Postanowiliśmy przedstawić Wam dość skomplikowaną procedurę zgłoszenia gwarancyjnego RMA w firmie Western Digital na przykładzie dysku twardego.
Zapraszamy do lektury oraz komentowania!
Postanowiliśmy przedstawić Wam dość skomplikowaną procedurę zgłoszenia gwarancyjnego RMA w firmie Western Digital na przykładzie dysku twardego.
Zapraszamy do lektury oraz komentowania!
![]()
i7, X58, HyperX, Juniper, Samsung, LG, Tagan, Xonar, Creative Inspire, Linksys WRT320N, Moje bejbe, Bejbe chase'a
![]()
COOLED: WC - 2x Prison Pro, Eheim, Black Water 123 Ultimate rev.2, Arctic Cooling, Borygo, Godmar
Czas 10 dni to raczej standard dla WD. Czy reklamujesz u WD, czy u Intela, czy też u Supermicro jest podobnie. Przy i tak dużej liczbie zgłoszeń reklamacyjnych do producentów, czas 10 dni jest i tak dobrym wynikiem.
Wymaganie naklejenia kuponu zgłoszenia reklamacji jest wymogiem nie wynikającym z widzimisię i kolejnym utrudnieniem, lecz jest jak najbardziej skracającym czas reklamacji punktem. Nikt nie sprawdza po numerach przewozowych czy Janek przysłał dysk, czy też to Baśka spod 10-ki. Szybki skan "bar code" na pudełku i w systemie wiadomo kto i co zgłaszał. Ale do tego potrzebne jest wcześniejsze umieszczenie tych informacji.
Nie miałem okazji zgłaszać RMA jako osoba prywatna do WD, ale robiąc to z poziomu B2B (business to business), nigdy nie otrzymałem naprawionych dysków. Zawsze odsyłali nowe sztuki. Gdy nie było np. modelu WD3200 to bez mrugania wysyłali WD4000 lub WD5000. Także pomimo pozornie przytłaczającej procedury zgłaszania produktu do reklamacji do WD nie ma co narzekać. Bynajmniej ja złego słowa powiedzieć nie mogę i w pełni rozumiem ich system reklamacji/ wymiany. Inaczej się nie da, żeby było sprawnie i z obopólnym zadowoleniem
ps. fajnie, że zamieściłeś tę informację. Może się przydać wielu ludziom![]()
Rzeczywiście nietypowy. Wystrzelony i do tego z łuską!
"Jeden Polak to istny czar, dwóch Polaków – to awantura, trzech Polaków – och, to już jest Polski problem."
François-Marie Arouet (Wolter)
Tylko 2 minuty dla Ciebie! Dasz radę krócej? Przełącz się na styl <- klik.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)