane za pomocą Custom Fields?

Na forum od
    maj 2004

Domyślnie

Barat dzięki za rady. Ty przypadkiem nie masz za dużo wolnego czasu ostatnio, że na głównej przesiadujesz

Na forum od
    wrzesień 2003

Domyślnie

No właśnie czasu mam masakrycznie mało :/ Właśnie skończyłem robić prezentację z programowania CPM1A na jutrzejsze seminarium dyplomowe ... wszystko na ostatnią chwilę.

Teraz FS S7020D :D Hardcore użytkownik Paniki is a jewel in the rough Paniki is a jewel in the rough Paniki is a jewel in the rough Avatar Paniki
    Na forum od
    maj 2008

Domyślnie

Ja bym chciał też zobaczyć historie portalu i forum na stronie

BAZAR
    Moje Aukcje Allegro

Pytania na PW lub dpanikb[at]gmail[.]com lub GG 8859554

Jeśli masz listę dziesięciu najlepszych, to dziewięciu musisz skreślić, jestem ja i nie ma reszty

+ Odpowiedz na ten temat Idź na główną stronę forum

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)